Music Generations zoekt talent voor vrijheid

LOGO

Op zaterdag 18 april vinden de audities plaats voor de theatershow Talent voor Vrijheid in De Gouvernestraat. Music Generations is hiervoor op zoek naar jonge talenten (14-25 jaar) en oude talenten (50-90 jaar) in zang, hiphop, rap en spoken word.

Music Generations sluit 15 jaar van ontwikkeling af met Talent voor Vrijheid. Music Generations wil de muzikale schatten van migranten ouderen onder de aandacht brengen in de vorm van een samenwerking tussen ouderen en jongeren. Hiervoor is Music Generations nog op zoek naar deelnemers aan het project.

Auditie en Masterclass
Is muziek, rijm en ritme je passie? Geef je dan op voor de auditie en masterclass van Blaxtar, die op zaterdag 18 april vanaf 13.00 uur plaatsvindt in De Gouvernestraat. Klik hier om je aan te melden voor de auditie.

Na de masterclass wordt er van de generatietalenten verwacht dat zij meedoen aan de theatershow Talent voor Vrijheid. Dat betekent dat zij de rest van 2015 door het gehele land zullen optreden met bekende artiesten als Sharon Doorson, Typhoon, Blaxtar e.a.

Extra informatie
Datum: zaterdag 18 april
Locatie: De Gouvernestraat, Gouvernestraat 133
Aanvang: 13.00 uur

Meer informatie vind je op de website van Music Generations.

Happy BIRDday

WT_Happy-Bird-Day-FB-paginaNa 461 concerten, 423 clubavonden, 250.867 opgehaalde bierglazen, 38 gesloopte instrumenten, 6 huwelijksaanzoeken, 2.080 geserveerde kwartels, een in beslag genomen destilleermachine, 2 Rotterdam Music Awards en ontelbare ghost notes viert BIRD op vrijdag 24 april met Happy BIRDday zijn vierjarig bestaan én de uitbreiding naar een nieuwe boog. 

Feestelijke borrel
Het feest begint met een borrel voor genodigden (fans, vrienden, relaties en pers) in de nabijheid van een knapperende houtoven, waarin onze inmiddels legendarische chef DJ en zijn sidekicks pizza’s en ander lekkers bereiden. Ondertussen draait Wilfried de Jong platen uit zijn uitgebreide collectie. Om iets voor zeven opent de Rotterdamse wethouder van cultuur, Adriaan Visser, de nieuwe uitbreiding van BIRD, de derde boog.

Nieuwe aanwinsten
Met de uitbreiding naar de derde boog krijgt BIRD een nieuwe zaal voor circa 200 mensen, juist voor de meer intieme concerten, maar ook voor feestjes, borrels en vergaderingen. De meest spectaculaire aanwinst is die van een traditionele houtoven. In de nieuwe keuken vormt pizza de spil van het menu, aangevuld met andere vis- en vleesgerechten uit de houtoven, soep, salades, klassieke nagerechten en homemade ijs en taarten.

Daarnaast haalt BIRD meer én betere faciliteiten in huis, zo worden garderobe en toiletten uitgebreid. Door de uitbreiding naar de derde boog komen club, restaurant en podium nog dichter bij elkaar en groeit BIRD uit van 600 m² naar een totale (jazz)beleving van 1.000 m².

Afterparty Happy BIRDday
Vanaf elf uur doet BIRD de deuren wagenwijd open voor de afterparty Happy BIRDday (hosted by SoulCity). Dans tot diep in de nacht op de meest aanstekelijke soulclassics uit de jaren zeventig en tachtig, uiterst dansbare boogie, disco en swingende bossa.

Extra informatie
Datum: vrijdag 24 april 2015
Locatie: Raampoortstraat 26, Rotterdam
Aanvang: 17.30 uur (borrel voor genodigden) | 23.00 uur (Happy BIRDday – hosted by SoulCity)
Entree:  vvk € 7,50 | deur € 10,- (Happy BIRDday – hosted by SoulCity)

Meer informatie over BIRD vind je hier.