Line-up Popunie Muziekmarathon bijna compleet!

Op 29 oktober wordt de tiendaagse Rotterdamse Popweek in stijl geopend. Met de Popunie Muziekmarathon vieren we de live sector die we zo gemist hebben met 12 uur live muziek, van 11:00 tot 23:00 uur! 12 uur lang non-stop muziek met een rits aan acts en dj’s van Rotterdamse bodem. Met de toevoeging van nieuwe namen is de line-up bijna compleet!

Rotterdam barst van de creativiteit en muzikaliteit en in deze 12 uur laten we een deel van de diversiteit van de popmuziekscene zien op een podium waar je sommige misschien niet zo snel zou verwachten: Baroeg! Indigo Pastel, The ShivviesThrasher, The Frontiers, Fleur Bonnewits, Dirikteur, DJ Jozephina, DJ Okkie en Ruwhel Emers (& Friends) werden eerder aan de line-up toegevoegd. Vandaag voegen we ook Emma Beukelman, Dread Pitt, After Elmer, LUCAS, Mo Jakob., DJ Deks, Djesco10, S!RENE, Menacer en Vypes aan het programma toe!

Popunie Muziekmarathon
De Popunie Muziekmarathon is zowel live als online te volgen. Vanaf 11 uur ‘s ochtends zijn de optredens live via het Twitch Channel van Baroeg te volgen. Live erbij zijn is natuurlijk veel leuker… en dat kan ook. Toegang voor publiek in Baroeg is vanaf 15:00. O ja, en hebben we al vermeld dat het gratis is? Start je Rotterdamse Popweek dus goed en support your locals!

The Frontiers (heavy rock ‘n roll)
We are the fucking frontiers, so the limits will be reached” Dit citaat uit hun nummer Barrier Breached maken ze zeker waar. De jonge band uit Spijkenisse en omstreken doet dan ook niets liever dan keiharde muziek maken. Hun muziek is een mix van hardrock, heavy metal, thrashmetal en punk. De band vormde zich in 2012, begon in 2017 met het schrijven van eigen nummers en sinds 2018 hebben de mannen op grote podia gespeeld als Bernisse On Stage, Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam en Metropolis Festival. The Frontiers staan bekend om hun knallende live act waarin ze graag een feestje bouwen. Oordoppen worden aangeraden, want het volume gaat op 11 en het dak eraf!


 


Emma Beukelman
(singer/songwriter)
Emma Beukelman maakt Nederlandstalige liedjes en mixt dit met invloeden en temperament uit de Balkan. Zij schrijft vanuit gevoel en emoties, waardoor alles dat zij maakt melancholisch, broeierig, ietwat rommelig en eerlijk is. Het poëtische maakt alles tot iets Emma-eigens. Beukelman brengt persoonlijke verhalen met een zeer fijne stem en weet zo luisteraars op te nemen in haar sfeer.
Dread Pitt
(trap, future bass, hiphop)
De 25-jarige producer Dread Pitt kwam in 2013 binnen in de internationale trap scene. Hij heeft een naam voor zichzelf gemaakt door consistent muziek te releasen, zowel independent als op grote labels, te werken met getalenteerde artiesten, indrukwekkende sync placements te krijgen en shows te spelen in verschillende landen. Onlangs heeft Dread Pitt zijn ware inspiratie gevonden in wereldmuziek. Met als doel om de muzikale horizon te verbreden mengt hij het traditionele met het moderne, het organische met het elektronische en het obscure met het bekende.

 

Fleur Bonnewits (singer/songwriter, poppy rock)
Fleur Bonnewits is een jonge, Rotterdamse songwriter en producer. Haar muziek is een mix tussen pop, rock en musical, geïnspireerd door muziektheaterarrangementen en het geluid van bands als Paramore. Ze wordt gedreven door de behoefte om zichzelf te uiten en is altijd op zoek naar nieuwe manieren om een ​​persoonlijke band te krijgen met haar publiek. Kwetsbaar en authentiek!

 

After Elmer (poppunk)
After Elmer maakt poppunk zoals het ooit bedoeld was: snelle riffs, slimme lyrics en volume op elf. Met Green Day, Blink-182 en New Found Glory in hun achterhoofd verpakt de band oldskool punk in een nieuw jasje, waarin ruwe randjes en oprechte emotie regelmatig langskomen. Na de singles Locked Door en Sorry For The Revolution bracht de band in 2020 debuut-ep Look Alive uit. Dat poppunk wereldwijd een comeback maakt mag duidelijk wezen en After Elmer staat vooraan om daarbij te helpen!

