Maak kennis met de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2023 finalisten: Bands!

Op zaterdag 16 september vindt de finale van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam in de categorie Bands plaats in Theater Zuidplein. Vanuit al het Rotterdams talent dat zich heeft aangemeld, hebben onderstaande vijf acts zich weten te plaatsen voor de finale. Weten wie ze zijn en wat je van de acts in de finale kan verwachten? Lees dan snel verder en maak kennis met de finalisten uit de categorie Bands!

FLORA
Maak kennis met de ontwrichtende kracht die FLORA is. Deze baanbrekende artiest staat bekend om haar meeslepende teksten, uitgesproken harmonieën en haar “dark touch” aan hedendaagse pop.⁠ Gevoed door haar ervaringen uit het verleden en traumatische gebeurtenissen is FLORA een “heavy hitter”, klaar om haar stempel te drukken!

Waarom doen jullie mee aan de GPR?
Wij doen mee omdat we Rotterdam kennis willen laten maken met FLORA. Het doel van onze shows is om licht te werpen op taboeonderwerpen en de verwachtingen van het publiek te overtreffen met onze alt-pop “bops”. We hopen, door middel van de GPR, een onuitwisbare indruk achter te laten op de Rotterdamse muziekscène.

Hoe bereiden jullie je voor op de finale?
Heel letterlijk gezegd: door te repeteren. Maar wat misschien nog meer vooropstaat in onze voorbereiding is het motiveren en inspireren van elkaar tijdens het creëren van onze liveshows. Dit proces heeft ons nog meer naar elkaar toegetrokken als band. Oh, en we hebben live arrangementen gemaakt 😉

Waarom gaan jullie winnen?
Voor ons is het hele proces al een grote winst geweest, dus het winnen van GPR zou slechts een kers op de taart zijn. Veel van onze vrienden doen dit jaar ook mee, wat het allemaal lastiger, maar ook leuker maakt.

De reden waarom wij gaan winnen, is omdat we mensen weten te raken. We kijken ernaar uit om het publiek mee te nemen op een emotionele rollercoaster vol introspectie en groei, en ons op deze manier waardig te bewijzen voor de hoofd- en/of publieksprijs.
REFORMIST
REFORMIST brengt een moderne blend van metal ten gehore. Hun muziek zit vol dikke grooves, harde riffs, en vocalen bezeten van emotie. Eerder speelden ze al bij Poppodium 013, Baroeg (Submit Fest) en Patronaat.⁠

Waarom doen jullie mee aan de GPR?
Om aan te tonen dat metal een belangrijk onderdeel is van de muziekcultuur in Rotterdam en omgeving!

Hoe bereiden jullie je voor op de finale?
Door het finetunen van onze live set, met kwaliteitsgerichte repetities.

Waarom gaan jullie winnen?
We brengen een vernieuwende en frisse variant van underground muziek naar het grote publiek!
Library Card
Library Card is ontstaan in de zomer van 2021, toen Lot van Teylingen, Mitchell Quitz en Kat Kalkman samen nummers begonnen te schrijven met een drummachine. Al snel vonden ze hun gezamenlijke liefde voor expressieve en doordachte muziek. Emre Karayalçin voegde zich later bij de band en is te herkennen aan onorthodoxe en uitgesproken ritmes, die de sound van de band afmaken.⁠

Waarom doen jullie mee aan de GPR?
De wedstrijd biedt ons de kans om een ongezouten mening van experts uit de industrie te ontvangen, zelfs van degenen die buiten ons genre vallen. Natuurlijk is er ook het prijzengeld, waarmee we kunnen investeren in toekomstige releases of de huur van de oefenruimte voor een lange tijd kunnen voldoen!

Hoe bereiden jullie je voor op de finale?
Gelukkig hebben we de afgelopen tijd een aantal festivals kunnen aandoen, waardoor we goed naar onze set hebben kunnen kijken. We hopen dat deze recente ervaringen ons genoeg hebben geleerd om tijdens de finale ons meeste te kunnen geven.

Waarom gaan jullie de GPR winnen?
Omdat we een unieke combinatie van gruizige gitaren, leidende bas, dynamische drumpartijen en avant-gardistische spoken word hebben die vernieuwend en interessant is.
ROTEM
Wees klaar om te grooven als je luistert naar deze 7-koppige Nu-Disco formatie! Met hun nostalgische sound met futuristische twist, laten ze je dansen als geen ander.⁠

Waarom doen jullie mee aan de GPR?
The GPR offers us a stage to display our music to a diverse audience, connect with fellow musicians, and become part of Rotterdam’s music scene. It’s a chance to gain experience, exposure, and recognition, fostering our growth as artists within the local music community.

Hoe bereiden jullie je voor op de finale?
We are currently working on selecting the right songs to fit into this relatively short set and determining the best ways to create a seamless and cohesive show through transitions.

Waarom gaan jullie de GPR winnen?
Because we bring something different and fresh to the Rotterdam music scene. We believe our performance is unique and provides a full experience beyond a typical music concert.
The Tommyrots
The Tommyrots zijn 4 schobbejakjes die hun roeping hebben gevonden in het maken van alternatieve poprock. Twee toms, een bass en een drum, letterlijk… Beïnvloed door oude legendes uit de 60s/70s zoals The Beatles, The Who, en Gerry Rafferty maken The Tommyrots catchy melodieën met een retro sound en teksten over hedendaagse thema’s.⁠

Waarom doen jullie mee aan de GPR?
Onze wens is om zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met onze muziek. We willen mensen warm maken met onze organische pop sound die onze liedjes opwekken. We zijn ervan overtuigd dat de nostalgische sound, die wij nastreven, steeds een groter publiek pakt.

