Kunstbende try-outs in Centrale Bibliotheek Rotterdam

kunstrbende tryoutVrijdag 7 februari startte Kunstbende Zuid-Holland met een try-out in de Centrale Bibliotheek Rotterdam. Deelnemers van diverse categorieën kunnen meedoen aan deze try-outs, waarbij ze een korte performance geven voor een klein publiek en feedback ontvangen van een panel.

Er vinden nog drie try-outs plaats, namelijk op 14, 21 en 28 februari. Deelnemers van de categorieën Muziek, Taal, Dans en Theater&Performance kunnen hieraan deelnemen. De try-outs liggen tussen het moment van inschrijving en de voorrondes: deelnemers kunnen zo proeven hoe het is om op een podium te staan en ontvangen daarnaast feedback die ze mee kunnen nemen naar de voorronde. Bekijk de Facebook events hier.

De try-out van de categorie DJ werd goed bezocht op vrijdag 7 februari. RTV Rijnmond was ook van de partij.

Kunstbende is een landelijke talentenjacht voor jong en creatief talent. Jongeren in de leeftijd van 13 t/m 18 jaar kunnen hieraan deelnemen in de categorieën Muziek, Expo, Taal, Film&Animatie, DJ, Fashion, Dans en Theater&Performance. De voorrondes in Zuid-Holland zijn op zondag 16 maart in Theater Zuidplein in Rotterdam en op zondag 6 april in het Paard van Troje in Den Haag.

Wie mee wil doen aan de Kunstbende kan zich nog steeds aanmelden. Aanmelden kan via de website.

Aanmeldperiode Horizontoer weer van start

horizontoerBen jij een aanstormend talent met serieuze ambitie om door te breken? Beschik je over demomateriaal én over filmpjes waarin je (act) optreedt? Dan kun je nog tot 15 februari aanmelden voor de programmering van Horizontoer 2014.

Zoals altijd is de organisatie op zoek naar bijzondere acts. Van muziek- en theatertalent dat net begint tot artiesten met ruime (podium)ervaring, die weten hoe je een publiek verrast, ontroerd en enthousiasmeert. In het programma willen ze een zo gevarieerd mogelijk aanbod bieden aan bezoekers van Horizontoer.

Welke artiesten zoeken ze?
Timmer je met jouw band of straattheateract al wat langer aan de weg, beschik je al over een demo of een complete act en treed je met enige regelmaat op? Dan kan Horizontoer jouw opstap naar een doorbraak betekenen. Ze zoeken bands, singer/songwriters en theaterartiesten waarvan we denken dat ze met hulp binnen drie jaar kunnen doorbreken.

Even op een rij
• Je beschikt over demomateriaal of een complete act.
• Je treedt al regelmatig op, één keer per maand minimaal.
• Qua muziek speel je in het genre pop, rock, blues, jazz, singer/songwriter of een crossovervariant.
• Qua theater is je act vernieuwend en bij voorkeur interactief met het publiek.
• Je hebt de ambitie om door te breken.

Hoe verloopt de selectie?
Stap 1: Meld je aan vóór 15 februari 2014.

Horizontoer werkt met een professioneel scoutingteam. Mensen die vanuit hun vak en/of ervaring een neus hebben voor acts met potentie. De scouts bezoeken culturele centra, poppodia’s, muziek- en theateropleidingen.

Stap 2: Beoordelingsronde.

Vanaf 15 februari zal de organisatie alle aanmeldingen beluisteren om zo tot de meest wenselijke line-up te komen. Vanaf april laten ze weten of je bent geselecteerd voor een halve of hele week deelname aan Horizontoer. Niet onbelangrijk: Horizontoer 2014 vindt dit jaar plaats van 1 tot en met 10 augustus!

Aanmelden
Heb jij de ambitie en potentie om door te breken binnen drie jaar en voldoe je aan bovenstaand profiel? Meld je dan aan voor Horizontoer via de website.

Heb je al enige podiumervaring, maar nog weinig materiaal én het gevoel nog het nodige te kunnen leren. Dan is het talentenprogramma iets voor jou. Klik hier.

Voor meer informatie bezoek je de website van Horizontoer.