 

 


LUCAS
(dreampop)
LUCAS schrijft over de menselijke noodzaak en zoektocht naar affectie, vertaald in androgyne, innovatieve klanken als poëtische dreampop. Met eerlijkheid en kwetsbaarheid probeert hij een utopia van sociale inclusiviteit te creëren. Invloeden als MEROL, Spinvis, Annie M.G. Schmidt, maar ook acts als Robyn, Sufjan Stevens en Christine & The Queens zijn terug te horen en zorgen voor actuele Nederlandstalige muzieksprookjes.

 


DJ Deks
(hiphop, trap)
Na eerder de Zuid-Hollandse Voorronde van de Kunstbende te hebben gewonnen, werd DJ Deks onlangs óók bekroond tot winnaar van de landelijke Kunstbende DJ finale. Hij is pas 15 jaar maar al sinds zijn 11de actief als dj. Zijn specialiteit is het draaien van trap en hiphop, zoals Drake en 21 Savage. Muziek is zijn passie en Deks is er dan ook 24/7 mee bezig. Hij heeft al op verschillende plekken gedraaid, waaronder het Maaspodium tijdens een hiphopweekend. Volgend jaar staat Deks op Mysteryland, maar eerst draait hij nog bij ons tijdens de Popunie Muziekmarathon!

 


Mo Jakob.
(techno, hiphop)
Mo Jakob. is een Rotterdamse dj die elk genre raakt dat hem herinnert aan de hood, de strijd en de drukte. Een nieuw geluid geven aan overleven. Zijn sounds variëren van techno, hiphop, clubtrax en alles daartussenin. Energiek en betrokken zijn en sets poëtisch maken zijn zaken die Mo Jacob. onvermijdelijk maken in de clubscene.

 

Dirikteur (hiphop, urbanpop)
Noem hem Dirikteur, Roi of gewoon Rik. Één ding is zeker; na het luisteren van zijn debuut-ep Lovestoriez ben je sowieso verliefd, zwanger of een ontbijt op bed aan het regelen voor je Tinderdate. Het afgelopen half jaar is deze Cupido (ja, hij is geboren op valentijnsdag!) hard bezig geweest in de studio en het eindresultaat is er eentje om trots op te zijn. Geïnspireerd door Chris Brown, Bryson Tiller en J. Cole zingt, rapt en zing-rapt hij de meest heerlijke teksten en melodieën aan elkaar.

 


Djesco10
(hiphop)
Djesco10 won in 2018 de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam in de categorie Hiphop. Later dat jaar werd hij tevens gekroond tot De Belofte tijdens de Rotterdam Music Awards. Deze oprechte rapper heeft onlangs een sterke nieuwe ep gedropped, getiteld Iets Verder, waarop o.a. een samenwerking met de enige echte Freddie Crooks te vinden is!

 

S!RENE (hiphop)
S!RENE  is al vele jaren een bekende van de Popunie. Hij deed meerdere malen mee aan de Kunstbende en won in 2017 na Zuid-Holland zelfs de landelijke finale! Dit was de kickstart van zijn carrière en inmiddels staat hij als dj op veel verschillende podia. Op basis van z’n vele en vermaarde edits en guestmixes kom je S!RENE geregeld in de booth tegen bij events als The Couch en Yardbird.

 

Ruwhel Emers (hiphop)
Rapper, ondernemer en oprichter van het talenten-platform ‘Levels’! Ruwhel Emers is een artiest die zijn ziel laat spreken via zijn muziek. Energieke shows, emotionele teksten en duidelijke boodschappen zijn de dingen die je kan verwachten bij Ruwhel’s optredens. Speciaal voor de Muziekmarathon neemt hij een aantal ‘friends’ mee en dat zijn niet de minsten: Kevtendencies, Yellow, Yung Dee en Zachery V. Dat wordt een fissa!

 


DJ Jozephina

Draait rommelige herrie: Have Fun!

The Shivvies (poppunk)
The Shivvies zijn opgericht in 2020. Een poppunkband, sterk beïnvloed door Ramones, Riverdales, Huntingtons en The Queers. Met klasbakken Michiel (The Real Danger) op bas en zang, Marien Nicotine (The Windowsill, Giant Eagles) op gitaar en zang, en Robert (The Real Danger) op drums. Beat it punk!

