Kroepoekfabriek komt met Open Podium mét aansluitende Jamsessie op de zondagmiddag

E-flyer Open Podium metHeb jij een nieuwe band en wil je een try-out? Of ben je benieuwd hoe het publiek reageert op op jouw stand-up comedy act? Wil jij je dansgroep naar een hoger plan tillen? Kortom, ben jij een rapper, danser(es), muzikant, zanger/zangeres, stand-up comedian, clown, de nieuwe Hans Klok/Kazan of acrobaat of andersoortige artiest? En zoek je een podium? Dan zoekt De Kroepoekfabriek jou!

De Kroepoekfabriek start in oktober met een maandelijks Open Podium. Iedere laatste zondag van de maand kan iedereen die wil optreden. Iedere vorm van podiumkunsten en elk genre zijn toegestaan en alle artiesten zijn in principe helemaal vrij qua welke act zij willen opvoeren. Enige echte eis is, dat het geheel maximaal tien minuten mag duren. Binnen dat tijdsbestek mag verder alles uit de kast worden getrokken om het publiek omver te blazen. Per editie kunnen maximaal zes artiesten of acts het podium betreden. Vooraf aanmelden is verplicht. Wie zeker wil zijn van een plek in de spotlights, kan dit alvast doen, en wel via de website.

Het Open Podium is er vanaf oktober a.s. laatste zondag van de maand een Open Podium. Daarmee neemt dit gloednieuwe concept feitelijk de plek in van de Jamfabriek, de open jamsessie die tot afgelopen juni maandelijks plaatsvond. Maar niet getreurd! Want de Jamfabriek verdwijnt niet echt! Per editie van het Open Podium zullen maximaal zes acts het podium betreden. Aansluitend volgt er dan steeds een Jamsessie. Alle muzikanten zijn hier als vanouds van harte welkom, beginner en gevorderd, jong(er) en oud(er). Zowel deelnemers van het Open Podium als muzikanten die gewoon een kijkje komen nemen kunnen mee jammen. De Jamsessie start rond 16:30 uur en duurt tot 18:00 uur. De Kroepoekfabriek hoopt hiermee twee – of eigenlijk drie – vliegen in één klap te slaan: de geliefde Jamfabriek in stand houden, hiervoor bovendien een nieuw publiek aanspreken, én gehoor geven aan de behoefte aan een platform voor artiesten uit de stad en omstreken.

Credits Ton Delfos

Extra informatie
Datum: Zondag 27 oktober
Locatie: De Kroepoekfabriek, Koningin Wilhelminahaven ZZ 2a, Vlaardingen
Aanvang: 15:00 uur / Deur open: 14:30 uur  / Start Jamsessie: +/- 16:30 uur
Entree: gratis

Voor meer informatie bezoek je de website van De Kroepoekfabriek.

Foto: Ton Delfos

Michael Prins en meer op De Nacht van de Kaap

NachtvandeKaap_2013_poster_210x297mm_voor_internet.inddNa het succes van de vierde editie van de Kaap met ruim 5.000 bezoekers, viert het festival zaterdag 7 september haar vijfde jubileum onder andere met een ode aan het Internationale Drinkliederen en een speciale Kaap- tatoeage gezet door Ralph, de zoon van Tattoo Bob! De nationaal bekende tatoeëerder heeft speciaal voor het festival een tatoeage ontworpen die tijdens het festival gezet kan worden.

Ralph & Michael (de zonen van Tattoo Bob) hebben voor de Nacht van de Kaap een tatoeage ontworpen die tijdens het festival gezet kan worden. Vandaag werd de eerste gezet in de legendarische zaak op de Kaap (foto!). Tijdens het festival zal ook een nooit eerder publiek vertoonde documentaire worden getoond van het tatoeëerders verleden van de Kaap met fantastische beelden van het vroegere zeemanskwartier. De Kaap was dan ook de eerste plaats in Nederland waar tatoeages werden gezet.

Nachtvandekaaptattoobob

De Nacht staat net als voorgaande jaren in het teken van Levensliederen en Sterke Verhalen. Op het Deliplein podium, het hart van het festival, brengen artiesten als Karin Bloemen, Astrid Nijgh, Mylène d’Anjou, Simon Stokvis, Richard Groenendijk, Peter de Koning & De Flamingo’s en Pierre van Duijl onder leiding van orkestleider Martijn van Agt een ode aan het Internationale Drinklied. Van klassiekers tot hedendaagse hits!

Ga ook op een Wereldse Kroegentocht in de omliggende horeca van het Deliplein en Het Grootste Danspaleis van Nederland (Fenixloods 1) met Yes Sir Boss – Blazing ska met indie roots, United Vibrations12-tone afro-beat/funkpunkjazzalicious, Rilan & the Bombardeersrock met een soul, Dave Arcari – Schotse folk in de kroeg met Amerikaanse blues, Pistoleroz De La PazExotische ritmes onder zonnige melodieën, The Don’t Touch My Croque MonsieursNederlandstalige popmengelmoes met een ego, The Big Low –  Cabaret-achtig bluestrio, Michael PrinsWellicht de Beste Singer-Songwriter van Nederland en meer!

Michael Prins – Close To You

Extra informatie
Datum: Zaterdag 7 september
Locatie: zie hier
Aanvang: nog niet bekend
Entree: 15 euro / Aan de deur kost een kaartje 17,50 euro

Het volledige programma wordt binnenkort bekend gemaakt op de website van De Nacht van de Kaap.