Baroeg gaat voor talentontwikkeling

baroegggOp donderdag 26 juni vindt in poppodium Baroeg de Rock Central Showcase plaats. Tijdens deze showcase krijgen vijf jonge bands de kans zich te presenteren op een echt podium, als afsluiting van een leertraject bij Rock Central. Rock Central is het bandcoachingsprogramma van de Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam (SKVR).

Rock Central verzorgt muziektraining voor alternatieve gitaarmuziek. De docenten houden zich bezig met het stimuleren van nieuw talent door middel van lessen en bandcoaching. Ook bij poppodium Baroeg staan de thema’s talentontwikkeling en cultuureducatie hoog in het vaandel. “We hechten veel waarde aan talentontwikkeling en zetten ons hier zoveel mogelijk voor in. Het is voor jonge muzikanten van groot belang om podiumervaring op te doen en wij bieden ze graag die kans.” Aldus Leon van Rijnsbergen, artistiek en zakelijk leider van Baroeg.

Doorbreken mag dan wel niet makkelijk zijn voor de nieuwe generatie rocksterren, er zijn nog steeds partijen die hier wel degelijk aandacht aan schenken. Eerder vond in Baroeg ook al de Battle 4 BOA plaats, waar eveneens plaats geboden werd aan veelbelovende bands. De acts die optreden tijdens de Rock Central Showcase zijn Backbone, Borderline, Fatal Head Injury, Earthborn en Jim Is Cool. Mensen die graag nieuwe rock- en metalbands zien voor deze groot worden weten dus waar ze komende donderdag moeten zijn.

Tijdschema
19:45-20:10 Jim Is Cool
20:20-20:45 Borderline
20:55-21:20 Earthborn
21:30-21:55 Fatal Head Injury
22:10-22:40 Backbone

Extra informatie
Datum: donderdag 26 juni
Locatie: Baroeg, Spinozaweg 300, Rotterdam
Aanvang: 19:45 uur / deur open: 19:00 uur
Entree: gratis

Nodig hier je vrienden uit en voor meer informatie bezoek je de website van Baroeg of de website van Rock Central.

Bombyx doet singlerelease in Grounds

BOMBYX poster v2 HRBombyx is een nieuwe band uit Rotterdam met een organische, elektronische sound. Met eerste single The Day in de lucht zijn ze klaar voor het releasen van hun tweede single So Slow.

Dit gaan ze vieren met een spetterende liveshow in Grounds op 25 juni tijdens het eindexamen van toetsenist Arne van Rietschoten. De singlerelease wordt groots aangepakt met een extra strijkkwartet en tot de verbeelding sprekende visuals. Al met al, een kleurrijke gebeurtenis die je niet wilt missen!

Klinkt als; Massive Attack, Zero 7, Bonobo.

De debuutsingle The Day is nu verkrijgbaar via iTunes en Spotify.

Extra informatie
Datum: woensdag 25 juni
Locatie: Grounds, Buytewechstraat 68, Rotterdam
Aanvang: 21:00 uur / deur open: 20:30 uur
Entree: gratis

Voor meer informatie bezoek je de website van Bombyx.