My Own Army – A Medicine Show

  • A Medicine Show

  • My Own Army
    • Genre: rock, grunge
    • Release-type: ep, cd, digitaal
    • Label: RVP Records

In 2014 bracht de Rotterdamse rockgroep My Own Army zijn debuutalbum Too Many Faces uit. Inmiddels, vier jaar later, heeft de band weer een nieuwe plaat op zijn naam staan, namelijk de ep A Medicine Show. Deze ep telt een vijftal grunge-waardige nummers die prima in een rijtje passen naast bands als Nirvana, Soundgarden en Alice in Chains.

Dat My Own Army zijn inspiratie uit deze hoek van de muziekgeschiedenis heeft gehaald blijkt meteen wel met opener Misplaced Memories. Een typisch rocknummer met een sterk geluid en een lekker refreintje; een goede starter die de toon zet voor de rest van de ep. Vlak nadat de laatste noten hiervan klinken, valt de luisteraar vrijwel meteen in Married In Concrete, het tweede nummer op A Medicine Show.

Married In Concrete hanteert een sound die vele malen agressiever klinkt dan zijn voorganger en is met een lengte van 2:08 minuten het kortste nummer van de ep. Kort, maar krachtig. Na zo’n korte muzikale explosie, komt de ep van My Own Army in een rustiger vaarwater. Overboard bouwt op naar een krachtig nummer met een lange, sterke en dreigende intro die goed in elkaar steekt. De melancholische zang van Herman de Kok past perfect binnen het genre.

Met A Single Bite brengen de heren een prima rocknummer met een kleine twist gebracht door het gebruik van een elektrische 12-snarige gitaar. Tenslotte is daar Handwritten. Het nummer begint rustig maar ontvouwt halverwege in een complex muziekspektakel en explodeert uiteindelijk als het ware en vormt daarmee een harde afsluiter van deze ep.

Al met al zet My Own Army met A Medicine Show een rauwe grunge-ep neer met een unieke stijl waar overduidelijk veel werk in is gestoken. Ik ben in ieder geval zeker benieuwd naar wat de toekomst brengt voor deze heren.

Volg My Own Army op Facebook voor het laatste nieuws en shows en kijk ook eens op hun website!

Popunie Live presenteert Steel and Stone in BIRD

Met Homegrown ontdek je in een ongedwongen sfeer (met een biertje erbij!) hét geluid van morgen. De beste jonge, muzikale talenten uit Rotterdam (en verder) staan op het BIRD-podium om hun toekomstmuziek te laten horen. Dit keer een Rotterdamse Popweek editie.

Steel and Stone is een Roots-Reggae-band uit Rotterdam. De band werd in 2016 opgericht door zanger Brantley MacDonald. De oprichting van Steel and Stone gebeurde in samenwerking met Ricardo Lopes Costa en Nilson Fonseca van Mass Production Studio. Dit is de opnamestudio die de digitale muziekproductie van Brantley MacDonald en Steel and Stone verzorgt. Brantley MacDonald is verantwoordelijk voor het schrijven van nummers, Mass Production Studio zorgt voor de instrumentale beatproductie, opname en mix en mastering van het product.

De muziek en het geluid van Steel and Stone worden gekenmerkt door het gebruik van zware baslijnen en alternatieve melodieën. Dit wordt gecombineerd met sterke en soms confronterende teksten die worden versterkt door de spirituele harmonieën van de achtergrondzangers. Mass Production Studio begeleidt en werkt samen met Brantley MacDonald tijdens het productieproces van begin tot eindproduct. Deze samenwerking resulteert in een nieuw en specifiek geluid met in het Roots-Reggae-muziekgenre.

Onlangs stonden ze nog in een overvolle Ballroom tijdens het Eendrachtfestival en deze avond kun je lekker komen viben op de heerlijke reggae van Steel & Stone!