Finalisten Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2024 bekend

Welke acts mogen optreden tijdens de finales van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2024? Na een aantal intensieve jury feedbackdagen op het Popunie kantoor is de uitslag van alle vier de categorieën bekend! Dit zijn de 20 acts die door naar de finales in september zijn.

De demojury bestond deze editie uit Githa Biekman (Bands), Yaël Dekker (Bands), Enoma Amayo (Singer/Songwriter), Charl Delemarre (Singer/Songwriter), Tessaly Felida (Hiphop), DJ Mixturess (Hiphop), Bora van Scheyen (Producer) en Patrick Marsman (Producer).

Categorie Singer/Songwriter: Lindi, Romy Liz Rose, Nolwenn, Hana Fatur, Z3V
Categorie Bands: NOSHIE, L’orne, Carina & The Jetsetters, Sesame, Fosvor
Categorie Producer: Ben Diggins, JESSIN, Stefan Meser, Faffi, Mophie
Categorie Hiphop: Eusebio, R.M.B, Dominál, Bradavinci, Braidy

 

Finales
De finales van de GPR vinden plaats op donderdag 19 september in BIRD (Hiphop & Producer) vrijdag 20 (Singer/Songwriter) en op zaterdag 21 september (Bands) in Theater Zuidplein.

Het GPR traject
Na de gesprekken met de demojury gaan de finalisten aan de slag met de feedback om het optreden in de finale te perfectioneren. Alle finalisten krijgen coaching in de vorm van een gesprek rondom de backline en het stageplan, feedback op de biografie, presskit & social media, een fotoshoot en een coachingsgesprek over gages en uitbetalingen.

Prijzenpakket
De finalisten krijgen sowieso een gage van € 320,- per persoon (tot max. 6 personen) voor hun optreden. Daarnaast ontvangt de 1e prijswinnaar in elke categorie een geldprijs van € 1000,- , een masterclass op maat en een begeleidingstraject met een professional naar keuze. De winnaars treden daarnaast zo mogelijk op tijdens het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland 2025 in Rotterdam en worden genomineerd voor de Rotterdam Music Awards in de categorie De Belofte 2024. De publieksfavoriet ontvangt een geldprijs van € 250,-.

Ook krijg je als winnaar en als publieksfavoriet een jaarabonnement voor Meet The Pro-sessies voor twee personen. De prijzen en gages worden mogelijk gemaakt door Sena Performers, de hoofdsponsor van de wedstrijd.

Social media
Op de hoogte blijven? Volg de GPR dan op Instagram en Facebook

De Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam wordt georganiseerd door de Popunie en o.a. mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam, Sena Performers, VSBfonds, Stichting Bevordering van Volkskracht, Stichting Elise Mathilde Fonds en Stager.

Verslag Meet The Pro #50: Gevoelige Snaar – Over de uitdagingen van vrouwelijke instrumentalisten

Op dinsdag 7 mei vond in MONO de 50e editie van Meet The Pro plaats, getiteld Gevoelige Snaar: Over De Uitdagingen Van Vrouwelijke Instrumentalisten. Deze paneldiscussie werd georganiseerd ter ondersteuning van een afstudeeronderzoek en had als doel het gesprek op gang te brengen over de positie en (on)gelijke kansen van vrouwelijke instrumentalisten in Nederland. De sessie werd gehost door Latiefa en had als sprekers Frederik en Nadesh.

Nadesh, een getalenteerde vrouwelijke instrumentalist, deelde haar persoonlijke ervaringen en uitdagingen als vrouw in de muziekindustrie. Frederik, een ervaren programmeur, dj en producer, bracht het mannelijke perspectief in de discussie. De paneldiscussie was bedoeld om zowel mannen als vrouwen te betrekken bij het vraagstuk en samen naar oplossingen te zoeken.

De sessie begon met een introductie waarbij Frederik en Nadesh hun achtergrond en relatie tot de Nederlandse muziekindustrie deelden. Ze spraken over de vooroordelen die vrouwelijke instrumentalisten ervaren en hoe deze zich manifesteren. Nadesh vertelde over zowel de voordelen als nadelen van het zijn van een vrouw in de muziekindustrie, terwijl Frederik reflecteerde op hoe mannen kunnen bijdragen aan het oplossen van deze issues.

Een belangrijk onderwerp was de representatie van vrouwelijke instrumentalisten. Hoewel er een toename is van vrouwelijke muzikanten in Nederland, blijft de representatie van vrouwelijke instrumentalisten laag. De sprekers bespraken mogelijke oorzaken en oplossingen, inclusief de rol die boekers kunnen spelen in het verbeteren van de representatie. Ze benadrukten hoe belangrijk het is om goede rolmodellen te hebben in elke scene en hoe dit kan bijdragen aan een betere representatie en inclusie.

Op het gebied van veiligheid deelde Nadesh haar ervaringen en benadrukte het belang van het creëren van een veilig netwerk. Ze benadrukte dat het altijd een keuze is met wie je werkt en dat het cruciaal is om je bewust te zijn van je eigen veiligheid en die van anderen in de industrie. Verder werd er benadrukt dat veiligheid niet een issue is dat enkel binnen de muziekindustrie speelt, maar in issue op alle werkplaatsen.

Tijdens de interactieve Q&A sessie kregen vrouwelijke instrumentalisten uit het publiek de kans om hun eigen ervaringen en vragen te delen met het panel. Deze interactie bood waardevolle inzichten en concrete adviezen voor de aanwezigen. Na de paneldiscussie was er ruimte voor netwerk en informele gesprekken, waar de deelnemers de gelegenheid kregen om ervaringen uit te wisselen en nieuwe connecties te maken.

Meet The Pro #50: Gevoelige Snaar – Over De Uitdagingen Van Vrouwelijke Instrumentalisten was een groot succes en bood een platform voor waardevolle discussies en inzichten. De sessie heeft bijgedragen aan een beter begrip van de uitdagingen waarmee vrouwelijke instrumentalisten geconfronteerd worden en de stappen die nodig zijn om verandering te realiseren. De inzichten van Frederik en Nadesh zullen zeker bijdragen aan de verbetering van de gelijkheid en diversiteit in de Nederlandse muziekindustrie.

Op de hoogte blijven van toekomstige Meet The Pro sessies? Volg dan Popunie Meet The Pro op Instagram!