Kortsluiting presenteert debuutalbum in Kroepoekfabriek

kortsluitingHet idee voor Kortsluiting is geboren tijdens een gezamenlijke studiosessie van de twee leden: Kaascouse en Risskant. Kort hierna voegde de derde vocalist Pro6Verbaal zich bij de groep en werd het officieel. Op vrijdag 29 maart presenteren zij hun eerste cd KSEMFD in Vlaardingen.

Tijdens het produceren van hun eerste cd KSEMFD waren de heren op zoek naar een nieuw geluid. Die vonden zij in de combinatie tussen elektronische synthesizers en krakende  lp-samples. Doordat zij hun individuele ervaringen als artiesten samenvoegde tot één geheel ontstond er automatisch een ideale combinatie. Dit laat zich perfect uiten op het podium. Inmiddels staat Kortsluiting garant voor een gezellig avondje georganiseerde chaos. Dus verkoop je tv, en koop een cd want is ….Ke ke ke Kortsluiting.

De explosieve formule van een 4-koppige formatie die garant staat voor vernieuwende georganiseerde chaos. Op vrijdag 29 maart presenteren zij hun eerste cd KSEMFD in de Kroepoekfabriek in Vlaardingen. KSEMFD bevat samenwerkingen met o.a.Spinal , Skenkie (zieke zuiden), D-luzion en Steen!

Extra informatie
Datum: Vrijdag 29 maart
Locatie: Kroepoekfabriek,Koningin Wilhelminahaven ZZ 2a,  Vlaardingen
Aanvang: 20:30 uur
Entree: 2 euro

Voor meer informatie bezoek je de website van De Kroepoekfabriek.

Live-verslag: Diona Fox & Her Ragdolls @ RAAF

Vrijdag 22 maart 2013 presenteerde Diona Fox & her Ragdolls de single Porcelain en videoclip in RAAF. Dit optreden werd mede gefinancierd door Popunie Music Support Rotterdam.

In de overvolle RAAF in Rotterdam hangt een poster op het podium waar op staat Diona Fox & Her Ragdolls. Live Jazz – Soul, maar het is meer dan dat. De avond bewijst dat deze topband niet in een hokje valt te plaatsen en dat is ook helemaal niet nodig. Zangeres Karin Canters opende de avond samen met contrabassist Verdan Mutic en accordeonist Tim Kerssies. Door deze niet echt voor de hand liggende samenstelling waan je je even met een goed glas rode wijn, op een hete nazomeravond ergens op een terras, diep in Frankrijk. De nummers kabbelen rustig voort en het publiek, dat aardig op elkaar geplet staat, is dan ook muis en muis stil tijdens de eerste set. Na een kleine podium ombouw is daar dan eigenlijk pas echt de hele band.

dionafox-2

Karin Canters heeft haar vaste toetsenist Thomas Florusse, haar drummer Lodewijk Bles, en bassist Tim Wondergem, ook wel Tim Wondergod genoemd, achter haar staan, en tijdens het liedje Porcelain krijgt Karin nog extra begeleiding van Luuk van der Meer op Bariton-saxofoon. De spanning zit er goed in bij de band en dat is ook niet voor niets. Met deze avond moet Karin zich bewijzen op het podium. Het is onderdeel van haar afstudeerproject aan de Popacademie te Rotterdam. Haar podiumprestatie wordt beoordeeld.

dionafox-3

Tijdens de tweede set valt muzikaal gezien niets te merken van deze spanningen. De lekkere laid-back songs komen één voor één voorbij, en naast engels zingt ze ook liedjes in het Italiaans en zelfs Portugees. De lekkere jazz komt echt naar boven in High The Moon, en Leonard Cohen’s Dance Me To The End Of Love is op zichzelf al een pareltje, maar wanneer Karin en haar mannen deze spelen in een ietwat uitgeklede versie doet hij niet onder voor het origineel.

dionafox-4

De zaal is gevuld met vele vrienden en bekenden van de bandleden, zo blijkt na afloop van het concert. De videoclip van de single Porcelain gaat in premiere deze avond in RAAF. Wederom is er een doodse stilte in het publiek en kijkt iedereen aandachtig naar het grote scherm. Onder groot gejuich en applaus neemt Karin, nadat de clip afgelopen is, bloemen en cadeaus in ontvangst alsof ze de uitslag al wist.

En ze had gelijk; Karin is met vlag en wimpel geslaagd voor het onderdeel podiumprestatie.

Hier is de nieuwe videoclip van de single Porcelain:

http://www.youtube.com/watch?v=XmGWjamNXXk
Diona Fox & her Ragdolls – Porcelain 

Gezien: Vrijdag 22 maart, Diona Fox & her Ragdolls @ RAAF, Rotterdam.

Sp. 91 / Josh van den Berg