JOIA – Living It Now

Het album opent met het nummer Love Song, een directe en vrolijke song. Een mooie inleiding voor dit debuutalbum, dat tien nummers bevat. Ik heb meteen zin om verder te luisteren want na deze popsong, met prachtige sfeervolle brug, ben ik zeer benieuwd naar de rest van Living It Now.

Daar is song twee waarin ik meteen gepakt word door de gave gitaarsound en de leuke openingszin. In het nummer, dat ook Living It Now heet, zit een goede opbouw en spanning. Het is een zeer goed gearrangeerd liedje, waardoor ik geboeid blijf luisteren naar deze veelzijdige en vooral dynamische song.

Dan volgt de eerste ballad van het album en al bij de eerste zin krijg ik kippenvel. In Just What I Need draagt Joia met haar stem, op een heel vertellende manier, de boodschap prachtig over. Midden in het nummer komt er heel subtiel een hoorn in, die zeker iets toevoegt aan het geheel. Deze ballad bouwt op naar een bombastisch en harmonisch geheel. Met strijkers, blazers, percussie en backing vocals, komt het nummer echt tot een hoogtepunt.

Keeper bevat duidelijk invloeden van Lianne la Havas en Jeff Buckley qua gitaarsound. De tekst vind ik erg sterk en past goed in de sfeer van deze song. Het strijkersarrangement vind ik bij dit nummer niet zo goed passen, omdat het in mijn oren de rest van de instrumenten en de zang wat in de weg zit.

Het laatste nummer op het album heet Coast. Opeens is daar de verrassende stem van Bas van Holt te horen door de speakers. Dit duet zal vele luisteraars bevallen, want de stemmen klinken goed samen! Wat een mooie afsluiter van een prachtig, sfeervol en dynamisch album!

Het beste nummer van het album is naar mijn mening Living It Now. Deze song bevat alles wat Joia het hele album heeft laten horen. De hook in het refrein is zo sterk, dat ik al dagen met dit nummer in mijn hoofd loop!

Ik heb lang nagedacht over hoe ik dit album het beste kan omschrijven, want het is een zeer dynamisch en gevarieerd album. Maar wat een fantastisch album! Qua sfeer neemt Joia mij mee naar herkenbare situaties in het leven, zweept ze mij op om vrolijk door het leven te gaan en neemt ze mij mee naar een plek waar muziek en theater elkaar ontmoeten.

JOIA was op 20 mei één van de finalisten van de Sena Grote Prijs van Rotterdam 2017 (categorie Bands) in Rotown.
Lees meer over JOIA op haar website.
Bestel het album hier.

Luisteragenda augustus 2017

Rotterdam bruist van de toffe live concerten! Om al dit enthousiaste en vaak nog onbekende talent overzichtelijk te promoten, heeft de Popunie een luisteragenda samengesteld in de vorm van een podcast.

Host en tevens muzikant Chris Anderson presenteert de podcast en vertelt waar en wanneer de diverse acts optreden. De lijst is samengesteld uit louter Rotterdamse acts die in augustus  optreden in de stad.

Dus wil je uit in de stad en heb je zin in livemuziek van eigen bodem; check dan de Popunie Luisteragenda hieronder! Kijk in de Popunie Agenda voor meer informatie over deze events.

Onder de podcast de tracklist en uitgebreide informatie per act.

Tracklist

 1. Jessy Yasmeen – Single Alone

  Op vrijdag 4 augustus kun je naar Hostel Room aan de Van Vollenhovenstraat voor een intiem optreden van singer/songwriter Jessy Yasmeen. Tijdens deze avond speelt Jessy een fijne trits aan Americana en country, beïnvloed door folk legendes als Bob Dylan en Melanie. Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door Popunie Music Support. Dit prachtconcert is gratis bij te wonen en de aanvang is om 21.00 uur!

