Meld je aan voor de Calls From The Hull Vol. III compilatie lp!

Mooi nieuws voor muzikanten in de regio Rotterdam: Vessel11 maakt ook in 2024 een Calls From The Hull compilatie album. Wil jij met jouw band of act gratis een professionele opname maken, waarvan één track op vinyl wordt uitgebracht? Meld je dan vóór 20 september aan.

Tijdens de coronaperiode moest V11 noodgedwongen de deuren sluiten. Het idee ontstond om de ruimte, apparatuur en de technicus ter beschikking te stellen aan bands die ondanks de lockdown verder wilden werken aan hun ontwikkeling. Dat resulteerde in de eerste compilatie Calls From The Hull, met daarop intussen welbekende bands als bijvoorbeeld Tramhaus en VULVA. Afgelopen jaar verscheen Vol. II. De lp’s vormen als het ware een snapshot van de muziekscene op dat moment. Op deze manier wil Vessel 11 de undergroundscene in de regio Rotterdam en de betrokken makers steunen.

 

Calls From The Hull Vol. III
De planning is dit werk in 2024 voort te zetten en Vol. III uit te brengen. De opnamen beginnen al dit jaar. Vessel 11 zoekt hiervoor muzikanten in alle genres die origineel zelf gecomponeerde muziek maken en daarbij (ook) gebruik maken van live instrumentarium. En je moet uit de Rijnmond-regio komen.

Wil jij met jouw act deel uitmaken van Calls From The Hull Vol. III? Meld je dan vóór 20 september aan door een e-mail te sturen naar: contact@vessel11.nl. Vergeet niet een biografie en promotiefoto mee te sturen met een link naar een geluidsfile of een video met een voorbeeld van jouw muziek. Uit de inzendingen wordt een selectie gemaakt. Alle inzenders krijgen daarvan zo snel als mogelijk bericht.

Blijf op de hoogte van V11 via Instagram, Facebook en hun website.

Aanvragen NORMAfonds geopend

Vanaf 1 september is het aanvragen voor het reguliere NORMAfonds geopend. Heb je een mooi theaterstuk, concertreeks of andere project? Doe dan nu een aanvraag bij het NORMAfonds. Lees voor het indienen van een aanvraag goed de informatie op de website en ook het reglement voor de voorwaarden die hieraan worden gesteld.

Het NORMAfonds kent maximaal €10.000,- aan een project toe. Aanvragen kan tot dinsdag 19 september 2023, 23.59 uur. Aanvragers horen uiterlijk acht weken na de deadline of hun aanvraag wordt toegekend of afgewezen.

Gagenorm en begrotingsformat
Begin dit jaar is de nieuwe gagenorm vastgesteld: de gagenorm is €120,- voor repetities en €290,- voor uitvoeringen.

Voor het indienen van een aanvraag bij het NORMAfonds moet je gebruikmaken van het begrotingsformat. Het format mag worden ingediend als .pdf of Excel-bestand (.xls of xlsx). Je kunt het format hier downloaden.

Voor vragen kun je uitsluitend per mail contact opnemen via normafonds@stichtingnorma.nl