Eric Corton zoekt nieuw Nederlands talent

eric-corton-lanceert-onafhankelijk-muziekplatform-cortonville-imageMet zijn online muziekplatform Cortonville zoekt Eric Corton Nederlands talent. Niet alleen rock-, pop- en metalbands, maar ook singer/songwriters zijn uitgenodigd om vanaf 2 september hun demo’s te uploaden in het Demo Dock van Cortonville.

Cortonville Favorite
Demo Dock is opgedeeld in 3 verschillende genres: pop/rock, singer/songwriter en metal/rock. Per genre kiest Corton na een strenge selectie 3 favorieten. Deze staan vervolgens ieder een week lang in de spotlight op Cortonville, met interviews, achtergrondverhalen en natuurlijk airtime in Radio Cortonville. Aan het einde van deze 3 weken selecteert Eric uiteindelijk de Cortonville Favorite, de band of artiest die door Cortonville het komende jaar wordt ondersteund.

Geen wedstrijd
De bestaansreden van Cortonville is het ondersteunen en begeleiden van muzikaal Nederlands talent. Demo Dock is daarom geen wedstrijd, maar een zoektocht naar nieuw talent. Er is geen winnaar die met alle prijzen naar huis gaat: de Cortonville Favorites krijgen alle drie een prachtig, op-maat-gemaakt ondersteuningstraject. Denk aan professionele demo’s, ondersteuning bij crowdfunding, diverse workshops en coachingsessies afgestemd op techniek, songwriting en performance, en een optreden in een van Nederlands poppodia. Niet te vergeten de air- en stagetime bij Cortonville zelf.

Villagers Choice
De nummers 4, 5 en 6 uit Cortons genreselecties vallen niet zomaar af. Zij krijgen nog een kans door onder hun achterban, hun fans en de (Founding) Villagers van Cortonville stemmen te werven aan de hand van hun demo’s. De band of artiest met de meeste stemmen mag een droom verwezenlijken: spelen in een van Nederlands poppodia naast de 3 Cortonville Favorites.

Aanmelden
Voor het aanmelden bij Demo Dock hebben bands en artiesten 3 demo’s nodig en minimaal 1 live-opname met beeld (een homevideo volstaat). Daarbij horen een bio, een foto en een contactpersoon.

Op 2 september gaat Demo Dock open voor het uploaden van demo’s voor de categorie pop/rock. Singer/songwriter volgt op 28 oktober, en vanaf 23 december start het genre metal/rock.

Cortonville
Cortonville is een onafhankelijk platform onder de bezielende leiding van Eric Corton. Hier vinden muziekliefhebbers albumreviews, interviews, reportages, achtergronden, concertregistraties en nog veel meer. Daarnaast vormt Cortonville een podium voor “oude rotten, nieuwe helden, taaie knokkers en aanstormend talent”. Volgens Corton is het in Nederland niet makkelijk om als band of artiest voet aan de grond te krijgen; met Cortonville hoopt hij hen te kunnen stimuleren in hun ontwikkeling.

Voor meer informatie bezoek je de website van Cortonville.

Nieuwe festival 24 uur SUBcultuur biedt platform voor de unieke urban culture van Rotterdam

Foto persbericht 24 uur SUBcultuurHet gebied rondom het Schieblock in Rotterdam transformeert in een hotspot voor hiphop-­‐ en cultuurliefhebbers. Tijdens de eerste editie van 24 uur SUBcultuur ontdekken bezoekers op tien verschillende locaties alle ins en outs van de rijke Rotterdamse hiphopcultuur. En dat tijdens de opening van het culturele seizoen in Rotterdam, van zaterdag 14 september 17:00 uur tot zondag 15 september 17:00 uur, 24 uur lang.

Het thema van de eerste editie, Respect the Architect, is een bekende term binnen de hiphopcultuur en staat voor de essentiële waarden originaliteit, eigenheid en vernieuwing. Respect the Architect gaat over het hebben van een eigen stijl, en het respect dat daarmee wordt verdiend. Het is een ode aan de grondleggers, de kunstenaars en de vernieuwers.

Alle disciplines vertegenwoordigd
24 uur SUBcultuur vindt plaats in BIRD, BAR, HipHopHuis, Biergarten, Hollywood Music Hall op de daken van het Schieblock en de Hofbogen en op straat. Bezoekers krijgen een gevarieerd programma voorgeschoteld waarin de vele disciplines van de hiphopcultuur aan bod komen; van dans, muziek en graffiti tot beeldende kunst en mode.

Een greep uit het programma
Aanhakend op het thema Respect the Architect nodigen docenten van het HipHopHuis hun eigen ‘local heroes’ uit om inspirerende masterclasses te geven op bijzondere locaties. Een arena op het dak van de Hofbogen vormt het decor van the Dirty Thirties; een battle geïnspireerd op de wedstrijden in London waarin breakdancers boven de dertig hun skills tonen aan de jonge generatie. In Rotterdam nemen legendarische namen uit de jaren ’90 het tegen elkaar op.

’s Nachts gaat het feest binnen verder. Met Return of the BBoy in de Hollywood Music Hall, een jamsessie waarin breakdancers van verschillende culturen hun creativiteit en skills uitwisselen. In BAR staan de DJ’s van Heavy Load achter de draaitafels en BIRD wordt tot in de vroege uurtjes overgenomen door het Keep It Movin’ collectief, dat voor een avond vol hiphopklassiekers zorgt. Zondagmiddag vindt op het dak van de Hofbogen de spectaculaire rapbattle Freestyle Frenzy plaats. Ervaren freestyle rappers, jong en oud, nemen het op grote hoogte tegen elkaar op.

De Rotterdams hiphopcultuur Rotterdam staat bekend om zijn sterke hiphopcultuur. Elke subcultuur heeft zijn eigen collectieven, organisaties en individuele  helden. Tijdens 24 uur SUBcultuur werken al deze partijen samen en bieden ze (Rotterdamse) jongeren een podium. Bovendien krijgen ze de mogelijkheid hun inspirerende voorbeelden, andere subculturen en genres te ontmoeten.

Extra informatie
Datum: Zaterdag 14 september tot zondag 17 september
Locatie: Diverse locaties in Rotterdam, tussen het Delftseplein en de Hofbogen
Aanvang: 17:00 uur
Entree: Een festivalbandje is 10 euro en geeft toegang tot alle locaties incl. deelname aan activiteiten. Kunstprojecten op straat en de terrassen van Biergarten, BARgarden en Hollywood Music Hall zijn gratis toegankelijk.

Voor meer informatie bezoek je de Facebook pagina van 24 uur SUBcultuur.

Foto: Fred Ernst