Metropolis Festival weet bezoekers vast te houden ondanks slecht weer

heavylightttHet Metropolis Festival beleefde gisteren een sterke 26e editie. Met een line-up bestaande uit The Best You’ve Never Heard Of trok het gratis popfestival 30.000 muziek- en festivalliefhebbers naar het Rotterdamse Zuiderpark. Ondanks het wisselvallige weer bleven de meeste festivalbezoekers tot en met de laatste acts. Dankzij de toevoeging van een tweede grote tent op het festivalterrein kon een groot deel van het publiek tijdens de hevige regenbuien droog staan.

Spannend programma
Het programma van Metropolis 2014 bestond uit 21 (inter)nationale acts met een live reputatie. De bezoekers van Metropolis genoten, dansten en sprongen onder meer op de Caribische energie explosie van KiT, ambachtelijk gesmede folk van Bear’s Den (UK), aanstekelijke garagepop van Afterpartees, een mix van pompende, funky beats en harde, ritmische rijms van het Rotterdamse trio De Likt, de krankzinnige supershow van twenty one pilots (US), waarbij zelfs drummend gecrowdsurfd werd, en tot slot de Madchester indie dance van de Australische band Jagwar Ma. Ook waren Popunie Live act HeavyLight en het Rotterdamse trio The Afterveins te bewonderen op het festival.

tamblesTalent Stage
Naast bovengenoemd programma stond er dit jaar ook een nieuw podium op Metropolis: de Talent Stage. Hier traden zeven piepjonge talentvolle bands op die een week voor het festival waren geselecteerd door Joey Ruchtie, de nieuwe programmeur van Metropolis. De band The Tambles (blues/rock & roll) wist de jury, bestaande uit muziekprofessionals, het meest te overtuigen en ontving de aanmoedigingsprijs de Lekker Bezig-bokaal. Gekoppeld aan de prijs zijn een professionele fotoshoot, studiotijd en een adviesgesprek met de Popunie.

Weer een Nederlandse tiener op 1 in Engeland

oliver-heldens-1En weer is het een Nederlandse dj gelukt om de eerste plaats van de Britse hitlijst in te nemen: Oliver Heldens (19) uit Capelle aan den IJssel met Gecko.

Na het succes van Martin Garrix staat er weer een jonkie aan de top in Engeland. Oliver Heldens is nog maar negentien en toch al op weg om de wereld te domineren. Als producer heeft hij talloze remixes van de grootste artiesten op zijn naam staan, maar als dj componeert hij ook gewoon knallende hits. Zijn nummer Gecko uit 2013 is vorig weekend beland op de eerste plaats van de hitlijst in Engeland.

Op de site WTF zei Oliver onlangs: “Ik hoef niet per se de allerpopulairste te worden. Ik wil met het doen van mijn eigen ding zo groot mogelijk worden. Ik kan nu nog geen hele grote groep aanspreken, want heel veel mensen zijn nog niet klaar voor dat deephouse-geluid. Maar je weet nooit wat er gebeurt, misschien wordt het ineens heel populair.” Zo zie je maar! Nummer 1 in Engeland. Zijn muzikale maat Nicky Romero feliciteert hem er uitbundig mee op Olivers Facebook pagina. Klasse!

Oliver Heldens – Gecko

Voor meer informatie bezoek je de website van Oliver Heldens.