Meld je aan voor R&R Academy

rootsHet is binnenkort weer tijd voor R&R Academy. Hierin geeft Roots & Routes (aankomende) workshopdocenten een training, waarin didactische, artistieke en zakelijke vaardigheden aan bod komen. Vervolgens geven zij zelf hier (of in het buitenland) workhops aan andere jongeren. Aanmelden kan t/m 25 maart.

Roots & Routes biedt komend voorjaar een training aan dansers, mediamakers en muzikanten, die al ervaring hebben in het geven van workshops of dit willen leren. Tijdens de training begeleiden zij je in de professionalisering van jou als workshopdocent. Er is vooral aandacht voor didactische vaardigheden, het werken met groepen en het opzetten van je eigen workshops. Maar ook je eigen artistieke ontwikkeling en business & marketing skills komen aan bod. In de zomer zul je vervolgens zelf (betaald) workshops geven aan jongeren. De training en workshops vinden op een centrale plek in Rotterdam plaats.

Internationaal project Steps Ahead
De R&R Academy is een onderdeel van het internationale Steps Ahead project van Roots & Routes, waarin jongeren in Duitsland, Hongarije, Griekenland, Italië en Nederland worden opgeleid tot workshopdocent.

In Nederland worden er negen deelnemers opgeleid tot workshopdocent tijdens de R&R Academy (april-mei 2014). Een aantal van hen zullen afreizen naar andere landen (tussen april en juli 2014) om zelf workshops te geven er ervaringen uit te wisselen. Vijf internationale deelnemers komen naar Rotterdam om samen met Nederlandse deelnemers workshops te geven aan jongeren (juli 2014).

Voor wie?
Ben jij tussen 18 en 30 jaar?
– Heb je al enige ervaring in het geven van workshops (bijv. muziek, dans, media) of wil je dit leren?
– Heb je creatief talent en wil jij dit graag overdragen aan anderen?
– Vind je het leuk om in een internationale setting te werken?
– Ben je gemotiveerd en op onderstaande dagen beschikbaar?

Zet deze dagen alvast in je agenda:
– 12 april 2014 (introductiedag)
– 28 april t/m 4 mei 2014 (training)
– 21 en 22 juni 2014 (terugkomdagen)
– 21 t/m 25 juli 2014 (workshops)

Wil je je aanmelden of meer info ontvangen? Stuur dan een mailtje naar impresariaat@rootsenroutes.nl.

Na je aanmelding wordt je uitgenodigd voor een intakegesprek. De uiteindelijke selectie wordt eind maart bekendgemaakt.

Voor meer informatie bezoek je de website van Roots & Routes.

Popunie Music Support: Michel Ebben en Erik Debris in De Machinist

Michel Ebben 1Iedere woensdagavond biedt De Machinist het publiek de kans om nieuw Rotterdams talent te ontdekken op hun podium. Op woensdagavond 12 maart staan Michel Ebben en Erik Debris op de planken van De Machinist.

Michel Ebben is een echte live performer; intens, oprecht en rauw. Hij heeft een onmiskenbare eigen stijl en sound, beïnvloed door muziek van vroeger tijden; blues, (alt.)country, old time music en rock. Zijn inspiratie ligt bij de verhalen over het leven van de gewone man en de Amerikaanse samenleving. Dit najaar komt zijn album Inertia uit.

Erik Debris maakt sprankelende, vernieuwende gitaarmuziek, gecombineerd met een donkere no nonsens stem. Originele teksten over baanbrekende ervaringen. Laat je verrassen!

Extra informatie
Datum: woensdag 12 maart
Locatie: De Machinist, Willem Buytewechstraat 45, Rotterdam
Aanvang: 21:00 uur
Entree: gratis

Voor meer informatie bezoek je de website van De Machinist.

Dit optreden wordt mede gefinancierd door Popunie Music Support Rotterdam.