Investeer In Talent: Steel And Stone

“Onze droom om op het One Love Festival te spelen is bijna realiteit! Ook brengen wij onze allereerste ep uit! Met jouw hulp kunnen wij dit prachtige project realiseren.”

Steel and Stone

Steel and Stone is een roots-reggae band uit Rotterdam, Nederland met 10 bandleden. De band is in 2016 opgericht door de leadzanger Brantley MacDonald. Deze oprichting is ontstaan in samenwerking met Ricardo Lopes Costa en Nilson Fonseca van Mass Production Studio.

 

Wij treden het gehele jaar door op bij diverse events en festivals in Nederland. Het type festival waar je ons als band ziet spelen varieert van een cultureel festival tot een echt roots-reggae feestje. Nu zijn wij aangekomen bij de volgende stap in onze carrière en gaan wij onze eerste buitenlandse tour houden in het Verenigd Koninkrijk!

Het hoogtepunt van deze tour zal het One Love Festival zijn met optredens van spraakmakende artiesten uit de internationale reggae scene. Wij hebben de eer om daar tussen te mogen staan! De tour vindt plaats van 28-8-2019 t/m 2-9-2019 bestaande uit vijf optredens. Om te vieren dat wij onze eerste buitenlandse tour gaan houden zullen wij onze allereerste ep uitbrengen!

Check het volledige verhaal en hoe jij kunt bijdragen op hun VoorDeKunst-pagina.

Interview: Mike van Gaasbeek (Stager)

Stager heeft dé oplossing voor evenementenorganisatoren en bands.

Wie een concert, festival of evenement organiseert, wil iets moois maken en bezoekers trekken. De op en top Rotterdamse startup Stager maakt het heel makkelijk om kaartjes te verkopen en een gestroomlijnde productie neer te zetten, of je nu 1 of 1.000.000 bezoekers verwacht. Maar Stager kan meer. Veel meer.

De beste ideeën komen voort uit frustratie. Daar kan Mike van Gaasbeek, directeur en oprichter van Stager, over meepraten. Als zakelijk directeur van WORM werd hij gek van alle administratieve taken met ieder hun eigen systeem. Voor Van Gaasbeek het wist, had hij RSI door het schakelen tussen alle verschillende systemen, formulieren en databases. Zo kwam hij op het idee een systeem te ontwikkelen waarin alles samenkomt, van de kaartverkoop tot de personeelsroosters en de draaiboeken tot de financiële overzichten: Stager.

Integraal overzicht
“Stager is de natte droom voor evenementenorganisatoren” zegt Van Gaasbeek semi-serieus. “Stager is een compleet evenementenplansysteem dat alle facetten van een evenement ondersteunt, van de productieplanning tot de marketing en ticketing” legt hij uit.

Wie de meest uitgebreide versie van Stager gebruikt, heeft één softwarepakket met daarin ingebouwd o.a. een planningsysteem, een communicatiesysteem, een adressensysteem, een nieuwsbrievensysteem en natuurlijk een kaartverkoopsysteem. Doordat alles bij elkaar zit, is er overzicht, vertelt Van Gaasbeek.

“Bij een podium, club of festival werkt iedereen op zijn eigen eilandje, met een eigen Exceldocument of ander systeem. Zo weet niemand van elkaar precies wat de situatie is. Stager brengt dat allemaal samen. Iedereen kan bij elkaar zien waar de ander mee bezig is en hoe het er voor staat, het is een integrale aanpak. Zo heb je geen dubbel invoerwerk, is er overzicht en kan er meer samenwerking binnen een productie ontstaan.

Daar kun je vervolgens op anticiperen. Zo zie je het bijvoorbeeld heel snel als de kaartverkoop voor een bepaalde show achter- of voorloopt. Dan kan je besluiten om meer of minder aan promotie te doen, of meer of minder personeel in te roosteren voor dat evenement. Dit overzicht levert je niet alleen meer inzicht in je evenement of organisatie, het levert ook tijdswinst op doordat je minder hoeft te schakelen én je kunt betere beslissingen nemen doordat je beter op de hoogte bent.”

Ticketing voor bands
Behalve het totale systeem is het bij Stager ook mogelijk alleen het ticketingprogramma te gebruiken. Daardoor is Stager niet alleen geschikt voor grote en middelgrote organisatoren, maar ook voor kleinere partijen zoals een band of een kleine zaal.

Organiseer je zelf bijvoorbeeld een albumrelease in een gehuurde locatie, dan kan je via Stager voor een kleine vergoeding per kaartje makkelijk de online voorverkoop regelen, zonder dat je het hele systeem van Stager hoeft te gebruiken. Wie aan voorverkoop doet, verkoopt meer kaartjes, weet zeker dat de kopers komen, ze nemen anderen mee en doen zo promotie voor jouw evenement én je kunt hun gegevens gebruiken om ze bij een volgend evenement weer uit te nodigen, weet Van Gaasbeek.

“We hebben een modern ticketingsysteem met een minimaal aantal drempels, waardoor de kaartverkoop soepel en makkelijk verloopt. Zo maken talloze bands gebruik van dit systeem als ze bijvoorbeeld een cd-release organiseren. Met ons systeem doen ze voorverkoop, met de app op hun telefoon scannen ze de kaartjes bij de deur en na afloop ontvangen ze automatisch de opbrengst.” Daarbij werkt Stager heel fair: over kaartjes die aan de deur worden verkocht, geldt die toeslag niet. En bij onduidelijkheden kan je de telefoon pakken of even langs het kantoor van Stager in het Schieblok fietsen. Probeer dat maar eens bij de grotere ticketbedrijven.

Rotterdamse roots
Inmiddels kent elke cultuurliefhebber die wel eens een kaartje koopt voor een concert of evenement het bijzondere logo van het bedrijf: het stokstaartje duikt niet alleen in Rotterdam op, zoals bij BIRD, Walhalla, Museumnacht010 en natuurlijk Popunie, maar ook daarbuiten, tot in Leeuwarden (Neushoorn), Groningen (Vera) en Deventer (Burgerweeshuis) aan toe.

Zelfs in 020 zijn ze fan van Stager, getuige het gebruik door De School, Radion en Pllek, en ook over de landsgrenzen zijn de eerste klanten binnen. Tegelijkertijd worden de Rotterdamse roots niet uit het oog verloren; wie op de website voor meer informatie kijkt, kan deze zelfs in plat Rotterdams krijgen. Ja toch nie dan?

Berghain
Inmiddels werken er 11 mensen op het kantoor van Stager. Dat is nodig ook, want het bedrijf groeit snel en de ambities liegen er niet om. Stager zet inmiddels stappen richting de theaterwereld, en zo zijn er meer plannen. “We zijn momenteel bezig ons ticketingsysteem te internationaliseren” vertelt Van Gaasbeek. “Er zijn al talloze popzalen, festivals en bands die met Stager werken, maar ook nog genoeg die dat nog niet doen. Daarnaast zijn we bezig met pilots in het buitenland om Stager aan te laten sluiten op hun wensen daar.

Onze tool is niet alleen erg geschikt voor evenementen in Nederland, maar zeker ook in het buitenland, waar ze wat meer achterlopen op dit gebied dan in Nederland. Zo werken we met festivals en clubs in Berlijn, het Roergebied en Vlaanderen. Onlangs waren we naar de Berghain, een beroemde club in Berlijn, waar een festival met Stager werd georganiseerd. We liepen zo langs de rij en checkten onszelf in op de gastenlijst met onze eigen software, die zij ook gebruikten.”