 

DJ Okkie
Popunie columnist DJ Okkie mag natuurlijk niet ontbreken tijdens de Popunie Muziekmarathon en gaat vanavond als vanouds de beste plaatjes draaien. Allround Rocking!

 

Indigo Pastel (bedroompop, indie, beach-wave)
Indigo Pastel begon in de zomer van 2020. Hun muziek klinkt als neonreclames op een verlaten boulevard, nachtelijk zwemmen in de Westerschelde, wijn vermengd met zout zeewater, onduidelijke spraak en het geluid van de golven die op het strand beuken. De meeste muziek is dan ook geschreven tijdens een burn-out gevolgd door covid-quarantaine. De band is erg melancholisch, warm, hoopvol en introspectief met een manische twist. Onlangs kwam de livevideo bij de prachtige single 31-12-2016 uit.

 

Menacer(hardcore, metal)
Menacer is inmiddels geen onbekende naam mee binnen de Nederlandse hardcore en metal scene. Verwacht van deze geoliede mosh-machine loodzware hardcore met breakdowns, die alles en iedereen platwalsen!

 


Vypes
Vypes is een bass-muzikant die gebruik maakt van meerdere genres. Door zijn gitaarkunsten soepel te combineren met een arsenaal aan vurige deuntjes, laat deze getalenteerde dj/producer het publiek ongetwijfeld los gaan!


Thrasher (drum ’n bass, breakcore, hardcore)
Denk je aan Thrasher dan denk je aan PRSPCT… en aan Rotterdam! Hij is de man achter PRSPCT Recordings, hét hardcore drum ‘n’ bass imperium en grootste label in het genre. Hij pionierde als dj onder de naam Thrasher tijdens optredens, met drie of zelfs vier decks die de hardste drum & bass, out-of-the-box hardcore, breakcore en meer uitstoten. Daarnaast is hij de frontman van de extreme supergroep The Dead Cvlt!

 

Popunie Muziekmarathon
Datum: vrijdag 29 oktober
Locatie: Baroeg, Spinozaweg 300
Livestream van 11:00 tot 23:00 via www.twitch.tv/baroeg
Toegang publiek in Baroeg: vanaf 15:00
Eindtijd in Baroeg: 23:00

Max. 250 bezoekers. Coronatoegangsbewijs verplicht.

Maak het mee en deel jullie #RdamPopweek21 ervaringen op Instagram, Facebook en Twitter #Popunie #010isTof #poppoppop

De Rotterdamse Popweek is een initiatief van de Popunie, wordt georganiseerd door de Rotterdamse popsector en is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Het evenement wordt verder mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam, Rotterdam Festivals en Stichting PopUp Rotterdam.

Nieuwe namen voor de Popunie Muziekmarathon!

Op 29 oktober wordt de tiendaagse Rotterdamse Popweek in stijl geopend. Met de Popunie Muziekmarathon vieren we de live sector die we zo gemist hebben met 12 uur live muziek, van 11:00 tot 23:00 uur! 12 uur lang non-stop muziek met een trits aan acts en dj’s van Rotterdamse bodem. Na vorige week de eerste namen te hebben aangekondigd, voegen we vandaag weer nieuwe namen toe aan de line-up!

Rotterdam barst van de creativiteit en muzikaliteit en in deze 12 uur laten we een deel van de diversiteit van de popmuziekscene zien op een podium waar je sommige misschien niet zo snel zou verwachten: Baroeg! Indigo Pastel, The Shivvies en Thrasher werden eerder al aangekondigd. Vandaag voegen we The Frontiers, Fleur Bonnewits, Dirikteur, DJ Jozephina, DJ Okkie en Ruwhel Emers (& Friends) aan de line-up toe!

De Popunie Muziekmarathon is zowel live als online te volgen. Vanaf 11 uur ‘s ochtends zijn de optredens live via het Twitch channel van Baroeg te volgen. Live erbij zijn is natuurlijk veel leuker… en dat kan ook. Toegang voor publiek in Baroeg is vanaf 15:00. O ja, en hebben we al vermeld dat het gratis is? Start je Rotterdamse Popweek dus goed en support your locals!

De complete line-up én het tijdschema volgt snel. Stay tuned!