NovaWilde – NovaWilde

  • NovaWilde

  • NovaWilde

NovaWilde herrijst op majestueuze wijze vanuit de as van The Four!

Het klinkt misschien een beetje vreemd om een recensie te beginnen met het benoemen van een andere band, maar het moet echt even. Eind 2015 kondigde viertal The Four aan dat ze voor onbepaalde tijd zouden pauzeren. Een nog onbepaalde tijd klinkt altijd als ‘voor eeuwig’ en dat vooruitzicht stuitte dan ook op veel verdriet in Rotterdam en omgeving.

In maart van dit jaar verschenen er ineens mysterieuze berichten op de Facebookpagina van de Rotterdamse band. En in april ligt er een pakketje singles in de digitale brievenbus van de Popunie. De afzenders zijn nog steeds dezelfde vier vrienden uit Rotterdam, maar toch ook weer niet. Zelf schrijven ze: “[…]our new band with new music, brought to you by the boys that you liked and followed as The Four. Except we aren’t the same boys: we’ve grown up […]” Met NovaWilde maakt The Four een doorstart onder een nieuwe naam, met nieuwe vormgeving en vooral met een nieuwe attitude!

Tijd om de vier tracks tellende ep op te zetten:
Body For Rent is de openingstrack en hoewel we er zoveel mogelijk met een open blik instorten, voelt het toch als een vlaag van herkenning. Met name het raspende stemgeluid van Max Timmers, grijpt je binnen no-time aan. De bas is opzwepend en de gitaren klinken eigenwijs. Nieuw zijn de elektronische invloeden, melodieuze pianoloopjes en synthesizers die anno 2018 niet meer weg te denken zijn uit de pop en rockmuziek. In amper vier minuten tijd komen er al zoveel verschillende associaties met grote bands voorbij dat het begint te duizelen. Een kleine greep: Arctic Monkeys, QOTSA, The Strypes en zelfs Muse.

Nadat het eerste nummer de bloeddruk al in de gevarenzone heeft gepompt komt Ode To Obligation met zijn gemoedelijke intro als een welkome adempauze. Tussen het meedeinen als op een Weense wals op dit met galm overgoten slaapliedje is de spanning echter wel voelbaar. De supersonische aardbeving waarvan de band in hun biografie spreekt kan ieder moment losbarsten.

In Stranger Than Fiction gaat het gas er weer op, maar maken de vocalen wat ruimte voor een post-punk aandoend basloopje met kibbelende gitaren. NovaWilde gaat met zijn tijd mee, de vier muzikanten hebben waarschijnlijk diep nagedacht over de kant waar de muziek op moest gaan. En mochten de jongens nu meelezen en denken: welnee joh, dat ging allemaal vanzelf… dan hebben we hier een stel natuurtalenten in ons midden.

Eindklapper The Number You’ve Dialed Is Unavailable is de meest eigenwijze van de vier tracks en doet denken aan britpop, ware het niet dat de Timmers zichzelf meer een Amerikaanse dan een Britse tongval eigen heeft gemaakt. Met tracks als deze, is het niet ondenkbaar dat de band binnenkort eens een voorprogrammaatje van Royal Blood zouden kunnen doen. Sowieso kan NovaWilde al aankloppen bij Arctic Monkeys, mits Alex Turner de Rotterdammers niet te veel als concurrentie zal vrezen…

Volg NovaWilde op Facebook voor het laatste nieuws en shows en kijk eens op hun website!

Laatse dagen crowfdundingactie Operator Radio

De deadline van de crowdfundingactie van Operator Radio nadert! Wil jij dat het online radio station in Rotterdam blijft en dus ook het maandelijkse programma van Popunie Radio blijft? Draag dan je steentje bij middels de crowdfundingactie via VoorDeKunst.

“Wij zijn een online radio station uit Rotterdam. We maken elke week verschillende soorten live radio, variërend van muziek– tot culturele praatprogramma’s, met lokale en internationale artiesten en gasten sinds april 2017. We zijn toegewijd aan het steunen van opkomend talent en het betrekken van de lokale community. Ons hoofddoel is de algemene culturele ontwikkeling door middel van verschillende activiteiten.”

Operator heeft geld nodig voor de continuiteit van het station. Jouw bijdrage zal gebruikt worden, om meer en een beter programma te kunnen aanbieden, apparatuur aan te schaffen (denk dan aan bijvoorbeeld een mobiele set-up), de huur en de hosting te kunnen betalen, marketing goed op te zetten en ondersteuning voor bij evenementen.

Bekijk de crowdfundingactie van Operator hier en support the station!