Investeer in Talent: MONO Rotterdam

MONO is een culturele ontmoetingsplek voor de alternatieve geluiden van Rotterdam. Ze organiseren festivals, manifestaties, debatten, workshops en bieden een plek voor opkomende dj’s, producers en audiovisuele artiesten. Ze willen investeren in een audio- en visuele studio en programmabudget om lokaal talent in de toekomst beter te kunnen ondersteunen. Om dit te kunnen doen hebben ze jullie hulp hard nodig!

CC: Koen Bouwman

MONO
MONO bundelt de krachten samen met  (A)WAKE om te bouwen aan een cultuurinstituut in wording. Als thuishaven voor de alternatieve geluiden vormen ze de basis voor digitale, jeugd- en tegencultuur. Met een hoopvolle blik op de toekomst willen ze ruimte maken voor verbinding.

” Samen met de hulp van onze vrienden van Voordekunst organiseren we deze actie om ons voortbestaan mogelijk te maken en te groeien naar een plek die het Rotterdam van de toekomst verdient. Waar we ruimte maken binnen de knellende hokjes van identiteit, de verwachting van de maatstaf en het toonbeeld van kwaliteit. Waar we ruimte maken voor nieuwe digitale kunst met een visuele studio, ruimte voor muzikale producties in onze audio-studio, en ruimte voor eigentijdse lectuur in een reading room. Maar vooral, ruimte maken voor het alternatieve geluid wat was, is en blijft.”

VoorDeKunst
Door MONO te supporten vergroot je als donateur de overlevingskansen van deze plek, die de toegankelijkheid heeft van een buurthuis en laagdrempelige artistiek-inhoudelijke programma’s vormgeeft.  MONO is vastberaden om sterker dan ooit uit deze periode te komen en door middel van de actie te investeren in o.a. een audio-, en visuele studio en programmabudget om lokaal talent in de toekomst beter te kunnen ondersteunen.

Investeer in een toekomst waarin MONO een veilige haven kan zijn. Ga snel naar de VoorDeKunst-pagina en kijk hoe je dit project kan ondersteunen!

Blijft op de hoogte van MONO via Instagram, Facebook en de website

De line-up van online festival Rock Around The Avondklok is bekend!

Dat de avondklok niet saai hóeft te zijn ontdek je op donderdag 18 februari met het Vlaardingse online festival Rock Around The Avondklok. Tijdens dit evenement worden muziekliefhebbers meegenomen op een virtuele kroegentocht met optredens van lokale artiesten. De line-up van het online festival is nu bekend!

De line-up ziet er als volgt uit:

The Irish Pub – Richard Beukelaar
Proeflokaal de Kast – Corvin Silvester
De Waal – Roos & Younes
Vulcaan Bierbrouwerij – Nicole & The Session Kings
Eetcafé d’Oude Stoep – The Amazing Stroopwafels
Café Markant – Wally Preyll
Delta Hotel – Diona Fox & Her Ragdolls
Muziekcafé de Hommel – Let’s Be Gypsies
Het Hart van – Dragonfruit
Bier- en Eetlokaal Antonius – Tango Extremo

Voorafgaand aan de show worden een aantal live gespeelde nummers van de artiesten opgenomen in de verschillende kroegen. In de anderhalf uur durende livestream worden deze te gekke optredens afgewisseld met interviews met kroegtijgers, horecabazen en andere betrokkenen en interactieve quizvragen. Wil je meer zien en horen van een bepaalde artiest? Dan klik je gewoon door naar meer songs!

Het event is een steuntje in de rug voor hen die door de coronacrisis veel werk in rook zagen opgaan: de Vlaardingse horeca, professionele muzikanten en technici bijvoorbeeld. Rock Around The Avondklok is non-profit en alle betrokkenen worden netjes betaald.

Dus, scoor van tevoren jouw favo drankje(s) bij jouw favo kroeg(en) en geniet deze avond thuis van verschillende optredens. Koop je kaarten (á €12,50) en steun de artiesten en horeca. Avondklok-‘n-rollen maar!

Rock Around The Avondklok is een initiatief van de Vlaardingse Bierbrouwerij in samenwerking met het Zomerterras, De Kroepoekfabriek, de Stadsgehoorzaal, Talk of the Town, KADE40 en Peitsman Licht en Geluid B.V.. Het initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. en gemeente Vlaardingen.