The Legendary Orchestra Of Love – Holy Smokes

  • Holy Smokes

  • The Legendary Orchestra Of Love
    • Genre: rock & roll, americana
    • Release-type: ep, cd
    • Label: self-released

Bij een grootse bandnaam als The Legendary Orchestra Of Love verwacht je bombastische sfeermuziek. Gelukkig houden de heren van het rock-’n-roll trio het minder bombastisch en precies zoals hun naar eigen zeggen ‘dansbare rock-’n-roll’ moet zijn: swingend en lekker. Met hun eerste ep Holy Smokes laten zij zien waar ze van gemaakt zijn.

The Legendary Orchestra Of Love heeft al enkele optredens op zak, waaronder een optreden op de Popunie Stage tijdens het Eendrachtsfestival 2017. Het valt op dat de muziek van de heren meteen klinkt alsof het live gespeeld moet worden: de eerder genoemde swingende vibe steekt met kop en schouders boven alles uit in opener en single Nacho Mama. Het nummer neigt naar de power van Madness en invloeden van jaren ‘80 ska. Ook door het toffe basloopje is Nacho Mama een goed intro tot Holy Smokes.

Het Orchestra blijkt veelzijdiger te zijn op opvolger Buddy Christ. De muzikale stemming wordt luider en de sfeer meer ‘western’ door de roffelende drums, hoge Ennio Morricone-achtige achtergrondzang en scherpe gitaren. Het nummer verrast je door over te schakelen in een energiek, poppy refrein. Speelse tekst met een mooie boodschap: “if Jesus was alive, there’d be just love and him.”

En dan schakelen de heren over naar de blues in Little Lick Of Paint, waar genoeg kleurrijke gitaar ‘licks’ en spontane handclaps ingegoten zijn. Een beetje haaks op Buddy Christ: “Hell’s gonna look brand new”. Maar dat mag met de blues.

Afsluiter en eerste single Haunted Bookshop brengt het Orchestra terug naar de mix van ska en rock waar Holy Smokes met Nacho Mama mee begon. Zo blijkt het trio met deze ep te experimenteren in verschillende richtingen, terwijl zij hun americana-vibe behouden. Een lekkere rockplaat die smaakt naar meer.

Volg The Legendary Orchestra Of Love op Facebook voor het laatste nieuws en shows en kijk ook eens op hun website!

Maas zoekt boze bandjes

Maaspodium is op zoek naar bandjes die een boze, muzikale bijdrage leveren aan hun jubileumvoorstelling FEEST. Kan jij boze muziek maken met je band en heb je zin om deze tijdens FEEST live te spelen, dan zijn ze op zoek naar jou.

Over de voorstelling FEEST
FEEST is een woeste theatersoap in vijf delen, met punk, bier en veel vechten. Een groep aso’s neemt het Maaspodium over. “Waarom mogen wij hier geen kunst maken en grappen? Wij hebben onze eigen dromen, ideeën en handeltjes. Wij zijn boos en we zijn er trots op.” De groep krijgt bezoek van een lange rij regelgevers, zogenaamde vrienden en vage erfgenamen. Ze verdedigen het fort, vieren feest en slaan zich onbeholpen door de dagen heen. Steeds meer raken ze verstrikt in hun eigen onvermogen. Tot de nieuwe tijd een einde maakt aan deze vrolijke anarchistische bezetting.

Maas zoekt bandjes die
– minimaal een keer met de acteurs kunnen repeteren in de periode van 6 t/m 19 augustus 2018.
– 3 tot 6 keer live kunnen meespelen in de speelperiode van 22 augustus t/m 23 september 2018 (overdag en/of s avonds).
– ive 4 x 1,5 minuut eigen repertoire of covers aan boze muziek kunnen spelen. Het genre maakt niet uit, als de muziek maar wild en woest overkomt.
– bandleden hebben in de leeftijd van 12 tot 18 jaar.

Verder kan je als band na afloop van de voorstelling FEEST een toegift van ongeveer 15 minuten spelen, en er is een onkostenvergoeding aanwezig. Voor meer info en/of aanmelden kan je contact opnemen met Diana Roos (diana@maastd.nl of 010 7070433)

Meer info en aanmelden
Heb je zin om dit avontuur aan te gaan? Stuur dan uiterlijk 1 juni een mail naar diana@maastd.nl, ovv BOOS BANDJE FEEST, je/jullie contactgegevens, een bestand met jullie muziek en/of en een link naar deze muziek.