Nederlands productieteam verzorgt officiële song Manchester United

theprimeHet Nederlandse productieteam The Prime heeft een song geproduceerd in opdracht van Manchester United TV en Manchester United. De song zal worden uitgevoerd door de Britse popgroep LoudKidz, eveneens gemanaged door de Rotterdamse artiestenmanager Björn de Water van Snap-B Music Ltd.

“Een schitterende kans”, vertelt Nick ten Broeke, producer en songwriter van het collectief The Prime. “We werken al een klein jaartje samen met LoudKidz en deze opdracht kwam als een totale verrassing. Behalve het feit dat Manchester United al een direct bereik heeft van ruim 60 miljoen fans is het bereik via de 58 landen waar de song te horen zal zijn ruim 350 miljoen. Een schitterende deal waar wij niet alleen ons management dankbaar voor zijn, maar ook de jongens van LoudKidz, die de song de vorm hebben gegeven die het nodig had.”

The Prime werkte eerder al aan remixes met featurings van Busta Rhymes en Jadakiss en werkte in Nederland mee aan de nieuwe remix voor Dans Met Mij van Gers Pardoel, de single die deze vrijdag uit zal komen via TopNotch. Verder werkten zij o.a. aan remixes met een co-write van de legendarische songwriter Diane Warren (Beyoncé, Mariah Carey, Whitney Houston).

De twee 22-jarige songwriters/producers zijn nog allebei woonachtig in Nederland maar worden door hun management regelmatig naar Engeland gehaald. “We werden in Nederland al gemanaged door Björn de Water, maar toen hij vorig jaar zijn bedrijf in Londen heeft opgezet met Simon Napier-Bell (zie hier) zijn wij met hem meegegaan. We werken nu veel samen met Engelse, Amerikaanse en Canadese artiesten, maar zijn nu ook bezig op de Aziatische markt. Ook hebben wij sinds kort officieel ons productiebedrijf samen met ons management opgezet onder de naam The Prime Music Ltd.”, aldus Thomas Nagel aan, de andere songwriter en producer van het collectief. 

De derby die aankomende zondag tussen Manchester United en Manchester City zal worden gespeeld is één van de grootste wedstrijden van de Engelse Barclay league en wordt wereldwijd als één van de grootste wedstrijden beschouwd. Uiteraard gaf de Rotterdamse artiestenmanager Björn de Water aan dat het nog steeds geen Feyenoord is, maar dat het een mooi begin is!

Foto: Ron van Rutten

R&B avond Pandalife in BIRD

pandalifeOnze havenstad heeft na een lange tijd weer een echte R&B avond. In samenwerking met de welbekende hiphopavond Keep it Movin presenteren de mannen van KINGZ exclusives een gloednieuwe beleving genaamd Pandalife, een avond vol liefde en geïnspireerd op de levenswijze van de panda.

Pandalife brengt je de beste ’80s, ’90s en alternative R&B. Speciaal voor dit event zullen zij op 1 november de sfeervolste club in Rotterdam ombouwen naar een complete jungle.

Eén van de dj’s die een set draait is de Rotterdamse DJ Salesman. Op zijn Soundcloud staan verschillende mixtapes die bestaan uit een basis van R&B en alternative R&B. DJ Salesman: “De avond staat voor liefde en een laidback-vibe.”

De line-up bestaat uit zowel gevestigde als opkomende namen. Zo zal ook de Rotterdammer Th’Acquisition een set doen tijdens deze zwoele jungle nacht. Th’Acquisition draait al een ruime tijd mee in het Rotterdamse nachtleven is bekend van de maandelijkse hiphopavonde Keep It Movin. Daarnaast zijn ook DJ TURN en Rochand Alan 1 november in BIRD te vinden en zal Team Pandalife de avond openen met de lekkerste ’90 R&B Tunes!

De avond zit vol met muziek van onder andere TLC, Sade en Toni Braxton, maar ook de heerlijke remixes van Sango en Kaytranada. Als je voor 00:30 uur binnen bent betaal je slechts 5 euro voor een te gekke avond. Na 00:30 uur wordt er slechts 10 euro van je gevraagd. Al met al belooft het een geweldige avond te worden.

Extra informatie
Datum: zaterdag 1 november
Locatie: BIRD, Raampoortstraat 26, Rotterdam
Aanvang: 23:00 uur
Entree: voor 00:30 5 euro /na 00:30 10 euro

Voor meer informatie bezoek je de website van BIRD, de website van Keep It Movin en de website van KINGZ.