Delfts Popcafe 30 augustus backstage bij Westerpop

delftspopcafeHet Delfts Popcafé is voor iedereen uit het Delftse culturele veld dé plek om tweejaarlijks te netwerken, elkaar te informeren en nieuwe samenwerkingsverbanden te smeden in de Delftse popmuziekscene. Voor deze vierde editie is, speciaal voor muzikanten, in samenwerking met Stage Europe Network (SEN) en Westerpop een gratis programma georganiseerd met een Europees tintje. Dit alles binnen de thema’s management en touren door Europa.

Het programma
In de workshop management van Martijn Crama, die als oprichter van Music United jarenlange ervaring op het gebied van artiestenmanagement heeft, krijgen deelnemers de tools aangereikt om met de zaken naast het muziek maken om te gaan.
Vragen en ervaringen op het gebied van touren kunnen muzikanten kwijt aan een deskundig internationaal panel, bestaande uit onder andere Arvid Silos van KLATS-productions, Gunnar Grinaker van Ostafjellske (een regionale organisatie voor jonge bands in Noorwegen) en Julia von Wild van Musikszene Bremen (een muziekplatform uit Duitsland). Het panelgesprek wordt gehost door Bas Barnasconi, die als lid van de bands Bazzookas en Van Katoen, ook de nodige tour-ervaring heeft opgedaan.

Stage Europe Network (SEN)
SEN is een samenwerkingsverband tussen zes Europese culturele organisaties. Sinds 2008 worden in de deelnemende landen met grote regelmaat projecten georganiseerd waarbij jonge bands podiumplekken op verschillende festivals in Europa worden geboden. ON TOUR is de titel van het uitwisselingsproject in het kader van Stage Europe Network 2013. Paul Giesen en Noortje Dik van de Popunie zullen het project ON TOUR tijdens het Popcafé presenteren. Tijdens het eten presenteren de onderling gemixte muzikanten uit de zes landen zich in nieuwe bandformaties. Op zaterdag 31 augustus spelen zij in hun normale bezetting op de SEN-stage van Westerpop.

westerpopWesterpop
Aan het einde van het Delftse Popcafe geeft Rene Steijger, organisator van Westerpop een kijkje backstage bij Westerpop waarna iedereen kan gaan genieten van het mooie vrijdagavond-programma.

Speciale VIP-tour
Voor aanvang van het Delfts Popcafé verzorgen de zeven jonge bands van SEN ieder een VIP-tour; een exclusief concert in een rijdende Amerikaanse Schoolbus, waar tegelijkertijd een clip van wordt gemaakt. Per concert worden vier kaarten weggegeven. Kijk op http://www.stagenetwork.eu voor meer informatie over de bands en het instapprogramma. Aanmelden kan ook via Delfts Popcafé. Laat hierbij weten van welke SEN band je het VIP-concert wilt bijwonen.

Algemene info
Vrijdag 30 augustus 16:15-19:30 uur
Backstage bij Westerpop in het voormalig Grotius College, Van Bleysweijkstraat 72
Vanwege de catering en beperkte ruimte is aanmelden noodzakelijk. Aanmelden kan tot maandag 26 augustus via delftspopcafe@gmail.com.

Volg Delfts Popcafé op Facebook

Halve Finale Helderheidbokaal 22 aug @ BIRD

helderheid HFDe Helderheidbokaal is de eerste hiphop talentenjacht waarbij het draait om de tekst en de boodschap, en niet om ego of geld. De inhoud van de rapteksten staat centraal. Helderheid staat voor positiviteit en van de deelnemers wordt verwacht dat zij realistische en constructieve teksten ten gehore brengen ter inspiratie van het publiek. De Helderheid hiphop avonden hebben een unieke sfeer die men nergens anders meemaakt!

Negen artiesten strijden op tijdens de halve finale van de Helderheidbokaal om één van de vier finaleplaatsen. De juryleden zijn ervaren personen uit de hiphopscene. De finale vindt plaats tijdens het jaarlijkse Helderheidfestival op het Rotterdamse Helderheidplein.

Extra informatie halve finale
Datum: donderdag 22 augustus 2013
Locatie: BIRD, Raampoortstraat 26 Rotterdam
Aanvang: 20.00 – 23.30 uur
Entree: Gratis

Helderheidfestival 2013
De 5e editie van het jaarlijkse Helderheidfestival vindt als vanouds plaats op het Helderheidplein. Hier wordt na een ongetwijfeld spannende finale de enige echte Helderheidbokaal uitgereikt aan de beste act en treden bekende en nieuwe acts op. Kortom een uniek hiphopfestival geschikt voor het hele gezin.

Extra informatie Helderheidfestival
Datum: zaterdag 31 augustus 2013
Loatie: Het Helderheidplein, Rotterdam Zuid
Aanvang: 13.00-22.00 uur
Entree: Gratis

Achtergrond Team Helderheid
H.E.L.D.E.R.H.E.I.D. is de artiestennaam van de rapper en poëet Breyten Muskiet (16/07/1978-07/04/2004). De groep Helderheid zet zich volgens zijn visie in voor het welzijn en de positieverbetering van jongeren in Rotterdam, voor begrip en respect tussen culturen en biedt een podium voor positieve hiphop. De groep Helderheid gaat hiervoor de samenwerking aan met organisaties, scholen en bedrijven. Positief en constructief door het leven gaan is de boodschap die de groep uitdraagt. Helderheid organiseert jaarlijks het Helderheid Hiphop festival, de talentenjacht De Helderheidbokaal, de banenmarkt Get your JOB!, het Helderheid soccer toernooi, De Dag van de Dialoog en doet mee aan diverse inspiratiebijeenkomsten.

Voor meer informatie en updates op Facebook en Twitter of mail naar: info@helderheid5314.nl

De Helderheid activiteiten in 2013 worden mogelijk gemaakt door: Helderheid, Gemeente Rotterdam, Deelgemeente Feijenoord, de cultuurscout deelgemeente Feijenoord, Rabobank Rotterdam, Feyenoord, St. Boschuysen, Woonstad, Deltaport Donatiefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, JBR, St. Bevordering van Volkskracht .