Linda Kreuzen

lindakreuzen

Linda Kreuzen
cd-ep
singer/songwriter

Linda Kreuzen wil mensen raken, zoals ze zelf graag geraakt wordt door muziek. Met liedjes van kracht, optimisme, verdriet en wanhoop, zoals ze zelf omschrijft. Ze speelt al sinds haar 15e gitaar en brengt nu dan eindelijk haar eerste plaatje uit. Op vrijdag 26 oktober 2012 lanceerde ze deze in De Unie te Rotterdam. Singer/songwriter Linda Kreuzen was eerder te horen tijdens de voorrondes van het tv-programma De Beste Singer-songwriter van Nederland.

Het is een prachtig vormgegeven ep geworden in boselfsferen, met veel groen en engelachig blond. Inhoudelijk is de plaat minder sprookjesachtig. De vier songs Keep It Clear, Run Run Run, What Do You Want en Heartbeat Wasted gaan over gebroken harten, hoe daar vanaf te komen en andere serieuze zaken.


Linda Kreuzen – Keep It Clear

Zoals een singer/songwriter betaamd, weet Linda haar verhaal goed te vertellen en komt ze bij de luisteraar ‘binnen’. Op sommige momenten in de song Keep It Clear spreekt ze haar teksten zelfs meer dan ze zingt en lijkt het even of we naar de Franse zangeres Soko luisteren. Op die manier weet ze de aandacht heel goed vast te houden.

Linda heeft geen doorsnee blonde meisjes-stem. Ze heeft iets liefs en tegelijk ook iets stevigs. Linda kiest soms voor een zoet geluid, maar komt ook verrassend rauw uit de hoek. Het scherpe randje dat haar eigenheid voor een groot deel bepaald, kan op enkele momenten een struikelblok vormen. Het pakt in gewichtige uithalen in de hoogte namelijk niet altijd even mooi uit. Wat ook een klein puntje van kritiek blijft is het Engelse accent dat hier en daar te wensen over laat. Zeker niet onoverkomelijk of dermate storend dat er niet doorheen te luisteren is.

De ep varieert mooi tussen kleinere liedjes en groter uitgepakte songs met band. Hierin laat Linda horen dat ze, gedragen door een band, ook steviger uit de hoek kan komen. Op de plaat zijn Ingmar Spaaij (gitaar), Bob Fridzema (toetsen), Rogier Hemes(bas) en Jan Pohl (drums) te horen. Bovendien zingt er een rits aan zangers mee in de backings. Zo zijn ook Joris Lutz, Richard Beukelaar, Kim Sleeuwits en Bregje Lacourt te horen op de ep.

Download de ep via iTunes of Bandcamp.

Sp. 91 / Roufaida A.

GPZH winnaar Wolf In Loveland presenteert selftitled album in De Unie

Op donderdag 14 maart zal Wolf In Loveland hun selftitled album presenteren in de Unie te Rotterdam.

Na het zeer goed ontvangen, zelf geproduceerde album Homegrown blaast de band rondom singer/songwriter Jan Minnaard (Winnaar Zeeuwse Belofte 2008 en Grote Prijs van Zuid-Holland 2012) naast nieuw werk een aantal nummers van Homegrown nieuw leven in. Het album is opgenomen in de studio van het Word Music & Dance Centre te Rotterdam en laat een sterke groei naar muzikale volwassenheid horen.

wolfinloveland

Eerder werd Wolf in Loveland geroemd om de sterk ontwapenende liedjes en fijne harmonieën. Ook op Wolf In Loveland hebben zij wederom uitgepakt met een fijne mix van verscheidene instrumenten. De banjo, gitaar en contrabas, zijn slechts een kleine greep uit de diverse klanken. Meest kenmerkend zijn de vocalen waarmee Jan de karakteristieke sound aan Wolf In Loveland geeft.

Samen met Bas van Holt (gitaar, banjo en backings), Tim van der Burg (gitaar en synthesizers), Ruben Trouborst (bas), Stijn Deschuymer (drums), Janine van Osta (backings) en Merel Moelker (backings) staat Wolf In Loveland op 14 maart in de Unie.

Extra informatie
Datum: Donderdag 14 maart
Locatie: De Unie, Mauritsweg 34-35, Rotterdam
Aanvang: 20:00 uur
Entree: gratis

Nodig hier je vrienden uit en voor meer informatie bezoek je de website van De Unie.