Minister

MVHZ EP PT.1 - MINISTER (Artwork KLion)Minder Van Het Zelfde
cd-ep
hiphop

Wanneer de titel van een ep claimt Minder Van Het Zelfde te zijn word ik al een beetje huiverig voor wat komen gaat. Vaak is het met hiphop toch weer veel van hetzelfde en een klein beetje van iets anders en is het meestal alleen de beat of de tekst waarmee men zich probeert te onderscheiden.

Maar tot mijn grote vreugde is deze ep Minister vanaf nummer één echt anders dan de door mij verwachtte dertien in een dozijn hiphop.

Minister brengt op deze schijf eerlijke nummers die niet gaan over zijn wel of niet zware jeugd, tegenslagen of steet credibility, maar gewoon over onderwerpen die bijna at random uit het leven gegrepen lijken te zijn. Het zijn nummers die net iets dieper gaan dan dat ze op het eerste gezicht doen vermoeden, meerdere malen wordt er zijdelings gerapt over de verslechterde moraal zoals bijvoorbeeld in het nummer Loesje.

De ep heeft in zijn geheel een lekkere relaxte vibe over zich hangen die je rustig luisterend achterover doet leunen en laat genieten van zijn muzikale klanken. Zonder moeite heb ik deze cd al drie keer afgespeeld en ik weet zekere dat dit schijfje nog een tijdje een plek in het zich blijft houden!

Jeroen Loeve

Rotterdamse DJ Digi Damascus op nieuw dancehall evenement in Club Empire

SHELL DOWN 1ST 25 JAN INSTAGRAMDe organisatie van het nieuwe event Shell Down vindt dat het tijd wordt om urban nieuw leven in te blazen. Dit gaan zij doen met het event Shell Down. De eerste editie vindt plaats op zaterdag 25 januari in Club Empire in Rotterdam.

“Het is al een paar jaar stil op urban gebied. Tussen 1998 en 2005 was urban niet weg te denken uit de hitlijsten. De artiesten die deze muziekstroming domineerden zijn uitgeweken naar pop en dance, waardoor er een gat is opgetreden in de urban scene.”, aldus de organisatie

Dancehall is altijd een beïnvloedbaar onderdeel geweest van urban en werd vertegenwoordigd door artiesten als Sean Paul, Beenie Man, Elephant Man en Mr. Vegas. Deze stroming paste vanwege het arrangement en de sound goed bij urban en is tot vandaag  de dag weinig veranderd.

De organisatie vertelt: “Met deze reden is het geen wonder dat dancehall steeds vaker de keus is om de urban feeling die we kennen vast te kunnen houden.” Om hier nog een schep bovenop te doen slaan 3D Events en Club Empire hun handen ineen om een dancehall evenement te organiseren.

Shell Down is de naam voor dit evenement en zal per editie vertegenwoordigd worden door artiesten als Aidonia, Beenie Man, Elephant Man, Gypitian, Konshens, Popcaan en meer.

De eerste Shell Down staat gepland op zaterdag 25 januari met als hoofd act Doctor Flex uit Engeland. Ook is onze eigen Rotterdamse DJ Digi Damascus van de partij. Digi Damascus ken je misschien nog van de Grote Prijs van Zuid-Holland, waar hij in 2011 de finale heeft bereikt.

De dj line-up van de eerste editie is als volgt: Godfatha Sounds, Mr. Mentally, D Masta, Master D, Sampler, Digi Damascus en Deej KILO.

Extra informatie
Datum: zaterdag 25 januari
Locatie: Club Empire, Grotekerkplein 70, Rotterdam
Aanvang: 23:00 uur
Entree: 10 euro

Voor meer informatie bezoek je de website van Club Empire.