Schoolbands strijden om plek in finale UNICEF Talent Battle

final_feedback_logo_2Tijdens de voorrondes op 10, 11 en 12 november spelen schoolbandjes uit heel Nederland voor een plek in de finale van de UNICEF Talent Battle. De optredens zijn in Amsterdam, Utrecht en Den Haag. Een ervaren jury, bestaande uit onder andere Douwe Bob en Pieter en Jac van Exter van de band Jungle by Night bepalen welke bands door mogen naar de finale. Acteur Tim Haars presenteert de muziekavonden.

De bands die meedoen aan de UNICEF Talent Battle zetten hun muzikale talent in om aandacht te vragen voor kinderen in noodsituaties. Nog nooit werden zoveel kinderen in Syrië, Irak, Zuid-Soedan en West-Afrika geconfronteerd met geweld, angst, honger en ziekte. De volledige opbrengst van de finale van de talentenjacht gaat naar hulp voor deze kinderen.

Dit is de tweede keer dat UNICEF de Talent Battle organiseert voor muziekformaties en bands van middelbare scholen. De winnaar van de UNICEF Talent Battle award krijgt een opname van hun nummer in een professionele studio, airtime op Spotify, een cheque voor nieuwe muziekinstrumenten voor hun school en een optreden bij tv-programma Zapplive op zaterdag 29 november.

Maar liefst zeventig bands hadden zich aangemeld voor de UNICEF Talent Battle. Na de online stemronde zijn er 24 halve finalisten over, die spelen om een plek in de finale. Tien bandjes gaan door naar de finale op 26 november in poppodium Bitterzoet in Amsterdam.

Voor meer informatie bezoek je de website van UNICEF Talent Battle.

Uitgelicht: Popronde Rotterdam

Rotterdam kijkt dit jaar uit naar een geweldige editie van Popronde Rotterdam. Met maar liefst 74 optredens op 35 locaties is dit de grootste Popronde tot nu toe.

Line-up
Ape Not Mice, Apneu, APRIL, BIXBY, Brandwerk, Call It Off, Cas Ronckers, CHARRLES, Chayah, Close Up, COPPERSKY, Cosmic U, CUDA, CUT_, De Nuance, Deadbeat, DIFF, Ego.Riser, Einfach Kurt, Eveline Vroonland, Feather & The White, Fokko, Geert & The Chiefs, I Took Your Name, indian askin, Iris Penning, IX, Jack and the Weatherman, LEFT, Lion, Meet Lizard, Maask, Me & Mr. Jansen, Naive Set, on eva, Orange Skyline, PAUW, Piñata, Project Bongo, REINDIER, Sascha & the Sharp Five, Single Pilot, Sofia Dragt, Steye & The Bizonkid, Stuart Mavis, Sunday Zombies & The Brain, Sväva, Tenfold, The Cannonball Johnsons, The Doots, TIJGER SALTO, Wooden Soldiers, XOXO en Yellow Grass.

stuart

Stuart Mavis

Over de Popronde
De Popronde is hét reizende muziekfestival van Nederland. Vanaf donderdag 18 september tot en met zaterdag 29 november reizen de 120 geselecteerde Poprondebands en acts – de nieuwe generatie popmuzikanten – door het hele land. De Popronde is niet aan een muziekstijl gebonden en alle concerten zijn gratis toegankelijk.

Popronde tourt tien weken door Nederland. Elke donderdag, vrijdag en zaterdag vindt in drie verschillende steden een Popronde plaats, met elk een unieke programmering. In elke stad is het centrum het festivalterrein en vormen de vele tientallen deelnemende locaties de etalage voor de nieuwe generatie popmuzikanten.

project

Project Bongo

Nieuwe locaties
Naast cafés en poppodia fungeren ook bijvoorbeeld Koekela, Buiten, Goliath Sportswear, Coffee Company Eendrachtsplein en andere bijzondere plekken als podia. Verder verwelkomt Popronde Rotterdam dit jaar voor het eerst de volgende locaties: Hartig, Club Laxx, Wijnbar Lucas, Bar3, Parket, Ontbijtbar, Kinki Kappers, Schorem, Haarsnijder en Barbier, Nationale-Nederlanden DE Café, YoYo! Fresh Tea Bar, Dertien, Downtown010, Café Hop, LOUD Rotterdam, Rotterdamse Schouwburg, Lichtschip V11 en Proeflokaal Reijngoud.

died

Ape Not Mice

PoprondeLIVE
Op zaterdag 8 november is ook het radioprogramma PoprondeLIVE opnieuw aanwezig op de Popronde Rotterdam. Met acts als Ape Not Mice, Fokko, Call It Off, Iris Penning en Tenfold heeft PoprondeLIVE weer een ijzersterke line-up. En dat is slechts de helft, er staan die avond zeker nog vijf acts een akoestische showcase spelen in de kelder van Café Beurs aan de Kruiskade 55.

PoprondeLIVE werd vorig jaar genomineerd voor een Lokale Omroep Award in de categorie radio.

pauww

PAUW

Extra informatie Popronde Rotterdam
Datum: zaterdag 8 november
Locaties: divers, binnenstad Rotterdam
Aanvang: vanaf 11:00 uur
Entree: gratis

Nodig hier je vrienden uit via Facebook en voor meer informatie over de Popronde Rotterdam bezoek je de website, Facebook pagina en Twitter.

Het tijdschema en locatie/band overzicht van Popronde Rotterdam vind je hier.

Popronde Rotterdam vindt plaats tijdens de tweede editie van de Rotterdamse Popweek, georganiseerd door de Popunie.