Hoe bereiden jullie je voor op de finale?
We zijn ons aan het voorbereiden door vooral te focussen op onze live set, hoe we een gevarieerd en energiek optreden kunnen neerzetten. Wij streven een echte en rauwe ervaring na, die resulteert in een unieke belevenis voor iedereen.

Waarom gaan jullie de GPR winnen?
Wij gaan winnen, omdat we een ongepolijste band zijn met een volle sound. Dit komt naar voren in onze 3-stemmige partijen in combinatie met een krachtige ritmesectie binnen onze 4 koppige-samenstelling.
De finales
Tijdens de finales hebben de finalisten 20 minuten de tijd om de jury te overtuigen met hun set. De jury bestaande uit professionals uit de scene zoals Dennis Wegchelaar, Tessaly Felida, Gillian Landbrug, Lucien Foort, Mingue en Marcel van As, maakt aan het einde van elke finale de publieksfavoriet en de juryprijs bekend.

De finale van Producer kent een andere opzet, namelijk een beat battle, waarin de finalisten in een uur tijd een nieuwe track produceren op basis van een sample pack, geleverd door de GPR. Na dit uur worden de tracks gepresenteerd aan de jury.

Tickets voor de finales zijn vanaf vandaag beschikbaar en een kaartje kost €8,50. Tickets zijn via deze link te koop. Hou ook de socials van de finalisten in de gaten, want zij krijgen een persoonlijke code, waarmee jij met korting een kaartje kan kopen en je favoriete act aan de Publieksprijs kan helpen. De finales vinden plaats op:

Donderdag 14 september – Hiphop/Producer – BIRD Rotterdam
Zaterdag 16 september – Bands – Theater Zuidplein
Zondag 17 september – Singer/Songwriter – Theater Zuidplein

Prijzenpakket
De finalisten krijgen sowieso een gage van € 290,- per persoon (tot max. 6 personen) voor het optreden. Hiernaast worden er in elke categorie geldprijzen, een masterclass op maat, en een begeleidingstraject met een professional naar keuze uitgereikt aan de 1e prijs winnaar (€ 1.000,-). De 1e prijs winnaars van Singer/songwriter, Bands en Hiphop krijgen mogen 1 live single of live video opnemen bij Studio Mojo DojoDe publieksfavoriet ontvangt een geldprijs van € 250,-.

Ook krijg je als winnaar en als publieksfavoriet een jaarabonnement voor de Meet The Pro-sessies van de Popunie voor twee personen. De winnaars treden daarnaast zo mogelijk op tijdens het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland 2024 in Rotterdam en worden genomineerd voor de Rotterdam Music Awards in de categorie De Belofte 2023. De prijzen en gages worden mogelijk gemaakt door Sena Performers, de hoofdsponsor van de wedstrijd.

Social media
Op de hoogte blijven? Volg de GPR dan op Instagram en Facebook.

 

De Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam wordt georganiseerd door de Popunie en o.a. mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam, Sena Performers, VSBfonds, Van Ommeren de Voogt Stichting, Stichting Elise Mathilde Fonds, Stager. en Studio Mojo Dojo. 

Investeer in Talent: Nique Quentin

Percussionist en conguero Nique Quentin heeft een liefde voor latinritmes. Vooral Colombiaanse salsa en de passie waarmee de Colombianen van alle generaties en klassen dezelfde nummers meezingen en meeleven inspireert hem. Met zijn muziek wilt hij dan ook mensen met elkaar laten zingen en dansen zoals ze dat daar doen. Nique Quentin zou dan ook graag zijn eerste salsa album A Los Melómanos niet alleen op streamingplatforms uit willen brengen, maar ook op vinyl en cd. Jij kan hem helpen om dit te realiseren!
Nique Quentin treed al jaren lang als percussionist op in verschillende band en speelt vooral veel latin- en salsa. Tijdens de pandemie miste hij de energie en verbinding enorm, en verlangde meer dan ooit terug naar Colombia. Juist die periode van afstand en restricties heeft hem geïnspireerd om ondanks alles zijn eerste salsa album op te nemen. Dankzij zijn jarenlange ervaring en internationale netwerk kon hij prachtige samenwerkingen aangaan, grotendeels op afstand, die anders wellicht nooit plaatsgevonden zouden hebben.

Mensen over de hele wereld hebben bijgedragen aan dit project, van de opnames, mixing en mastering tot aan het album-artwork. A Los Melómanos is een ware smeltkroes van culturen, invloeden en verhalen uit allerlei hoeken van de wereld, net zoals salsa dat is! Meer over het opnameproces en de muzikanten die mee hebben gewerkt vindt je op deze website.

Het album is gemaakt voor álle melómanos: van salsa-liefhebbers die openstaan voor nieuwe versies van geliefde nummers, tot muziek-ontdekkers die graag een gevarieerde selectie salsa-klassiekers willen leren kennen.

In het produceren en opnemen van het album zit naast jaren hard werken ook zo ongeveer al zijn spaargeld, vandaar dat Nique deze campagne is gestart, om het album niet alleen digitaal, maar ook op cd en vinyl te kunnen uitbrengen. Als je doneert behoor je tot de eerste luisteraars en/of eigenaren van A Los Melómanos. Daarnaast zijn er een aantal andere tegenprestaties beschikbaar zoals de cd of vinyl, een exclusieve poster, een percussieles en meer.

Check zijn VoorDeKunst-pagina om voor alle info en om te donderen!