Zevende Popunie Re:VERSION clip online: Ming’s Pretty Heroes

MingDe Popunie zet in 2013 tien talentvolle Rotterdamse bands in de schijnwerpers door ze een speciale muziekvideo en een optreden aan te bieden. De clips worden opgenomen in het kader van Re:VERSION, een project dat door enthousiaste Rotterdammers al eerder was opgezet om (voornamelijk buitenlandse) bands te filmen in een intieme setting op een bijzondere locatie.

De Popunie heeft in samenspraak de volgende tien Rotterdamse acts geselecteerd, die door Re:VERSION als ‘locals only’ gepresenteerd gaan worden. Namelijk Ming’s Pretty Heroes, Wolf In Loveland, Herrek, The Maydays, Angela Moyra, The Cosmic Carnival, We Sell Guns, Special Steve, Dichter en Ziggi Recado.

Eerdere clips die zijn geschoten staan op onze Popunie Live pagina. Het is nu de beurt aan Ming’s Pretty Heroes, die een prachtige sessie opnam in Maassilo, inclusief strijkorkest!

Een aantal weken geleden is Ai Ming Oei een campagne gestart op Voordekunst.nl: het platform voor crowdfunding van kunstprojecten. Lees hier meer in haar meest recente column.

Popunie Live @ Haagse Pop Week met The Afterveins, We Sell Guns, The Sweet Release Of Death en The Minor Details

popunie-live

De Popunie heeft de eer om tijdens de Haagse Pop Week vier talentvolle Rotterdamse bands te programmeren. The Afterveins (psychedelische folk/new wave) staat woensdag 23 oktober in de SuperMarkt tijdens de Versafdeling. De overige drie bands; We Sell Guns (energiek rock duo), The Sweet Release Of Death (noisepop) en The Minor Details (noisepop) spelen op vrijdag 25 oktober in het Paardcafé.

In samenwerking met onze collega’s van het Haags Pop Centrum is deze uitwisseling tot stand gekomen. Tijdens onze eigen Rotterdamse Popweek (8 t/m 17 november) presenteren zij de bands Friends Of The Family en Crystal Water in Rotown.

Tijdschema woensdag 23 oktober
22:00 uur: The Afterveins
Locatie: SuperMarkt, Grote Markt 25, Den Haag
Entree: gratis

Tijdschema vrijdag 25 oktober

21:00 – 21:40 uur: The Sweet Release Of Death
22:00 – 22:40 uur: We Sell Guns
23:00 – 23:40 uur: The Minor Details
Locatie: Paardcafé, Prinsegracht 12, Den Haag
Entree: gratis

The Minor Details

Voor meer informatie bezoek je de website van de Haagse Pop Week.