Haags Pop Centrum zoekt productiemedewerker projecten en evenementen

HPC_LOGO_ONDERSCHRIFTHet Haags Pop Centrum zoekt per 1 maart 2014 een Productiemedewerker (M/V) om het projecten- en evenemententeam te versterken.

Het Haags Pop Centrum (HPC) is al meer dan 25 jaar dé organisatie voor popmuzikanten uit de Haagse regio ongeacht stijl, niveau en afkomst. De belangrijkste doelstelling daarbij is het bevorderen van popmuziek in Den Haag en het bevorderen van Haagse popmuziek. Om dit te bereiken biedt het HPC verschillende faciliteiten voor popmuzikanten in de vorm van oefenruimte, festivals, projecten, educatie, coaching en advies. Een aantal voorbeelden van evenementen georganiseerd door het HPC zijn onder andere de Haagse Pop Week, het Haags Podium @ Parkpop, State-X New Forms (in samenwerking met ’t Paard van Troje), Het Geluid van Loosduinen en het HPC Winterfest. Daarnaast heeft het HPC een aantal mediaprojecten opgezet zoals 3voor12 den haag, de Haagse Popserver, radioprogramma Stork On Air en beheert het HPC het fonds The Hague Music Export waar bands een financiële bijdrage kunnen aanvragen voor een buitenlandse tour. Ook heeft het HPC beschikking over een kleinschalig podium, het HPC Café, dat bedoeld is voor laagdrempelige concerten, cd-presentaties en try-outs.

Wat houdt de functie in?
Per 1 maart 2014 zoekt Haags Pop Centrum een bevlogen collega die het projecten- en evenemententeam komt versterken op het gebied van productie en organisatie. De productiemedewerker is onder andere verantwoordelijk voor de (technische) productie van festivals, zoals het licht/geluid, podia, infrastructuur, verzorgen van draaiboeken en het aansturen van zowel technici als verschillende vrijwilligers en stagiaires. Daarnaast zijn organisatorische kwaliteiten zeer welkom bij verschillende projecten en wordt creativiteit en het inbrengen van nieuwe ideeën en concepten zeer gewaardeerd. Vanzelfsprekend zal er door de verschillende samenwerkingen volop contact zijn met andere culturele partners en poporganisaties, niet alleen binnen maar ook buiten Den Haag.

Wat hebben ze nodig?
Een enthousiaste en flexibele popmuziekliefhebber, die
– grote affiniteit heeft met de (Haagse) popmuziek
– aantoonbare ervaring heeft met festivals en/of evenementen
– geen negen tot vijf mentaliteit bezit en flexibel is ingesteld
– een proactieve houding heeft
– zorgvuldig en zelfstandig kan werken
– stressbestendig is, kan functioneren onder tijdsdruk en stevig in de schoenen staat
– probleemoplossende capaciteiten bezit
– goede communicatieve- en sociale eigenschappen bezit
– elementaire kennis heeft van licht- en geluidtechniek
– handig is met softwarepakketen zoals Office (word, e-mail, spreadsheets, e.d.)

Wat biedt het Haags Pop Centrum?
Een boeiende, uitdagende en afwisselende baan bij een gerenommeerde popinstelling, waarbij onze toekomstige collega volop zijn of haar creativiteit kwijt kan en affiniteit met de popcultuur volledig tot haar recht komt. Hiervoor ligt een jaarcontract klaar met een proeftijd van twee maanden. Salaris en arbeidsvoorwaarden in overleg. Het HPC heeft een Arbeidsvoorwaardenreglement (AVR).

Interesse?
Stuur dan een motivatiebrief en cv t.a.v. Rob Vondracek, directeur van het Haags Pop Centrum, per e-mail naar rob@haagspopcentrum.nl. Voor vragen over de functie kun je telefonisch contact opnemen met project coördinator Gideon Rozendaal (via telefoonnummer 088-0241450) of mailen naar gideon@haagspopcentrum.nl.

Voor meer informatie bezoek je de website van het Haags Pop Centrum.

iET brengt tweede album uit

iet fotoEind februari verschijnt So Unreal, het nieuwe album van singer/songwriter iET, geproduceerd door Russell Elevado (Alicia Keys, D’Angelo). Voor haar nieuwe show is iET een samenwerking aangegaan met choreograaf Isabelle Beernaert, bekend van So You Think You Can Dance. Het resultaat is voor het eerst te zien tijdens de cd-presentatie van iET en haar band in het MC Theater in Amsterdam op woensdag 19 februari.

Isabelle Beernaert is net als iET bezig met het vertalen van gevoel, maar dan naar dans. De muziek en ideeën van iET raakte en inspireerde Isabelle en ze maakte direct ruimte in haar drukke agenda om iET en haar muziek te voorzien van beweging.

Bekijk hier een album-teaser van iET:

Met het nieuwe album heeft iET in samenwerking met producer Russell Elevado een stap gemaakt en komen elementen van soul, pop, folk, pyschedelic, funk, rock, afrobeat en zelfs jazz voorbij. De opnamen vonden plaats in studio Mokosound van iET en partner-in-crime Budy Mokoginta. Omdat Russell analoog wilde mixen werd vervolgens uitgeweken naar de SUPOW Studio in Keulen, waar ook de opnamen en producties van Selah Sue en Cody Chessnut hebben plaatsgevonden. Het nieuwe album heeft als thema durven dromen en het overwinnen van angsten. De nummers balanceren op de rand van fantasie en realiteit. Op 21 februari komt So Unreal uit.

Live
19 februari: MC Theater, Amsterdam (cd-presentatie)
27 februari: Eendrachtfestival, Rotterdam
20 maart: BIRD, Rotterdam

Voor meer informatie bezoek je de website van iET.

Foto:  Tarona