AMPLIFIED Festival 2024 

Op zondag 7 april kun je weer naar BIRD voor het gratis AMPLIFIED Festival. Verdeeld over 3 podia staan er meer dan 25 acts in de line-up van het showcasefestival. Van dj’s tot rappers, van bands tot singer/songwriters. Alle acts zijn samengesteld uit het ieder jaar groeiende muzikantennetwerk Amplified Artists, dat je kunt kennen van het succesvolle online muziekplatform Amplitude Sessions.

Geprogrammeerd staan onder andere bands als sy-ki, Reci Da!, thrilled en Alysha Deanne. Artiesten met hiphop invloeden zoals KIIRO, Gedaante, Nicole DV en Louis Beton. Ook als je opzoek bent naar de gevoelige snaar kun je terecht bij optredens van Forever Girl, Melika Yamini, DALI en meer! Of ga dansen in de dj Area waar onder andere Sonny Burnett, SEOR en JM Fuego een dikke set gaan draaien.

AMPLIFIED is super gastvrij. Het evenement is gratis te bezoeken. Als bezoeker kun je ook nog een gratis pizza slice meepakken! Zet ‘m dus in je agenda!

Extra info: 

AMPLIFIED Festival
Datum: zondag 7 april
Locatie: BIRD, Raampoortstraat 24, 3032 AH Rotterdam
Tijd: 16u tot 23u
Meer info
AMPLIFIED is powered by Albeda Muzikant Producer 

Terugblik op de Kunstbende Selectieronde van Dans & Theater in Korzo!

Het traject van Kunstbende Zuid-Holland, de jaarlijkse wedstrijd voor jong creatief talent, ging op zaterdag 9 maart in Korzo van start met de Selectieronde van Dans & Theater. Daar wisten zeven acts zich te plaatsen voor de Voorronde van Kunstbende Zuid-Holland, op 21 april in Maaspodium. We blikken terug op de eerste Selectieronde met de foto’s en de aftermovie!
De volgende acts in de categorieën Dans & Theater wisten zich te plaatsen voor de Voorronde:

Dans:
Jelle Wabeke (19 jaar, Gouda)
Gendrick Piternella (18 jaar, Capelle a/d IJssel)
Evelin Nugteren (12 jaar, Rozenburg)

Theater:
Esmay van Woerekom  (19 jaar, Leiden)
De shock- Angel Reedijk (18 jaar, Dordrecht)
Pepijn Bus (18 jaar, Den Hoorn )
kunst kinders (Jack Koren 16 jaar & Evelyn Schaddelee 15 jaar, Leiden)

2024: Kunstbende Zuid-Holland - Selectieronde Theater & Dans - Korzo Theater

Foto’s gemaakt door Joyce van Doorn (JVDPhotography)

Op 24 maart vindt er de laatste Selectieronde van dit jaar plaats. De categorieën Fashion, Film, Expo, Taal en Content Creator word in WORM, Rotterdam beoordeeld.

Voorronde & landelijke finale
De provinciale Voorronde van Kunstbende vindt dit jaar op 21 april plaats in Maaspodium in Rotterdam. Tijdens de Voorronde krijgen jongeren in negen verschillende disciplines de mogelijkheid om hun vaardigheden te tonen voor een live publiek op een professioneel podium. Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Content Creator, Muziek, Taal en Theater – alle disciplines worden verwelkomd en aangemoedigd om deel te nemen. De deelnemers worden gedurende de dag begeleid door ons toegewijde Kunstbende-team en ontvangen waardevolle feedback van onze deskundige jury. De winnaars van de Voorronde gaan door naar de landelijke finale, het Kunstbende Young Creators Festival!

Kunstbende
Kunstbende is een platform voor jongeren van 13 t/m 19 jaar om zich te ontwikkelen in 9 verschillende creatieve disciplines: Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Content Creator, Muziek, Taal en Theater. Kunstbende is een netwerkorganisatie die jong, creatief talent ontdekt, ontwikkelt en exposeert. Popunie organiseert en faciliteert de Zuid-Hollandse workshops, 1 op 1 coachings, Selectieronde en Voorronde.