 2. Joost Wander – Net Zo Gek

  Het is zaterdag 5 augustus vanaf 10.00 uur weer tijd voor de Rotterdamse Oostmarkt op het Noordplein! Tijdens dit gratis toegankelijke evenement kun je rondsnuffelen bij de vele marktkraampjes, even rustig genieten van een picknick en natuurlijk luisteren en kijken naar een breed scala Rotterdams talent mede mogelijk gemaakt door de Popunie. Op 5 augustus bijvoorbeeld naar Joost Wander die Nederlandstalige funky reggaepop maakt. Deze multi-instrumentalist heeft al op festivals als Wantijpop en Rastaplas gestaan en nu is het de beurt aan de Oogstmarkt om vanaf 13.00 uur kennis met ‘m te maken!

 3. Monta – Pomp Ut

  Diegene die na de Oogstmarkt nog niet klaar zijn met uitgaan kunnen snel de metro pakken naar Zuidplein voor het Crazy Sexy Cool ‘Magic Circus’ Festival. Dit festival met als thema ‘circus’ biedt, verspreid over meerdere stages in het Zuiderpark, voor ieder wat wils; van pop tot urban! Met namen als Gers Pardoel, Broederliefde, Gregor Salto en Kraantje Pappie kan het natuurlijk niet anders dan een megafeest worden. Deze vijfde augustus kun je bijvoorbeeld genieten van de classic Rotterdamse hiphop van Monta die zal aantreden op de Productiehuis FLOW stage! De early bird tickets al allemaal de deur uit, maar er zijn nog fase 4 tickets á €32,50.

 4. St. Maane – I Wrote You A Book

  Als een buitenfestival toch net niet helemaal jouw ding is kun je naar de Pica Pica Zomerparade. Tijdens dit evenement openen 26 unieke locaties in Rotterdam hun deuren voor optredens van lokaal talent. Op zaterdag 5 augustus kun je bijvoorbeeld naar Brouwerij Noordt aan de Zaagmolenkade voor een optreden van St. Maane. Dit unieke singer/songwriter project laat Birgit de Priester, met haar warme intieme folk, horen in een werkende lokale brouwerij! Dit optreden begint om 16.00 uur en kost je helemaal niks!

 5. The Cosmic Carnival – Lost And Found

  Op vrijdag 11 augustus kun je naar Rotown voor één van de Rotown Summer Sessions. Deze editie van dit concept in misschien wel de gezelligste tent aan de Nieuwe Binnenweg draait volledig om de muziek van Fleetwood Mac, gespeeld door The Cosmic Carnival. Tickets zijn de koop via de website van Rotown en kosten €5,-. De aanvang is om 21.30 uur!

 6. St. Solaire – Running

  Op zaterdag 26 en zondag 27 augustus is het tijd voor Once Upon A Time In The West! De derde editie van dit festival gehouden aan de Keilewerf presenteert ook dit jaar een breed programma met artiesten uit meerdere disciplines. De aankleding wordt dit jaar gedaan in samenwerking met werkplaats Buurman, die het terrein omtovert in een duurzaam kunstwerk. Artiesten zoals Mitch Rivers, SmudgedToads en kersverse Sena Grote Prijs van Rotterdam winnaars St. Solaire spelen ook tijdens dit festival, dus mis het niet! Dit festival begint om 13.00 uur en kost €17,50 (passe-partout) of €10,- (dagkaart). Tickets zijn beschikbaar via de officiele website.

 7. Alison Jutta – For Two

  Op zaterdag 26 augustus is het eindelijk tijd voor de singer/songwriters finale van de Sena Grote Prijs van Rotterdam, ditmaal in de Rotterdamse Schouwburg! De vijf meest getalenteerde lokale artiesten laten hier horen waarom ze zo ver zijn gekomen en het publiek kan er van meegenieten. Deze avond kun je gaan kijken naar muzikale verhalenvertelster Alison Jutta, de unieke oneman show van Ibrow, de genre overstijgende Elina Lys, de multi-instrumentalist Joost Wander en folk artieste St. Maane. Entree is €10,20 (incl. servicekosten) en deze finale is vanaf 19.30 uur toegankelijk.