Vrijkaarten winnen voor de Sena Grote Prijs van Rotterdam?

GPR 2014 Finale Poster WebDe Sena Grote Prijs van Rotterdam finale vindt plaats op zaterdag 15 november in LantarenVenster. Tijdens deze avond zullen de 25 finalisten in de categorieën Bands, Singer/Songwriter, Urban en Electronics strijden om de hoofdprijzen van de Sena Grote Prijs van Rotterdam 2014. Ben je benieuwd naar hét Rotterdamse muzikale talent? Zorg dan dat je bij de finale bent!

Wil je kans maken op 2 vrijkaarten (a € 10,- per stuk) laat dan op de Popunie Facebook en/of Twitter weten waarom je erbij wilt zijn (door middel van een bericht, video, foto: alles mag!). De leukste inzending wint!

De finalisten zijn:
Bands: De Skaggerz, Diona Fox & Her Ragdolls,  Golden Caves, Gravel Town en We Sell Guns
Singer/Songwriter: Book Of Eli, Bregje Sanne Lacourt, CATA, Charl Delemarre en Tim Verhaal
Urban: Inferno, Innovated Souls, Kimpéman Caza, Pro-X en Shot In The Zoo
Electronics: Doctrations, D-Ribeiro, Fes Doti Fresh, John Treshold, MUMA, Muzikschaft, Mystic Pulse, Oby Nine, Roma Rosaro en Victor Metske.

Voor meer informatie over de competitie ga je naar de website.

Vijf tips om de krant te halen met je muziek

maaike steenis columnHet is een droom van veel muzikanten. Je act in de krant. Of in een tijdschrift of op een veelbekeken website. De voordelen zijn duidelijk. Het levert je naamsbekendheid en status op. En dat zorgt uiteindelijk voor meer gigs. En dus voor omzet.

Maar in de media komen gaat niet vanzelf. Tenminste, niet als je nog niet zo bekend bent. Als je dat wel bent is de uitdaging eerder om uit de bladen te blijven.

Het leuke is… als de media je eenmaal kennen gaat het een volgende keer een stuk makkelijker. Je staat in het bestand en ze weten je te vinden. Klinkt goed, nietwaar? Maar voor het zover is moet je wel aan de bak. Graag deel ik mijn beste tips met je.

1. Speel in op de actualiteit
De media houden van actuele onderwerpen. Kijk dus of je een link kunt leggen tussen een actuele gebeurtenis en jouw muziek. Probeer aan te haken op iets dat “hot” is. Dat maakt de kans op plaatsing veel groter.

2.    Vergeet dat persbericht
Ja, je leest het goed. Persberichten schrijven is helemaal niet nodig. Ik schrijf ze zelf ook niet. Omdat er zoveel binnen komen worden de meesten niet eens gelezen. Zonde van de moeite. Beter vertel je jouw idee voor een stuk kort en bondig in een e-mail.

3.    Benut komkommertijd
In de zomer, maar ook in de periode rond de jaarwisseling, kom je veel makkelijker in de krant of in een tijdschrift. Er gebeurt in deze periode veel minder. Journalisten zijn dan extra hard op zoek naar nieuws om hun bladen mee te vullen. Een mooie kans!

4.    Vergeet de regionale pers niet
Als jouw muziek vooral bekend is in een bepaalde regio zijn regionale kranten interessant. Regionale bladen zijn meestal laagdrempeliger en besteden graag aandacht aan acts of concerten in de buurt.

5.    Maak slim gebruik van evenementen
Moederdag, Valentijnsdag, de jaarwisseling…. bijna alle bladen willen hier iets mee. Elk jaar zitten er dus journalisten te stressen over wat ze nu weer in het Valentijnsdag-nummer van de Viva zullen zetten. Dus als jij dan met een bericht komt over dat romantische concert waar je speciaal op die dag met je geliefde heen kunt dan kom je als geroepen.

Maaike van Steenis

Maaike van Steenis is trainer en leert muzikanten en creatieve ondernemers hoe ze meer kunnen verdienen met hun werk en een succesvol bedrijf kunnen opbouwen. Vraag via www.gemstoneprojecten.nl/contact haar gratis E-book aan met daarin 10 dingen die je vandaag nog kunt doen om meer te gaan verdienen met je werk.