Investeer In Talent: North Sea String Quartet

Het North Sea String Quartet (NSSQ) is één van de weinige strijkkwartetten gespecialiseerd in jazz, pop en wereldmuziek. Ze staan op het punt om hun debuutalbum String Migration uit te brengen. Om de productiekosten voor het album te dekken kunnen ze nog wat steun gebruiken en is er een VoorDeKunst-campagne gestart!
Het NSSQ verspreid sinds 2016 hun passie voor improvisatie, wat ze al langs vele podia in Europa heeft gebracht. Ze hebben inmiddels veel samenwerkingen tot stand gebracht en 3 ep’s geproduceerd, die te beluisteren zijn op hun Bandcamp-pagina. Ook brachten ze recent nog een video uit voor Roller.
 

Nu willen ze hun debuutalbum String Migration uitbrengen. String Migration belichaamt de reis van het aloude ‘strijkkwartet’ naar het moderne tijdperk – een lange en uitdagende evolutie die het kwartet deelt met groepen als Turtle Island Quartet (VS) en het Atom String Quartet (PL). Hun vermogen om het kwartet om te vormen tot een autonome “band” met een ritmesectie en hun vaardigheden in improvisatie en compositie markeren een belangrijke stap in deze evolutie. “Migratie” refereert ook aan de voortdurende verschuiving tussen muzikale stijlen, beïnvloed door de diverse achtergronden van de bandleden en eerdere samenwerkingen als kwartet.

De release van het eerste volledige originele debuutalbum, geschreven door alle leden, is een mijlpaal in de ontwikkeling van het kwartet. Het album wordt in december opgenomen en zal in mei 2024 uitkomen bij het label 7 Mountain Records. In diezelfde maand start het NSSQ een album release tour in Nederland, gevolgd door internationale concertdata in de herfst.

VoorDeKunst-campagne
Met jouw steun kan het NSSQ de productiekosten voor het album, zoals de huur van de studio, het mixen, de PR en meer, dekken. In ruil voor de steun zijn er een aantal leuke beloningen beschikbaar zoals een prive-livestream, gesigneerde cd’s, tickets en meer. Check de VoorDeKunst-pagina van het NSSQ voor alle info en om te doneren!

Voor meer over het North Sea String Quartet check je hun Facebook, Instagram, website of Bandcamp.

Popweek: live-verslag van Dawn Brothers in Rotown

Tijdens de Rotterdamse Popweek presenteerde de Rotterdamse roots rock band Dawn Brothers op 10 november hun nieuwe album Alpine Gold in Rotown. Deze avond barstte van het plezier en de liefde voor de muziek die deze vier vrienden samen maken. De uitverkochte zaal ontving de nieuwe muziek met open armen en leek samen met de band helemaal op te gaan in de nieuwe tunes zoals It’s So Easy en For Better Or Worse. Het album kon op geen betere plek dan in hun thuishonk, Rotown in hun eigen havenstad worden gereleased. Saar was erbij en maakte onderstaande beelden!
Saar nam onlangs nog een aflevering van Niet Poetsen Maar Lullen podcast op met Dawn Brothers, die je hieronder ook kan checken!