Een fris jaar, nieuwe hoop

mich simonHet nieuwe jaar als beginpunt om oude gewoonten af te leren. 1 januari staat voor hoop, het staat voor een hoop nieuwe optimistische ideeën en uitvoeringen. Voor sommigen is dat bijvoorbeeld de muziek weer oppakken en voor anderen is het weer stoppen met roken. Hoop doet ook leven… wij doen een hoop… wij zijn onafscheidelijk van elkaar één hoopje leven.

Wat staat er dit jaar op het programma voor Rotterdam qua hiphop. Ik kan bijna met zekerheid zeggen dat BIRD de nummer 1 hotspot zal zijn voor alles wat hiphop is. De Grote Prijs van Rotterdam zal een recordaantal inzendingen ontvangen, Buma Beats zal groots gaan uitpakken, het HipHopHuis zal zich weer gaan openbaren als thuisbasis voor talenten. En ook het Theater Zuidplein zal talenten weer kansen gaan geven. Maar nog belangrijker; ik vertrouw mijn mede Rotterdammers erop dat zij artiesten in welke vorm dan ook gaan steunen. Steunen in de vorm van shows bezoeken, bundels of cd’s te kopen en Facebook- en Twitter-berichten gaan delen met elkaar.

Ik geloof in Rotterdam en ik weet zeker dat Rotterdam ook gelooft in jou. Noem me maar een optimist, maar zoals vele van ons denken begint een betere wereld bij jezelf. Het moment van naar elkaar wijzen moet voorbij zijn, we zullen allemaal slechts moeten wijzen naar de persoon in de spiegel. Alleen wij kunnen verandering brengen. Als artiesten en toeschouwers kunnen wij Rotterdam naar een hoger niveau tillen. Want wij, wij zijn Rotterdam.

Laat dit de uitkomst van 1 januari worden, want op 1 januari geloofde wij allemaal dat we weer op nul begonnen en er het beste van gingen maken in 2014. Ik verwelkom het nieuwe jaar in ieder geval met open armen en heb er veel zin in. Op dit moment kan ik niet zeggen waar wij met z’n allen staan op 31 december maar ik hoop een stuk verder dan waar we nu staan.

YMP

YMP is een dichter/lyricale woordsmid, 25 jaar geleden geboren en getogen in Rotterdam. Ik ben gaan dichten, omdat ik zeer negatieve ervaringen wist om te zetten in positieve gebeurtenissen. Ik schreef ouderwetse brieven en toen werd mij verteld dat het pure poëzie was. Daar ben ik op gaan voortborduren en dat heeft geleid tot: YoungMichkeshPoemshit (YMP). Deze naam is eigenlijk een samenvoeging van alle bijnamen die ik kreeg in m’n leven. De eerste bijnaam was Young Mich, een neef gaf me de naam Kesh, Poems is wat ik schrijf en dat is mijn shit. Wil je me beter leren kennen check dan mijn blog.

Nieuwe single voor Vangelis Sopamena

Shy Boy coverVangelis Sopamena is een singer/songwriter uit Rotterdam, die samen met zijn bandleden (Kishan Naipal, Erwin Latuheru en Laurens Dengkeng), de elementen intimiteit en entertainment laat samensmelten in een fris, zelfgeschreven repertoire, bestaande uit soulvolle popmuziek.

Momenteel is hij bezig met het schrijven en opnemen van zijn eerste album en staat hij op het punt om dit jaar met zijn eerste liveshow te toeren door de Randstad. Check hier zijn groovey nieuwe single Shy Boy:

Voor meer informatie bezoek je de Facebook pagina van Vangelis Sopamena.