Rock ‘n’ Roll High School @ Left Of The Dial

Wil je verder komen met je muziek, maar loop je een beetje vast?

Op vrijdag 18 en zaterdag 19 oktober beantwoorden tijdens de Rock ‘n’ Roll High School tientallen muziekprofessionals de meest prangende vragen van talentvolle muzikanten die klaar zijn voor de volgende stap. Wil je wat weten over het krijgen van meer shows? Of het nut van een bandmanager? Misschien wil je alles horen over toursubsidies, of zijn er andere zaken waar je dringend advies over nodig hebt. Het kan allemaal!

Ga in gesprek met een entertainmentjurist, -accountant of festivalprogrammeur om persoonlijk advies te ontvangen. Schuif aan bij meerdere demopanels om van zoveel mogelijk boekers, programmeurs, en promotors hun mening te horen over jouw muziek. En kom naar de netwerklunch waar je de kans krijgt jouw contacten in de muziekwereld nog verder uit te breiden. Aan het eind van de Rock ‘n’ Roll High School heb je de kennis om met jouw muziek de wereld te gaan veroveren!

Je kunt over alles vragen stellen, of je nu artiest, producer of beginnend manager bent. Er zullen professionals zijn met specialismes als writing & recording, labels, distributie, streaming, juridische kwesties, toeren in het binnen- en buitenland, subsidies, promotie, social media, etc. Het kan niet anders of er zit iemand tussen die jou verder kan helpen.

Lestijden en schoolgeld
De Rock ‘n’ Roll High School opent vrijdag om 10.00 uur de deuren en gaat die dag tot 17.00 uur door. Zaterdag beginnen we om 11.00 uur en zijn we om 14.00 uur klaar.

Tickets voor de Rock ‘n’ Roll High School zijn €15 per deelnemer en gelden voor twee dagen. Dit is inclusief de netwerklunch op vrijdag. Je bent natuurlijk niet verplicht om op beide dagen aanwezig te zijn, maar er zijn géén dagkaarten.

Left Of The Dial
Tegelijk met Rock ‘n’ Roll High School vindt het showcasefestival Left Of The Dial (LotD) plaats. Hierbij spelen er op vrijdag- en zaterdagavond zo’n 50 alternatieve bands verdeeld over acht podia in het centrum van Rotterdam. Het festival toont een dwarsdoorsnede van al het talent dat de internationale en nationale alternatieve scene te bieden heeft.

Naschoolse opvang
Left Of The Dial
heeft een gratis dagprogramma. Op zaterdagmiddag kun je meedoen aan Bands On A Boat (inmiddels uitverkocht!) of Bowling With Bands: Er is geen hoofdprijs maar wel eeuwige roem, er is bier in overvloed en er spelen LotD-bands…

Omdat de Rock ‘n’ Roll High School onderdeel is van het LotD-festival kun je zaterdag na schooltijd naar dit gratis dag-event. Bestel snel je gratis ticket via de festivalsite! Een betere manier om je tweede festivaldag te beginnen is er bijna niet…

Prijspakker
Bovendien krijg je met een Rock ‘n’ Roll High School ticket ook nog €10 korting op de LotD passe-partout! En wie weet, misschien kunnen de acts die nu deelnemen aan de Rock ‘n’ Roll High School zich volgend jaar zelf ook presenteren op het festival!

Rock ‘n’ Roll High School
Datum: vrijdag 18 oktober 10:00 – 17:00 uur
Datum: zaterdag 19 oktober 11:00 – 14:00 uur
Locatie: Rotown, Nieuwe Binnenweg 17-19
Entree: passe-partout €15 (incl. servicekosten & netwerklunch) en geeft €10 korting op LotD
Website | Facebook-event

Left Of The Dial showcasefestival
Datum: vrijdag 18 oktober vanaf 19:00 uur
Datum: zaterdag 19 oktober vanaf 19:00 uur
Locatie: verschillende locaties in de binnenstad
Entree: €35 (incl. servicekosten)
Website | Facebook-event

Popunie Live presenteert Alex Euro in BIRD

Met Homegrown ontdek je in een ongedwongen sfeer hét geluid van morgen. De beste upcoming, muzikale talenten uit Rotterdam (en verder) staan op het BIRD-podium om hun toekomstmuziek te laten horen. Vanuit Popunie Live hebben we elke maand de eer een nieuw talent voor het voetlicht te brengen. Deze maand is het aan Alex Euro om BIRD op z’n kop te zetten, op woensdag 11 september.

Alex Euro
In de zomer van 2017 was Alex onderdeel van Rotjoch United Talent. En dat ging zo goed dat hij meteen door mocht naar de 101barz Blow Out-sessie. Datzelfde jaar bracht hij zijn ep Focus uit, vol observaties over zijn omgeving, ervaringen en samenwerkingen met verschillende Rotterdamse rappers, waaronder Hef, Lexcouper en Feis.