Interview: Wolf in Loveland

In 2012 won Wolf In Loveland de Grote Prijs van Zuid-Holland in de categorie singer/songwriter. Op donderdag 14 maart zal Wolf In Loveland het selftitled album Wolf in Loveland presenteren in de Unie te Rotterdam. De Popunie sprak zanger/gitarist Jan Minnaard.

wolfinloveland-2Hoe en wanneer begon je met muziek?
Zoals de meeste muzikanten ben ik opgegroeid met muziek om me heen vanaf dag één. Ik denk dat ik ongeveer 9 jaar was toen ik voor het eerst op ons goedkope Casio keyboard ging spelen en ontdekte hoe leuk het was om melodieën te verzinnen etc. Het eerste liedje schreef ik toen ik 14 was en heette Someone To Get You Through The Rain. Helaas ben ik al lang vergeten hoe dat liedje gaat.

Jullie album komt binnenkort uit. Kunnen je hier iets over vertellen?
We hebben er lang aan gewerkt. Pproducer Tim en ik waren al een tijdje van plan om een ep te maken voor Wolf In Loveland (wat toen nog alleen ikzelf inhield). We besloten dat we bij twee nummers ook bas en drums wilden opnemen. Daarvoor vroegen we Ruben Trouborst en Stijn Deschuymer. Bas van Holt had ik ook kortgeleden ontmoet en we hadden een muzikale klik. Na het inschrijven en geselecteerd zijn voor de Grote Prijs van Zuid-Holland (en ook die van Nederland) vroeg ik of deze jongens ook mee wouden spelen. Sindsdien is Wolf In Loveland een band. Toen besloten we ook om dan maar gewoon meteen een bandplaat te maken. Wat kan ik er nog meer over vertellen? Het is een gevarieerd album met nieuwe songs maar ook dingen die ik al een paar jaar heb en speel. Voor mij voelt het als een samenvatting van de afgelopen muzikale jaren die mij tot deze band hebben gebracht.

Hoe hebben jullie de keus gemaakt voor een studio?
Alle bandleden, inclusief ik, zijn Codarts studenten. Nu is het zo dat op de Pop Academy net een prachtige nieuwe studio gebouwd was, die wij als studenten mogen gebruiken. De keuze was dus al snel gemaakt. Sommige elektrische gitaren en vocals zijn alsnog in huiselijke kringen opgenomen voor de sfeer etc. Tegenwoordig kan je al hele mooie opnames maken in je huiskamer.

Hoe komen jullie bij Elevate Bookings terecht?
Ik denk dat Mark Lotterman een goed woordje voor ons gedaan heeft en dat Elevate in onze muziek en appeal gelooft. En daar zijn we dolblij mee natuurlijk!

Vinden jullie dat een muziekopleiding volgen een voordeel (of juist een nadeel) oplevert als je meedoet aan bijvoorbeeld de Grote Prijs van Zuid-Holland?
Ik kan niet echt voordelen of nadelen bedenken, omdat mijn muziekopleiding niet bepalend is voor de muziek die ik maak. Voor mij maakt het dus niet uit.

Rotterdam is jullie stad, wat zijn nu dé plekken of avonden die muzikanten niet mogen missen?
Rotown College is een te gek concept waardoor beginnende bands in Rotown kunnen spelen en ook nog eens een heerlijke Rotownburger krijgen voor de show. Ook vind ik Roodkapje een mooie zaal waar een gaaf sfeertje hangt.

Wat wil je allemaal nog doen in de toekomst?
Nog meer platen maken en dingen leren. Natuurlijk ook al musicerend de wereld zien en met de artiesten samenwerken die mij inspireren.

Op welke Rotterdamse act moeten we volgens jullie letten?
Een paar dagen terug stond ik nog in een nagenoeg leeg Vibes naar Bermuda Square te kijken. Ik dacht bij mezelf: “Als dit Berlijn in de jaren ’80 was, lagen die jongens nu bedolven onder een lading schreeuwende meisjes.” En ik zeg dit niet alleen omdat het vrienden van me zijn, maar omdat het gewoon echt een goede band is. Kan niet wachten op hun eerste plaat. En natuurlijk is er nog Lulu Doxin die een tijdje terug in De Unie een prachtige ep-release deed. En de aankomende plaat van Orlando gaat heel Nederland grijpen, dat weet ik wel zeker.

Francis Pronk

Het nieuwe Yoshimi! album komt eraan

yoshimiHet komt eraan, het komt eraan! Heb je het al gehoord? Nee, het is geen smoes. Het is de releasepartij van het nieuwe Yoshimi! album ‘Bottelaars En Beesten’!

Yoshimi! speelt een compleet nieuwe set, niemand minder dan DONNé ET DESIRéE verzorgen het voorprogramma en zoals op de poster staat; ‘Anti Social Soundsystem Spins The Records’. Het wordt een feest waar ze het later misschien nog weleens over zullen hebben bij een met vinyl aangestoken haardvuur!

Extra informatie
Datum: Zaterdag 30 maart
Locatie: Club Vibes, Westersingel 50-A, Rotterdam
Aanvang: 21:00 uur / Deur open: 20:30 uur
Entree: 5 euro / met cd: 10 euro

Nodig hier je vrienden uit en voor meer informatie bezoek je de website van Yoshimi!.