Feaver

feaverrA Year From This Day
cd-album / download-album
indie folk
Amsterdam Recording Company

“Dromerige liedjes over het leven, dierbare vrienden en trips naar verre steden.”

De zomer van 2014. Broeierig, warm en onvoorspelbaar. En opeens is daar deze band. Rotterdam heeft Feaver-feaver. De folkformatie rondom Tjeerd Broere en Rotterdamse toptalenten Julia Reinhold en Frank Goverts heeft zich lang, misschien wel weken, maanden, jaren verborgen gehouden in oefenruimtes en studio’s, maar bracht op 26 september dan toch echt hun debuutalbum A Year From This Day uit in een reeds uitverkocht Theater Walhalla op Katendrecht. De prachtige single Train werd kort daarvoor al online uitgebracht. Ik had de eer om de complete plaat te mogen beluisteren.

Feaver klinkt fris en eigentijds. De elf liedjes die op het album staan liggen fijn in het gehoor en luisteren lekker weg. Voor je het weet is de plaat alweer afgelopen en zet je hem voor het gemak nog maar een keertje op. We horen opzwepende drumritmes, veel akoestische gitaren, een banjo, slide-gitaar en dromerige vocalen en harmonieën. Ik hoor het u denken, al met al een prima recept voor een plaat anno 2014.

De opener River is eigenlijk meteen een mooie voorbode voor dat wat komen gaat en is wat mij betreft ook het beste nummer van de plaat. Alle elementen zitten er in en deze appetizer smaakt beduidend naar meer. Nog een hoogtepunt op dit album is het titelnummer A Year From This Day, wat voor het grootste deel gezongen wordt door Julia Reinhold (bekend van haar solo-act Lenya). Een duister, doch easy liedje met een mooie tekst en een fraai arrangement.


Feaver – Train

Ook qua sound en productie is de plaat fijn om naar te luisteren; kraakheldere kwaliteit, een mooi stereobeeld en de liedjes verdrinken gelukkig niet in een zee van galm en echo. Naast gitaar, bas en drums komen ook instrumenten als strijkers en accordeon prachtig tot hun recht.

A Year From This Day wisselt subtiel tussen sombere songs, dromerige composities en vrolijke liedjes met een hoge hitpotentie.

Voor meer informatie bezoek je de website van Feaver.

Download A Year From This Day op iTunes.

Thomas Florusse

Rotterdam krijgt zaal van formaat HMH

ferroRotterdam krijgt een nieuwe evenementenlocatie; de Ferro Dome. De karakteristieke lichtblauwe gashouder biedt plaats aan zo’n 6000 bezoekers. Al in december moet deze nieuwe feestlocatie de deuren openen. Daarna begint er een grootscheepse verbouwing.

De initiatiefnemers zijn verschillende evenementen-professionals, waaronder UDC de organisator van onder meer Dance Valley, en ook Paul Stiekema, de oud-directeur en man achter het succes van de Heineken Music Hall is bij het plan betrokken. Vanuit hun jarenlange ervaring in evenementen-organisatie weten de initiatiefnemers precies hoe ze Rotterdam haar ultieme locatie kunnen geven. De initiatiefnemers investeren flink om hun droomlocatie te realiseren, maar zullen ook het karakter van het terrein in ere te houden.

“De laatste tijd zijn er in Rotterdam veel poppodia verloren gegaan. De Ferro Dome is een unieke locatie en is precies de boost die Rotterdam nodig heeft om zichzelf op muziek- en dance-gebied terug op de kaart te zetten”, aldus de initiatiefnemers. In de gashouder gaan live-concerten, dance-evenementen en culturele initiatieven in de breedste zin van het woord plaatsvinden. “We willen zorgen dat er weer meer te beleven valt in Rotterdam” zegt Paul Stiekema. “We staan overal voor open, en met dit prachtige formaat en een permanente vergunning, zien we tot ons plezier al enorm veel animo.”

In juni 2015 moet de verbouwing van het pand alsmede het terrein beginnen. Met Kerst 2015 wordt het pand officieel heropend.

Voor meer informatie bezoek je de website of Facebook pagina van Ferro Dome.