Vanavond Mieke van Veen in Café de Vreemde Eend (Dordrecht)

mieke van veenIedere vrijdagavond verzorgt ToBe cultuurcentrum de muzikale programmering onder de titel ToBe Gaat Vreemd in Café De Vreemde Eend in Dordrecht. Talentvolle leerlingen en cursisten van ToBe, maar ook gastmusici, treden op in een akoestische set met muziek die uiteenloopt van pop, folk, blues en singer/songwriter tot licht klassiek, jazz en wereldmuziek.

Muziek ‘runs in the family’ en zeker bij de familie van Veen. Mieke bespeelde mandoline en later hobo. Geboren en opgegroeid in Delft, pikt Mieke op haar vijftiende de gitaar van haar broer en begon ze liedjes te componeren. Eerst speelt Mieke vooral op haar zolderkamer, pas veel later voor andere toehoorders. Al op haar zestiende staat ze op eigen benen en verdient zij haar eigen geld achter de bar en op het podium als gogodanseres. Ze studeert agogiek en later journalistiek. Als ze eenentwintig is neemt ze haar eerste demo op in Londen, met producer Paul Williams. De eerste serieuze stappen in haar muziekcarrière.

Sinds 2010 staat Mieke solo op de planken. Eerst vooral in kleine muziekcafés als een troubadour, maar later ook in kleine theater- en huiskamersettings en op grotere podia. Zo speelde ze de afgelopen drie zomers op het rondreizende theaterfestival De Parade. In mei 2011 verscheen haar debuut-ep Mica’s Mess. Met haar song Riverside schopt Mieke het tot semifinalist in de International Songwriters Competition 2011. Dat jaar staat ze ook in de finale van de Grote Prijs van Zuid-Holland. In 2012 is Mieke kwartfinalist bij de Grote Prijs van Nederland.

Mathilde Santing is haar vaste zangcoach en steunt haar met raad en daad. Ook werkt ze met theaterregisseur Elisabeth Boor. Op dit moment legt ze de laatste hand aan haar eerste album met producer Budy Mokoginta, die later dit jaar verschijnt. Ze wordt bijgestaan door giganten als Martijn van Agt, Menno Gootjes, Ronald Kool, Hugo den Oudsten, Hans Visser, Jornt Jan Bras en Marien Okkerse.

Huismuzikant Emma Thwaite verzorgt om 20:00 uur de intro en daarna is het de beurt aan Mieke van Veen. Rond 21:30 leidt Emma de jamsessie en het open podium in.

Extra informatie
Datum: vrijdag 28 februari
Locatie: Café De Vreemde Eend, Bagijnhof 27, Dordrecht
Aanvang: 20:00 uur
Entree: gratis

Voor meer informatie bezoek je de website van Café de Vreemde Eend.

Nieuwe clip voor Elise Dinfena

elise dHet nieuwe label KANS (Klinkt Als Nieuwe Sneakers) heeft de video van de single Overdose van Elise Dinfena uitgebracht.

Eerder was het nummer al te beluisteren op de Sneakeria mixtape vol. 1. Onlangs wasElise Dinfena te gast bij Juize en FunX om het nummer live ten gehore te brengen. Het nummer is geproduceerd door DFRNS en de video is geschoten door Apollo Division.
Elise Dinfena – Overdose

Overdose is te downloaden via iTunes.

Voor meer informatie bezoek je de website van Elise Dinfena.