Bombyx doet singlerelease in Grounds

BOMBYX poster v2 HRBombyx is een nieuwe band uit Rotterdam met een organische, elektronische sound. Met eerste single The Day in de lucht zijn ze klaar voor het releasen van hun tweede single So Slow.

Dit gaan ze vieren met een spetterende liveshow in Grounds op 25 juni tijdens het eindexamen van toetsenist Arne van Rietschoten. De singlerelease wordt groots aangepakt met een extra strijkkwartet en tot de verbeelding sprekende visuals. Al met al, een kleurrijke gebeurtenis die je niet wilt missen!

Klinkt als; Massive Attack, Zero 7, Bonobo.

De debuutsingle The Day is nu verkrijgbaar via iTunes en Spotify.

Extra informatie
Datum: woensdag 25 juni
Locatie: Grounds, Buytewechstraat 68, Rotterdam
Aanvang: 21:00 uur / deur open: 20:30 uur
Entree: gratis

Voor meer informatie bezoek je de website van Bombyx.

Pijnackerplein Bluegrass Festival met Delouise, The Skiffle Billy Cocktail en meer

Pijnackerplein Bluegrass Festival posterDat het Pijnackerplein Bluegrass Festival op zaterdag 28 en zondag 29 juni een uitgebreid programma biedt is een feit en een logische vervolgstap. Het festival trok vorig jaar namelijk duizenden liefhebbers van bluegrass en aanverwante genres.

Met enkele uitstapjes is het ‘roots’ festival dit jaar flink ontwikkeld en verwacht nog heel veel meer bezoekers uit binnen-en buitenland. De originele Amerikaanse muziekstromingen uit de jaren ’40 en ’50 zijn vandaag de dag wereldwijd immens populair bij een steeds groter wordende groep liefhebbers. Bluegrass, Amerikaanse ‘roots’ muziek, de cultuur en de mode betekenen veel meer dan een zoveelste revival!

Het festival presenteert daarom dit jaar een zeer uitgebreid programma met een groot aantal internationale livebands van kaliber en dé top van het Nederlandse bluegrass, swamp-blues, hillbilly, country, folk, western-swing en rockabilly. Het festival is qua opzet en programmering uniek en wijkt af van andere, vaak kleinere, bluegrass festivals. Veel meer muziekstijlen komen aan bod en het festival verbindt de muziek met de stripcultuur, dat resulteert in een eigenzinnige mix van muziek en comics. Een keur aan toonaangevende striptekenaars die zich hebben laten inspireren door de Amerikaanse ‘comics’ cultuur uit de eerste helft van de vorige eeuw staan dit jaar op het programma. Stond Krazy Kat vorig jaar symbool? Dit jaar treedt de originele band van die andere beroemde cat Robert Crumb op het festival op: Les Primitif du Futur. Nu met niemand minder dan Fay Lovsky op ukelele, theremin en zang.

delouseeLive acts
Maar liefst zeventien bands prijken op de poster. Eén van de hoofdacts is King Salami & The Cumberland 3; een Britse R&B-punk sensatie. Andere hoofdact, Maison du Malheur, is de negen man sterke formatie rond de Amsterdamse liedjesschrijver J.P. Mesker. De band smelt vooroorlogse drumbeats, honky-tonk piano’s en knetterend koper samen tot een swingende troupe. Vaste trots Blue Grass Boogiemen is ook dit jaar van de partij. Daarnaast zijn er optredens van het Spaanse Dead Bronco, The Ouse Valley Collective uit Groot-Brittanië, Corn Potato String Band uit de Verenigde Staten, Grits ’n Gravy uit Duitsland, de Amerikaans/Engelse Pete Allen Family Band en publiekstrekker Les Primitif du Futur uit Frankrijk.

Uit eigen land zijn er optredens van onder meer NO Blues, The Cannonball Johnsons, Delouise, High And The Lonesome, The Skiffle Billy Cocktail en Jesus Evil Highway.

Comics, workshops, masterclasses en jamsessies
Stripverhalen zijn al heel lang nauw verbonden met de bluegrass cultuur. Veel muzikanten blijken namelijk ook zeer getalenteerde striptekenaars. Dit bijzondere fenomeen wordt dit jaar versterkt door een uitgebreid programma, waarbij het festival wil laten zien hoe strips verweven zijn in de bluegrass cultuur. In een speciaal ontworpen tent en de Comics Gallery ontdek je zelf hoe strips gemaakt worden, leer je zelf tekenen en zie je wat voor talenten er zijn. Tijdens het festival zijn er tekenworkshops voor jong en oud. Doe mee met de jamsessies en masterclasses van bekende bluegrass-artiesten of luister naar de live interviews en hoor waardoor zij geïnspireerd raakten en wat hen motiveert als artiest. Met workshops en exposities van onder andere Wasco, Erik Kriek en Marcel Ruijters.

50’s strips en bluegrass fair
Op het festivalterrein kenmerkt zich door een eigenzinnig ontwerp want je waant je als bezoeker in een grote jaren 50 strip. Op een grote picknickweide kun je niet alleen genieten van de muziek en de zon, maar ook van allerlei originele snacks en speciale biertjes. De bluegrass fair is dit jaar groter en biedt liefhebbers en bezoekers allerlei bijzondere bluegrass items en heel veel comics.

Extra informatie
Datum: zaterdag 28 juni en zondag 29 juni
Locatie: Pijnackerplein (Oude Noorden), Rotterdam
Aanvang: 12:00 uur
Entree: gratis

Voor meer informatie bezoek je de website en/of Facebook van het Pijnackerplein Bluegrass Festival.