Kroepoekfabriek-podium op eerste editie Klaverpop

klaverpopVan 30 juli tot en met 10 augustus organiseren de Rotterdamse Stichting Cultuurbrigade en Food for Thought de allereerste editie van het Klaver 5 Festival op het voormalige Shell Sportcomplex Vijfsluizen in Vlaardingen.

Als onderdeel van het festival vindt op zaterdag 9 augustus Klaverpop plaats, waar De Kroepoekfabriek haar steentje aan bijdraagt in de vorm van een ‘eigen’ podium met optredens van: Convoi Exceptional, De Skaggerz, Stenchtown en Offshore. “Erg leuk dat we samenwerken met het Klaver 5 Festival en dat we op die toffe plek een muzikale invulling mogen geven!”, aldus KF-programmeur Tim van Dorp.

Deze zomer wordt Sportcomplex Vijfsluizen twaalf dagen lang omgetoverd tot een feestelijk vakantieoord. Het Klaver 5 Festival haalt de sfeer van Berlijn naar stadsregio Rotterdam en neemt het campinggevoel van de jaren ’70 mee. Hangmatten, hoelahoep workshops, flessenvoetbal, een stormbaan en een enorme barbecue zijn enkele voorbeelden van wat er allemaal te doen en te beleven is. De Kantine opent er een pop-up restaurant, dat tegelijk het hart zal vormen van het festival. Iedere dag is er een uniek programma.

Extra informatie Klaverpop
Datum: zaterdag 9 augustus
Locatie: Shell Sportcomplex De Vijfsluizen, Mr. L.A. Kesperweg 45, Vlaardingen
Aanvang: 11:00 uur
Entree: 2,50 euro (inclusief 1 consumptiemunt)

Nodig hier je vrienden uit en voor meer informatie bezoek je de website van het Klaver 5 Festival.

JD

MaanlandingcoverMaanlanding
download-mixtape
hiphop

Rapper Joel Domingos aka JD is slechts achttien jaar en brengt nu al de opvolger van zijn ep Barz uit, te weten de Maanlanding mixtape. In zes maanden tijd maakte hij met onder andere The Greyness en Lubbe een tape met veertien tracks. De openingstrack met de titel Maanlanding is een goede aftrap en wat mij betreft ook de tofste track van de tape; de dikke beat heeft een toffe new wave vibe en het refreintje is erg aanstekelijk. Wat vrijwel direct opvalt aan de hele tape is dat de beats niet typische hiphopbeats zijn, maar eigenlijk allemaal wel een bijzondere invloed hebben vanuit een andere stroming, variërend van jaren 90 R&B, jazz tot house. JD’s sound is mellow en de plaat luistert vrij gemakkelijk weg, mede door zijn goede verstaanbaarheid en toegankelijke teksten.

Het enige nadeel van mixtapes is dat er vaak gebruik wordt gemaakt van beats van bekende artiesten, waardoor het lastiger is om te beoordelen hoe creatief een artiest zelf is. Zo maakt ook JD gebruik van bekende beats van onder andere Caro Emerald en Kendrick Lamar. Gelukkig doet dit niet af aan het geheel en is het potentieel van JD alsnog goed te herkennen. De vergelijking met Ronnie Flex is vrij snel gemaakt, omdat hij zowel rapt als zingt, maar in tegenstelling tot Flex is JD erg goed te volgen en een aanzienlijk rustiger type.

De zang is niet overal even zuiver, maar dat hindert ook eigenlijk niet. Qua onderwerpkeuze mag JD nog iets meer variëren. Een track als Kleine Jongen springt er qua inhoud uit, daar willen we graag meer van horen. Wat ook extra credit verdient is dat JD zijn eigen artwork, mix en master doet en dat is hoe we het graag zien; een selfmade man die ondanks zijn jonge leeftijd zijn eigen zaken kan regelen. Maak je klaar voor de maanlanding van JD!

Download de Maanlanding mixtape hier of beluister de mixtape op Soundcloud.

Voor meer informatie bezoek je de website van JD.

Conchitta Bottse