Podiumdebuut nieuwe belofte PUSH or PULL in Rotterdam

uitnodigingWoensdagavond 26 juni belooft een speciale avond te worden in de Rotterdamse Unie. Een groep muzikanten die allemaal een flinke live-reputatie hebben opgebouwd in de (inter-)nationale muziekscene, heeft besloten de krachten te bundelen in electro/wave/pop-band PUSH or PULL.

Daan Schinkel (zZz), Jornt Jan Bras (La Boutique Fantastique), Phillipp Ernsting (Dr. Schnitt) en Tamara Woestenburg (winnares Grote Prijs Zuid-Holland 2010) hebben zich verzameld rondom producer/songwriter Elizabeth Overwater. Het resultaat: dampende, rauwe, melodische electro. 13 juni maakte PUSH or PULL al grote indruk met een voorproefje van hun unieke sound tijdens het Rotterdamse Eendrachtfestival. Op 26 juni is er een full-length show waarbij alles uit de kast wordt getrokken.

Extra informatie
Datum: Woensdag 26 juni
Locatie: De Unie, Mauritsweg 34-35, Rotterdam
Aanvang: 20:30 uur
Entree: gratis

Voor meer informatie bezoek je de website van De Unie.

De Online Zangschool: ‘Zangles wáár en wanneer jij het wilt.’

Aletta_IMG_9063De Online Zangschool biedt via Skype zangles aan voor leerlingen over de hele wereld. Van huiskamer tot huiskamer, van Nederland tot India. Oprichtster Aletta Meijer kwam met het idee om online zangles te gaan geven toen ze zelf in het buitenland woonde. Ze wilde zich niet beperken tot 1 of 2 landen, maar wilde bereikbaar zijn voor iedereen in de wereld. Inmiddels heeft De Online Zangschool leerlingen uit o.a. Spanje, Engeland en India, en Aletta wil alleen maar uitbreiden.

‘We leven in 2013, en daar hoort ook een manier van lesgeven bij die dat uitstraalt. Daarnaast is het interessant om tijdens een les een kijkje te nemen in de woonkamer van verschillende culturen, en verschillende soorten stemmen voorbij te horen komen. Dat maakt dat het niet alleen leuk werk is, maar ook leerzaam. Zo kwam bijvoorbeeld een Indiase leerling met een Bollywood nummer naar de les. Dat was een moment waarop ik dacht; wow, daar weet ik weinig van. Stond ik daar met mijn mond vol tanden. Uiteindelijk komt het zangtechnisch in grote lijnen wel op hetzelfde neer, maar een interessante les was het zeker.”

Via Skype worden de lessen gegeven in populaire genres zoals pop, R&B, soul en rock.

‘Het grootste voordeel aan online lesgeven is dat ik niemand uitsluit, en voor mij persoonlijk is het goed te combineren met mijn eigen bestaan als jonge moeder van een jochie van 1.’ Aletta stond in 2007 op de eerste Heartbreakers & Ass Shakers cd van de Popunie en was in dat jaar tevens finaliste in de categorie singer/songwriters van de Grote Prijs van Zuid-Holland.

Voor meer informatie bezoek je de Facebook pagina van De Online Zangschool.