Popsport Showcase Festival en inschrijven voor 2016

12243365_576474672499852_1711769584053844461_nPopsport sluit 2015 af met het Showcase Festival in Q-Factory in Amsterdam op zaterdag 28 november en opent de inschrijvingen voor 2016.

Het festival, waar de 12 deelnemers van het landelijke traject zich presenteren aan fans en publiek is vanaf dit jaar ook dé plek voor het Popsport Network. Aanwezig zijn namelijk ook relevante partijen en mensen die belangrijk kunnen zijn voor het vervolg van hun (muzikale) carrière: media, vervolgopleidingen, bookers van podia & festivals en ‘de business’.

Dit jaar gaan er twee flessen open, want het is dubbel feest: tien jaar Popsport én vijf jaar Popsport Network! De laatste updates vind je in het Facebookevent. Aansluitend, vanaf 19:00 tot diep in de nacht, trekt het Popronde Eindfeest 2015 alle registers open.

Elvin Usidame nam met zijn band Hunting The Robot zes jaar geleden deel aan Popsport Brabant. Daarna ging het hard: DWDD, 3FM, platencontract bij PIAS, een bookingscontract bij Friendly Fire. En een job in de business: zanger Elvin is programmeur van het Eindhovense poppodium De Effenaar.

Daar komt nu een tijdelijke job bij: Elvin is tijdens het Showcase Festival gastprogrammeur voor de 5 x 2 speelplekken van Popsport Network tijdens Serious Request / Glazen Huis in Heerlen én van de vier speelplekken die Popsport Network heeft op Altersonic tijdens Eurosonic Noorderslag 2016.

Schrijf je in voor 2016!
Willen jij of je band weer een volgende stap maken? Heb je eigen songs of heb je de ambitie om eigen nummers te schrijven? Wil je workshops en coaching van professionele artiesten, boekers en managers om beter te worden? En ben jijzelf of de leden van je band (gemiddeld) 20 jaar of jonger? Meer over Popsport en wat jij er allemaal kunt doen, vind je hier.

Schrijf je in voor Popsport 2016 voor 1 januari!

Meer informatie over Popsport vind je op deze website of deze Facebookpagina.

Jongeren uit Rotterdam-Zuid hebben de hoofdrol in hiphopspektakel ‘Van Zuid’

van zuid logoIn mei 2016 barst Rotterdam uit zijn voegen met hiphopspektakel Van Zuid, waar ‘hiphop meets musical’. Maar liefst 300 jongeren uit Rotterdam-Zuid gaan meewerken aan het stuk dat het verhaal van hun wijk vertelt. Dit doen zij op alle mogelijke fronten. 150 jongeren zullen schitteren op het podium, de andere 150 gaan zich onmisbaar maken bij het maken van de kleding, in de horeca en in de techniek. Van Zuid komt dus met recht van Zuid. Aan deze productie werken mee: rapper Winne, songwriter Furlan Felter, spoken word artist YMP, director Malumba Anderson, freerunner Onur Eren en nog vele anderen. De aanmelding voor de podiumplaatsen is inmiddels gestart…

Van Zuid
In Van Zuid staat het leven op Rotterdam-Zuid centraal. Het stuk, de West Side Story in een modern jasje, wordt geschreven door de jonge Rotterdamse theatermaker Tommy Ventevogel. Het muzikale gedeelte ligt in handen van rapper Winne (o.a. Great Minds) en songwriter Furlan Felter (o.a. Re:freshed Orchestra).

Daarnaast krijgen de jongeren de kans om samen te werken met: spoken word artist YMP, director Malumba Anderson, free-runner Onur Eren en nog vele anderen. Deelnemers kunnen het stuk van begin tot eind zelf creëren. Ze worden hierin gecoacht door professionals uit het vak. Uiteindelijk wordt het stuk 24 keer opgevoerd op een locatie die begin 2016 bekend wordt gemaakt.

“We verbinden met Van Zuid verschillende delen van de stad en verschillende generaties. We willen een universeel verhaal vertellen met een Rotterdamse insteek.” – Winne

van zuid 2Organisatie
Achter dit project zit Jeroen van Pagee (26). Deze jonge producent was twee jaar geleden verantwoordelijk voor de enorme theaterproductie Jesus Christ Superstar. Deze voorstellingen werden opgevoerd op het RDM-terrein. Van Zuid komt tot stand in samenwerking met vele partners, waaronder Jeugdtheater Hofplein, SKVR, Havenbedrijf Rotterdam en Nationaal programma Rotterdam-Zuid.

“We moeten een generatie het zelfvertrouwen geven dat ze heel ver kunnen komen als ze hard werken. Het is tijd om trots te zijn op Zuid, in plaats van telkens te refereren aan alles wat mis is.” – Jeroen van Pagee

Aanmelding gestart!
Jongeren tussen de 15 en 25 jaar, woonachtig of geboren op de zuidoever van de Maasstad, kunnen zich nu aanmelden en een plek bemachtigen in deze unieke productie. In de selectieperiode kiezen zij voor de discipline waar zij zich het beste in thuis voelen: dans, zang, acteren, kledingontwerp, decor en techniek of horeca.

Je kunt je op verschillende manieren opgeven:
via e-mail: info@van-zuid.nl
of WhatsApp: 06-22082582
Op de Facebook pagina is meer informatie beschikbaar en daarnaast gaat de Van Zuid site binnenkort live.