Inschrijven voor Grote Prijs Rotterdam nog drie dagen mogelijk

POPUNIE_POSTER_WEBIn 2013 wordt voor het eerst de Grote Prijs Rotterdam georganiseerd. Dit is dé competitie voor alle Rotterdamse* Bands, Urban Acts, Singer/Songwriters en Electronic Acts. Geef je muzikale carrière een impuls en schrijf je in vóór 15 augustus via www.groteprijsrotterdam.nl.

Van 1 juli tot 15 augustus kunnen Rotterdamse bands en acts met een eigen repertoire zich op de website inschrijven voor de muziekcompetitie van de stad, de Grote Prijs Rotterdam, in de categorieën Bands, Urban, Singer/Songwriters en Electronics.

Doe mee met je band/act als je een stap voorwaarts wilt maken in je muzikale carrière met het prijzenpakket bestaande uit o.a. geldprijzen, promotie en optredens.

Inschrijven doe je door je vóór 15 augustus via de website in te schrijven met drie MP3 tracks, een promotiefoto en een biografie.

Vervolgens buigt een professionele jury zich over de inzendingen, die hun bevindingen middels een juryrapport met je delen. De finale vindt plaats op zondag 17 november in LantarenVenster tijdens de Rotterdamse Popweek.

Meer info en inschrijven via de website van de Grote Prijs Rotterdam.

*De wedstrijd staat open voor bands/acts uit Rotterdam, Lansingerland, Albrandswaard, Barendrecht, Ridderkerk, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Vlaardingen, Schiedam en Maassluis.

Meet The Storm

hoes_voorkant-590x590To What End…
cd-album / download-album
dirty rock ’n roll / hardcore punk deluxe
White Russian Records

De Rotterdamse band Meet The Storm heeft met To What End… hun debuutalbum op White Russian Records uitgebracht. Dit maakt de heren echter nog geen groentjes want de bandleden draaien namelijk al wat jaartjes mee in het vak, zoals met de band A Fire Rising. Meet The Storm is ook al in 2007 opgericht door Matt Szijj en Joe Veerbeek en bracht een jaar later hun eerste ep uit.

In de tussentijd is tevens talloze malen opgetreden met bands als The Ocean en The Cancer Bats en o.a. Italië en de UK werden aangedaan. Heden ten dage is de band op volle en definitieve oorlogssterkte en wordt er maximaal ingezet op het eerste full length werk. To What End… is opgenomen in de Outhouse Studio’s en geproduceerd door de ervaren Brit John Mitchell (werkte o.a. voor Enter Shikari en Funeral for a Friend) wat dan ook zijn weerga heeft op het album.

Meet The Storm op 3fm

Na een kortstondig Southern introotje trekt het vijftal stevig van leer met een rock ’n roll hardcore/punk/metal sound. De nummers zijn zorgvuldig opgebouwd en combineren melodie met vuige rock. De vocale hoofdmoot bestaat uit een zware whisky strot, die veelvuldig functioneel wordt bijgestaan door cleane en meerstemmige zang. Dit alles resulteert in een vet klinkende, groovende en catchy 10-klapper; een album waarvan alle nummers beklijven. Zoals Meet The Storm zelf bezingt; a job well done!

Download To What End… via iTunes of Bandcamp.

Ronald Coelers