Delft krijgt nieuw poppodium: Live! Op Jan’s dienblad

Concept Logo LOJDBegin oktober wordt er een nieuw poppodium geopend in de Prinsenstad. Met het vallen van het oude poppodium Speakers ontbreekt het in Delft aan een structureel podium.

Vanaf komende winter neemt Jan zijn poppodium mee op zijn muzikale reis langs de Delftse horeca. Waar in andere steden vaak een gevestigd poppodium zit, is in Delft het motto ‘De stad als podium’, aangezien een poppodium ontbreekt.

Onder de noemer Live! Op Jan’s dienblad maakt dit podium een reis langs verschillende horecagelegenheden. Van bruincafé tot restaurant en van grandcafé tot koffiehuis, niks is te gek voor Jan! Wekelijks strijkt het podium neer in een andere horecagelegenheid.

_MG_5262Deze diversiteit aan locaties geeft Jan de mogelijkheid om divers te programmeren. Waar in een klein café een goede singer/songwriter het best tot zijn recht zal komen, zal dat voor een folkband gelden in een groot restaurant. Door deze diversiteit aan muziek zal geen editie hetzelfde zijn!

Elke editie zijn er twee acts te bewonderen. Het streven is om elke week het podium open te stellen voor een regionaal talent, de ontwikkeling van talent staat namelijk hoog in het vaandel van Jan. Delft is niet de enige kweekvijver waar Jan in kijkt. Zo blijkt Rotterdam een interessante stad waar veel muzikaal talent rondloopt. Mede door de hulp van de Popunie komt Jan makkelijk in contact met Rotterdamse artiesten.

Naast dit talent uit de regio zal er ook een groot Nederlands talent optreden. Deze combinatie zal zorgen dat het publiek elk weekeinde gaat genieten van mooie muziek.

Zondag 5 oktober wordt het gratis poppodium geopend in Grandcafé Het Postkantoor. Kom gezellig naar Jan zijn dienblad en laat je serveren op een portie mooie muziek en gezelligheid. De aftrap wordt verzorgd door Delftse vertellerscollectief Rapaille en Jana Trif Trio.

Voor meer informatie bezoek je de website van Live! Op Jan’s dienblad.

Spelen in Paradiso via Pinguin Radio

pinguin on air_squareSpelen in Paradiso is de droom van elke band. Het kan via de 2minutenshow van Pinguin Radio! Maar het is nog veel mooier: als jij een track upload van jouw band wordt jouw band  sowieso gedraaid op Pinguin Radio. 2Minuten!

En met voldoende stemmen de week erna helemaal. De 30 bands die uiteindelijk op 1 maart de meeste stemmen hebben, spelen eind maart 2015 in Paradiso tijdens het 30x20minuten festival.

Pinguin Radio gaat als een dolle. Met 1.700.000 streamstarts per maand mogen ze zich de grootste online radiostation van Europa noemen. Daar word jij dan gedraaid. Mobiliseer je fans en samen met de luisteraars van Pinguin Radio bepalen zij of jij nog meer airplay verdient.

30×20 minutenfestival groot succes
Het is geweldig om in Paradiso te spelen. Zeker omdat daar normaal gesproken de ‘grote helden’ spelen. Omdat het festival al twee keer een groot succes was, is Pinguin Radio komend jaar weer welkom in de mooiste zaal van Nederland.

Uploaden is super simpel
Ga naar de website en druk op de button van de 2Minutenshow. Volg de instructies en Pinguin Radio gaat je met veel plezier draaien. Wie weet speel jij in Paradiso!