Niet Poetsen Maar Lullen Podcast #6 | Josimar Gomes

In de Popunie Podcast reeks Niet Poetsen Maar Lullen gaat muziekliefhebber Saar Gerssen met mensen uit de Rotterdamse muziekscene in gesprek over hun favoriete herinneringen, verhalen en memorabele momenten.

Welk moment van een Rotterdams festival is iemand echt bijgebleven? Welke clubavond was fantastisch en waarom? Wat was het wildste concert wat ze hebben neergezet of hebben meegemaakt? Wat maakt de Rotterdamse muziekwereld nou zo bijzonder? Dit en meer hoor je in Niet Poetsen Maar Lullen!

In deze 6de aflevering van de Niet Poetsen Maar Lullen Podcast gaat Saar in gesprek met Josimar Gomes, een lokale hiphop ster met een internationale sound en allure. Zijn roots liggen hier in Rotterdam, maar hij is klaar om de wereld te veroveren.

Josimar is al vroeg een hiphop fan geworden maar luistert daarnaast graag nog naar andere genres zoals soul, jazz, r&b en trap. Al deze invloeden zuigt hij op als een spons en deze hoor je terug in de muziek die hij maakt. Catchy muziek over het alledaagse, maar soms ook met een kritische maatschappelijke noot.

In deze aflevering hoor je welk proces Josimar doorloopt bij het schrijven van zijn songs en dan vooral die van zijn aankomende ep, die dit jaar nog uitkomt. Verder hebben Josimar en Saar het, onder het genot van een theetje, over het vergeten Rotterdam Beats en over zijn shows in en buiten Rotterdam, waaronder in De Doelen. Volg Josimar op Instagram en zijn andere socials, because this is one to watch!

Artwork cover: Puck Hofwegen
Fotografie cover: Ferry Alblas
Jingle: Niek Driesschen

Check alle podcasts van de Popunie op o.a. Spotify en Apple Podcast

Meer zoals dit

Kijk zaterdag mee naar de uitreiking van de Rotterdam Music Awards 2021!

Wie vallen er dit jaar in de prijzen in de categorieën Beste Podium, Beste Festival, Stimuleringsprijs, Rotterdamse Track van het Jaar, Rotterdams Album van het Jaar en De Belofte? Aanstaande zaterdag 11 december weten we het, want dan worden de winnaars van de Rotterdam Music Awards 2021 bekendgemaakt. Kijk jij mee?

De uitreiking van de Rotterdam Music Awards zal dit jaar te zien zijn in aangepaste vorm. Helaas kan er dit jaar geen live award show plaatsvinden. In plaats daarvan zenden we op zaterdag 11 december een  Rotterdam Music Awards special uit, waarin alle winnaars bekendgemaakt zullen worden.

Hoe het er precies uit gaat zien houden we nog even geheim, maar we kunnen alvast wel verklappen dat het een mooie en speciale uitzending wordt, met o.a. een performance van Elten Kiene en de vier genomineerden van De Belofte. Ook is host MC JR in de uitzending van de partij!

Meekijken kan a.s. zaterdag 11 december om 20:00 via onze YouTube kanaal en OPEN Rotterdam TV (en site).