Skatefestival Rock ’n Ramps terug in Vlaardingen op zaterdag 30 juli

Skate- en punkrockfestival Rock ’n Ramps keert terug. Op zaterdag 30 juli vindt het festival in het Oranjepark in ’t Hof in Vlaardingen voor het eerst sinds 2019 plaats. Het festival is gratis te bezoeken en van 12:00 tot 23:00 staan skaten en muziek afgewisseld op het programma. Op het muzikale programma staan punkrock, ska, reggae en hiphop, met internationale en regionale bands!

Over de hele dag wisselen skaten en muziek elkaar af. Onder leiding van Dreams Skateshop en Ouiji Boards worden skate clinics, demo’s en races georganiseerd. Hiervoor zijn bezoekers met skates, skateboards, longboards, bmx, steps en rolschaatsen (en uiteraard ook juichend publiek) van harte welkom.

Wat muziek betreft komen er internationale en regionale bands. De headliner is de Amerikaanse punkrock/ska/reggaeband Authority Zero. Daarnaast staan ook The Decline (Australië), Abraskadabra (Brazilië), March, Starfish, Sweaker uit Delft en Rotterdamse acts YoungRubbi en Voltage Avenue op het programma. De genres variëren van punkrock tot ska, en van reggae tot hiphop. Tussendoor draait DJ Okkie de passende plaatjes.

Rotterdamse acts

YoungRubbi
YoungRubbi maakt opzwepende en verfrissende punkgerelateerde beats met een hiphopoorsprong. Nummers met maatschappijkritische teksten geschreven vanuit een scherpe blik op het systeem en de tijd waarin we leven. Inspiratiebronnen zijn onder andere Black Flag, Slowthai en Fontaines D.C. Na deze energiebom ben je sowieso los!

Voltage Avenue
Rotterdamse poppunkband Voltage Avenue brengt een combinatie van de pakkende sound van bands als Simple Plan en All Time Low, het moderne geluid van artiesten zoals Machine Gun Kelly en Yungblud, en de intensiteit die doet denken aan bands als State Champs en Anti-Flag. In juni 2021 namen ze hun eerste drie singles op, geproduceerd door Adrian de Lange (Call It Off / St.Plaster / Mayleaf), gemixt door Nick Jongejan (The Young River) en gemastered door Troy Glessner (o.a. Neck Deep en Disturbed). Partijtje mooie namen om mee samen te werken!

Net als de laatste editie in 2019 staat er ook dit jaar een metersbreed bord waarop bezoekers
hun graffiti-kunsten de vrije loop kunnen laten. Hierin worden zij ondersteund door Dreams
Skateshop. Kijk hier voor meer informatie.

Extra informatie

Rock ‘n Ramps
Zaterdag 30 juli 2022
Open: 12:00 | Einde: 23:00
Entree is gratis
Meer informatie op https://kroepoekfabriek.nl/agenda/rock-n-ramps-festival-2022/

Investeer In Talent: TING

Tessa Malalo-an Fabiosa maakt muziek onder de naam TING. Binnenkort is ze van plan om haar Filipijnse roots in haar muziek op te nemen en haar eerste Filipijnse muziekalbum op te nemen én te produceren! Hiervoor is ze een VoorDeKunst campagne gestart en kan ze jouw hulp goed gebruiken!

TING begon te zingen vanwege de karaoke-machine die ze op elk feest tegenkwam en waar ze met haar ooms op zong. Karaoke is een groot cultureel ingrediënt in de Filippijnen. Ze is onlangs afgestudeerd aan het Albeda College voor Muzikant en Muziekproductie.

Het album
TING is nu dus van plan om haar Filipijnse muziekalbum op te nemen en te produceren! Op het album wilt ze graag haar roots vertegenwoordigen met haar kunstenaarschap. De muziek gaat ze opnemen in een band setting, met drums, bas, gitaar en piano met wat sfeerelementen. De release van het album staat gepland voor 2023, net als een ​​release party.

VoorDeKunst Campagne
Met deze crowdfunding-campagne wil TING geld ophalen om het album te realiseren en de mensen te betalen die haar hierbij zullen helpen. Denk hierbij aan een audio engineer, mastering engineers, een illustrator, de muzikanten etc. Met het album wilt ze niet alleen maar zien wie zij is, maar wilt ze jouw ook kennis laten maken met haar roots. Wat je allemaal kan terugkrijgen als je haar campagne support, lees je op haar VoorDeKunst pagina!