Crowdfunding: Time Is The New Space

Time Is The New Space is uitgegroeid tot een Rotterdamse uitvalsbasis voor de creatieve gemeenschap om elkaar te ontmoeten tijdens evenementen, exposities en nachtleven. De locatie moet vanaf maart sluiten vanwege een ontoereikende vergunning, maar ze willen natuurlijk graag door! In september kunnen ze heropenen met een nieuwe vergunning, maar dit kost geld. Om dit te realiseren is er een crowdfundingcampagne gestart, help jij mee?
Wat is er aan de hand?
Sinds de zomer van vorig jaar heeft Time Is The New Space, vanwege een gebrek aan een vergunning voor versterkt geluid, zijn activiteiten op een lager pitje gezet. Bij negen van de tien evenementen die plaatsvinden, wordt echter versterkt geluid gebruikt. Zelfs een expositie of boekpresentatie gaat gepaard met een band, dj of live optreden dat luider is dan “achtergrondmuziek”.

Door de gemiste opbrengsten van de concerten, clubavonden en andere evenementen met versterkt geluid, heeft de organisatie niet voldoende omzet kunnen draaien om de kosten te dekken. Daarom hebben ze voor nu besloten om te stoppen. Er is inmiddels wel een nieuwe aanvraag ingediend om de vergunning te wijzigen, maar de aanvraagprocedure is verlengd, waardoor de deuren pas in september weer open kunnen.

Time Is The New Space
Sinds augustus 2022 is Time Is The New Space een echte toevoeging aan het Rotterdamse culturele aanbod. De locatie wordt gekenmerkt door haar brede programmering en biedt een podium aan o.a. jonge kunstenaars, muzikanten en dj’s. Deze evenementen en exposities worden vooral, maar niet uitsluitend, gevuld met lokaal talent. Er is zoveel moois dat Rotterdam te bieden heeft dat nog niet (genoeg) uitgelicht wordt!

Niet voor niets werd Time Is The New Space in 2023 door de Popunie genomineerd als Beste Podium van Rotterdam.

Het is een laagdrempelige en toegankelijke plek. De toegangsprijzen voor de evenementen zijn meestal gratis of tegen een lage prijs, zodat het voor iedereen mogelijk is om alles bij te wonen. Ze streven ernaar om dit zo te houden! Dit zal worden gerealiseerd door het oprichten van een stichting, waardoor evenementen mede door subsidies gefinancierd kunnen worden.

Crowdfundingcampagne
Met de crowdfundingcampagne wordt er o.a. geld opgehaald om de aanvraag, een professioneel akoestisch rapport, geluidsisolerende maatregelen en veiligheidsaanpassingen aan de ruimte te financieren, zodat de locatie op alle punten in aanmerking komt voor de vergunning. Als de crowdfunding succesvol is verlopen, zal er ook een gedeelte van het opgehaalde geld worden besteed aan het programma voor de heropening.

Ook doneren? Er zijn verschillende tegenprestaties beschikbaar, die te checken zijn op de VoorDeKunst-pagina van de campagne.

Bezoek de website van Time Is The New Space voor alle activiteiten en up-to-date nieuws. Uiteraard zijn ze ook te vinden op Facebook en Instagram.

Music Support: Huize Lucas & poporkest in De Doelen

Aanstaand weekend staat er een bijzonder optreden van Huize Lucas op de planning. Het Rotterdamse muziekcollectief breidt zich op zaterdag 2 maart in De Doelen uit met poporkest en gastartiesten, om hun album De Geest van de Tijd in een nieuw jasje te steken!

Verwacht in De Doelen een afwisselend programma met pauze dat je avond zal vullen met emotie en groove. Een Nederlandstalige reis van dreampop tot queerfunk met percussie, band, blazers, strijkers en vocalisten. Ze vertellen samen het verhaal van nu, van de hedendaagse tijdgeest. Hoe is het om te leven in 2024, waarin social media, polarisatie en sensatiezucht de samenleving ontwrichten?

Tickets voor Huize Lucas & poporkest in De Doelen zijn nog te koop via deze link en kosten €19,-.

Huize Lucas
LUCAS (Lucas Vermeer), voorganger van Huize Lucas, heeft de afgelopen jaren zijn eerste stappen als artiest gezet. Zijn debuutalbum Lichaam kwam uit, mocht spelen bij onder andere 3FM en NPO Radio 1, ronde zijn studie popmuziek aan Codarts af met een 10 en speelde een bijzonder optreden in Annabel met een twintigkoppig orkest waarvoor hij alles arrangeerde. Ook ging hij in 2021 niet alleen met de juryprijs van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam in de categorie Bands vandoor, maar werd in december van dat jaar ook nog eens verkozen tot de Belofte tijdens de Rotterdam Music Awards.

Hij speelde al in voorprogramma’s van Roosbeef, MEAU en Sandra van Nieuwland, deed mee aan de Popronde, had shows op Theaterfestival De Parade en zong op de Canal Pride. Met drummer Jens Wierckx, bassist Anne Roos Peterse, toetsenist Margi Sinniah en gitarist Bob Barlag liet LUCAS het publiek dansen.

Na deze geslaagde stappen schreef hij nieuwe uptempo nummers waarin queer joy en collectiviteit een centrale plek innamen. Terug in Rotterdam ging hij nieuwe samenwerkingen aan met producer Sjoerd Huissoon en tal andere muzikanten zoals strijkers, blazers en backing vocals. Deze combinatie van hifi elektronische producties met orkestrale arrangementen werden voor Lucas het nieuwe muzikale startpunt.

Daarom bedacht LUCAS onder een andere naam verder te gaan: ‘Huize Lucas’. Lucas trekt de kar, maar van een standaard hiërarchie tussen band en artiest is hier geen sprake. Denk hierbij aan hoe Colin Benders’ Kyteman, Wende’s Kaleidoscoop, Sor’s samenwerking met Codarts Pop Orchestra of Benjamin Herman’s New Cool Collective werken. De initiatiefnemers leiden én delen, zijn dominant én in dienst van. Huize Lucas werkt net zo, maar dan met een vleug queerness.