Music Support: Pica Pica Zomerparade

De Pica Pica Zomerparade neemt je mee langs Rotterdamse pareltjes. De derde editie is van start gegaan en elke zaterdag en zondag in juni, juli en augustus kan je op een andere unieke locatie genieten van talentvolle artiesten uit de Rotterdamse muziek, kunst- en designwereld. 26 van de meest opvallende plekken in Rotterdam openen gastvrij hun deuren tijdens de Pica Pica Zomerparade.

Elke zaterdag en zondag in juni, juli en augustus verrast Pica Pica haar bezoeker door hem of haar mee te voeren door de stad naar bijzondere plekjes in Rotterdam. Locaties van verschillende creatieve ondernemers zullen tijdens het Pica Pica weekend omgetoverd worden tot een pop-up podium voor muzikale acts. Tevens zijn er gast exposities van jonge talentvolle Rotterdamse kunstenaars en of designers. De locaties die dit jaar nog aan bod komen zijn: Gusto Italiano, Keilecafé, Korean Food by Allegaartje, Wattnou, Monk Bouldergym, STROOM, The Art – Lunch, Lounge & Dinner, Rose Rouge, Dakpark Rotterdam, Stadsbrouwerij de Pelgrim, Asian BBQ, Tosca, Parkiet, The Student Hotel, Schiezicht, Alexanderplein, Alexandrium Shopping Center, Sharp Sharp, Rebelz aan de Rotte en Arta la Tarta.

Volg Pica Pica op Facebook.

 

 

 

Dit event wordt mede mogelijk gemaakt door Music Support Rotterdam.

Meld je aan voor Meet The Pro sessie #28: Laat je niet naaien!

In deze Meet The Pro sessie stellen we twee topjuristen voor de creatieve sector aan je voor: Sander Petit en Urban Bout.

Wil je weten wat belangrijk is rondom intellectueel eigendom en welke contracten een rol spelen in jouw beroepspraktijk als creatieve professional? Of waar je aan moet denken bij een overeenkomst; wat dien je met partijen vast te leggen en wat juist niet? Van welke voorbeeld-cases kun jij iets leren? Kortom, hoe bescherm jij jouw creativiteit en hoe zorg je dat je niet genaaid wordt…

Het kan allemaal aan bod komen in deze juridische sessie dus meld je snel aan!

Sander Petit (AKA De Dance-advocaat)
Sander is de oprichter van Petit Legal en als advocaat gespecialiseerd in media- en entertainment, intellectueel eigendom en contractenrecht. Hij richt zich met name op de muziekindustrie en helpt zijn ambitieuze en talentvolle cliënten in die sector met advies, contracten, de bescherming van rechten en procedures bij de rechtbank. Sander geeft daarnaast regelmatig gastcolleges en workshops over rechten en schrijft artikelen voor bijvoorbeeld DJ Mag NL en Dancefair.

Via zijn Facebook, Twitter en vooral Instagram, geeft Sander als De Dance-advocaat allerlei handige tips en tricks. Op zijn website, www.danceadvocaat.nl, staan veel uitgebreide blogs over zijn ervaringen als advocaat en juridische ontwikkelingen. Sander heeft gewerkt voor diverse dj’s uit de DJ Mag Top 100, management- en boekingskantoren, platenmaatschappijen en (muziek)uitgevers, (inter)nationale promotors, websites en (ghost)producers en helpt creatievelingen graag om aan de top te komen of om daar te blijven.

Links Urban Bout( by Nyusha Glenn) | Rechts Sander Petit (by Wouter Wolfkamp)

 

Urban Bout
Urbanjurist is een advieskantoor voor de creatieve sector. Urban Bout, de persoon hierachter, heeft ruim 10 jaar ervaring opgedaan op het gebied van bedrijfs- en civielrecht.
Urban heeft zich gespecialiseerd in intellectueel eigendoms-, muziekauteurs-,
contracten- en mediarecht. Hiernaast heeft hij op menig podium gestaan als artiest.
Door deze combinatie zorgt Urban ervoor dat creatieve belangen in juridische belangen worden vertaald waarbij als het moet met een vuist op tafel wordt geslagen. Zijn motto is:

“Creativity is key. Let the Creative be Creative!”

Meld je aan voor deze sessie via de aanmeldpagina!