Uitgelicht: De Waarde Van Pop

DewaardevanpopVan alle cultuuruitingen heeft popmuziek het grootste en breedste publieksbereik. Pop is bijna overal. Popcultuur is een innovatieve cultuur die deel uitmaakt van en terug te vinden is in film, theater, games, grafische vormgeving, andere muziek stromingen, e-cultuur, beeldende kunst, dans en literatuur. Popmuziek is sterk verbonden met jeugdcultuur en vormt een verbindend element tussen andere kunst- en cultuuruitingen.

Met De Waarde Van Pop tonen initiatiefnemers POPnl en de Vereniging Nederlandse Poppodia en ­Festivals (VNPF) hoe popcultuur tot uiting komt, welke maatschappelijke waarde zij vertegenwoordigt en hoe belangrijk het is om te blijven investeren in popcultuur.

“Met relatief kleine investeringssubsidies wordt een breed cultureel aanbod gestimuleerd, waarmee gemeenten hun aantrekkingskracht vergroten en zorgen voor een goede economische voedingsbodem.”

Een dynamische en actieve popcultuur draagt bij aan de aantrekkingskracht van een stad, gemeente of regio en aan de lokale economie. Welbeschouwd zijn subsidies van gemeenten innovatiesubsidies: met relatief weinig geld en samen met creatieve partners wordt een breed cultureel aanbod gestimuleerd.

“Voor popmuziek geldt net als voor sport, dat er zonder brede basis geen mogelijkheid is om te excelleren en het verzilveren van de maatschappelijke waarden.”

De Waarde Van Pop wordt de Nederlandse gemeenten aangeboden zodat zij zich kunnen versterken met een aantrekkelijk, duurzaam en onderscheidend popcultureel ondernemersklimaat. De publicatie biedt tevens een praktisch handvat voor gemeenten en poporganisaties om de maatschappelijke waarden van popmuziek te verzilveren.

De Waarde Van Pop bestellen?
Maak €7,50 over op de rekening van POPnl  (4977671 – ING) t.n.v. Sichting POPnl te Amsterdam onder vermelding van ‘De Waarde Van Pop’. Mail tevens uw adresgegevens naar info@popnl.nl onder vermelding van ‘Bestelling De Waarde Van Pop’. Na ontvangst van het bedrag wordt de publicatie verstuurd.

Gratis downloaden kan ook hier (PDF).

Drie uur lang muzikale extravaganza van Rotterdams talent in GROUNDS

nsrtOp donderdag 11 juli kan je genieten van Re:Freshed Orchestra, City Safari Blue, het Yannick Hiwat Quartet(s), DJ Frankadelic en verschillende surprise guests in GROUNDS.

Re:Freshed Orchestra geeft zelfs een sneak preview van wat zij spelen op het Port of Rotterdam North Sea Jazz Festival. De leden van de drie bands zijn onderdeel van Re:Freshed Orchestra en daarnaast actief in andere muzikale groepen. In een drie uur durende extravaganza combineren ze de afzonderlijke stijlen met het vertrouwde Re:Freshed Orchestra geluid, aangevuld met de talentvolle DJ Frankadelic.

De 15-koppige hiphopformatie begon in GROUNDS en maakte afgelopen jaar flink furore. Ze zijn o.a. bekend van De Zwarte Lijst, Radio 6 en 3FM. Uitgerust met rappers, strijkers, blazers en toeters spelen zij een mix van hiphop tot jazz en van afrobeat tot reggae.

City Safari Blue maakt groovy jazz op een deephouse beat. Ze mengen met het grootste gemak onweerstaanbare dansbare grooves met afro en latin ritmes en Engelse, Portugese, Kaapverdiaanse en Spaanstalige vocals.

Het Yannick Hiwat Quartet(s) weet het geluid van de viool naar de eenentwintigste eeuw te brengen. De muziek van deze band is een combinatie van de harmonie van jazz, de kracht van hiphop en de gratie van klassieke muziek, aangevuld door soul en funk.

Extra informatie
Datum: Donderdag 11 juli
Locatie: GROUNDS, Willen Buytewechstraat 68, Rotterdam
Aanvang: 21:00 uur
Entree: 10 euro

Nodig hier je vrienden uit en voor meer informatie bezoek je de website of van GROUNDS of de website van North Sea Round Town.