Meet The Pro #41: Artist Branding met Melanie Esther!

Op dinsdag 14 december zal er weer een nieuwe Meet The Pro sessie plaatsvinden met als onderwerp Artist Branding! Tijdens deze online masterclass zal Melanie Esther haar workshop ‘Hoe creëer je jouw visuele identiteit als artiest?’ geven. Ze zal haar kennis over Artist Branding met jullie delen en gaat vervolgens helemaal in op hoe je vanuit jouw unieke verhaal een visuele identiteit kunt creëren die daar volledig bij aansluit.

Aan de hand van theoretische kennis, haar ervaringen en actuele voorbeelden uit de muziekindustrie kom je alles te weten over branding tijdens deze interactieve online workshop. Je zal de masterclass uitkomen met nieuwe informatie, inspiratie én motivatie. Let’s go!

Melanie Esther – Artist Branding & Social Media Coach
Als Artist Branding en Social Media Coach werkt Melanie Esther met artiesten aan het vinden en vertellen van hun unieke verhaal om zo tot een sterke Branding en Social Media strategie te komen. Vanuit het verhaal werkt ze vervolgens met de artiest aan o.a. hun Visuele Identiteit, Doelgroep, Social Media Strategie en Planning. Daaruit voort komt weer het werken aan creatieve concepten, releaseplannen, (online)ticketpromotie en het vergroten van de following.

Hiervoor heeft ze haar methode ‘Vind en Vertel’ ontwikkeld en met deze methode creëert ze coachingstrajecten voor artiesten, workshops en gastlessen. Ze werkt o.a. met Blanks en Typhoon en heeft eerder haar kennis gedeeld bij o.a. ESNS, Popronde, ADE BEATS en No Man’s Land.

Deze masterclass is gratis bij te wonen en vind online plaats via Zoom. De plekken zijn zeer beperkt en om de sessie bij de wonen moet je je wel eerst even aanmelden via: https://bit.ly/MeetThePro41

Meet The Pro #41: Artist Branding met Melanie Esther
Datum: dinsdag 14 december
Start: 19:00
Locatie: online via Zoom
Prijs: gratis, aanmelden vereist via deze link (plekken zijn beperkt).

Meet The Pro is gericht op het stimuleren van het cultureel ondernemerschap in de popsector. Er vinden meerdere Meet The Pro sessies per jaar plaats, georganiseerd door de Popunie op verschillende plekken te Rotterdam. Check ook de site om te zien welke onderwerpen er al zijn behandeld én lees alle verslagen van voorgaande sessies.

Rotterdam Music Awards 2021: Stimuleringsprijs

Jaarlijks worden de Rotterdam Music Awards uitgereikt en het stemmen voor de 2021 editie is inmiddels in volle gang. Door middel van online stemmen worden de winnaars bepaald voor: Beste Podium, Beste Festival, Rotterdamse Track van het Jaar, Rotterdams Album van het Jaar (powered by 3voor12 Rotterdam) en De Belofte. Dit jaar komt daar nog een nieuwe categorie bij om innovatieve nieuwe initiatieven een steuntje in de rug te geven: de Stimuleringsprijs.

De mooie initiatieven uit deze categorie stellen we hieronder natuurlijk graag aan je voor. Stemmen op jouw favoriet kan van maandag 29 november, 10:00 uur tot en met maandag 6 december, 12:00 uur.

Stem nu op jouw favoriet!

Visions Of Chapter 3 
Rats on Rafts Visions Of Chapter 3 is een interdisciplinaire muziekfilm rond het laatste album Excerpts From Chapter 3: The Mind Runs A Net Of Rabbit Paths dat begin dit jaar uitkwam. Bij Visions Of Chapter 3 komen film, visuals, theater en dans samen om een unieke setting te creëren. De film werd wereldwijd vertoond en het nieuwe Rats on Rafts album werd op divers locaties in het land in zijn geheel live gespeeld met daarbij film, visuals, theater en dans.
Levels Music League
Levels is een educatieplatform voor urban muziek in Rotterdam wat zich richt op talent, ontwikkeling, produceren en programmeren. Muziek is een sport en de Levels Music League (LML) is de muziekcompetitie waarbij de stijlen samenkomen. Zes teams die zich van hun beste kant laten zien en doormiddel van passie, strijd en samenwerking vechten voor het kampioenschap.

Jacco Weener
Jacco Weener is artiest, kunstenaar, muzikant, performer, organisator en nog heel veel meer. Hij komt altijd origineel en verrassend uit de hoek en initieert en organiseert tal van uiteenlopende projecten verspreid over de stad, zoals Cantos Deus, Hi-NRG Festival, ‘t-Otje en Attent.

Vocalsz
Vocalsz is een organisatie die (jong) zangtalent helpt om zich te ontwikkelen tot potentieel succesvol artiest door middel van workshops en optredens. Ze opereren tevens als tussenpersoon tussen het zangtalent en de venues. Daarnaast organiseren ze zelf tal van events voor jong talent verspreid over de stad. Activiteiten o.a. Vocalsz MusicLab en Rotterdam Viert.

Frankie Dros
Frankie Dros is dj, promotor, ondernemer en festivalorganisator die met zijn innovatieve ideeën al jaren bijdraagt aan een bruisende stad. Activiteiten o.a. Nino&Frankie, Contra, Blijdorp Festival en de Containerbar serie.

GÂRDEN
GÂRDEN is het nieuwe live music discovery platform in Rotterdam, sinds kort gevestigd in New Grounds. Dit online stream initiatief is het geesteskind van Arjen van der Straaten die eerder zijn sporen verdiende als oprichter van MusicFromNL.

De Nieuwe Lichting Writerscamp
Door alle corona-annuleringen zijn ze bij De Nieuwe Lichting terug naar de tekentafel gegaan om een alternatief te bedenken. Zo is een schrijverskamp ontstaan waarbij met ‘Rotterdams finest’ een album, tour en sicke docu zijn gemaakt. Een creatief alternatief met opkomende Rotterdamse artiesten.

Cult North
Cult North is een opkomend initiatief dat zich richt op ‘passie-ontwikkeling’ onder de jonge bewoners van Rotterdam-Noord. Inmiddels gehuisvest in een boogje op de Insulindestraat ontwikkelt Sammie Sedano met zijn kompanen tal van inspirerende muziek gerelateerde projecten om jong talent een kans te bieden.

Productiehuis FLOW
Droom, creëer en beleef. Dat is het motto van Productiehuis FLOW. FLOW is een jong, dynamisch en een cultureel divers productiehuis gevestigd in Rotterdam-Zuid. Onder de bezielende leiding van boegbeeld YMP aka Mich Simon worden tal van projecten geïnitieerd en ondersteund, waaronder FLOW Unplugged en het Get Loose Festival.

Uitzending Rotterdam Music Awards 2021
De uitreiking van de Rotterdam Music Awards zal dit jaar te zien zijn in aangepaste vorm. Helaas kan er dit jaar geen award show plaatsvinden, maar zenden we op zaterdag 11 december een Rotterdam Music Awards special uit, waarin alle winnaars bekendgemaakt zullen worden. Hou onze pagina’s in de gaten, want meer info volgt snel!