Grootste editie Popronde Rotterdam enorm succes

Robbing Banks PoprondeZaterdag 8 november streek het rondreizende festival Popronde neer in Rotterdam. Met maar liefst 74 optredens op 35 locaties was dit de grootste Popronde tot nu toe. Het weer werkte een stuk beter mee dan vorig jaar en een recordaantal mensen bezochten het gratis festival.

Locaties als Schorem, Belgisch Biercafé Boudewijn, Black Widow, Coffee Company Eendrachtsplein, Café Hop, Dertien, V11, Rotown en nog veel meer verwelkomende nieuw, aanstormend talent. Ook was het radioprogramma PoprondeLIVE opnieuw aanwezig op de Popronde, waar bands akoestische sessies ten gehore brachten. Dankzij de geweldige en diverse line-up, kwamen er een recordaantal bezoekers naar Popronde Rotterdam.

Over de Popronde
De Popronde is hét reizende muziekfestival van Nederland. Vanaf donderdag 18 september tot en met zaterdag 29 november reizen de 120 geselecteerde Poprondebands en acts – de nieuwe generatie popmuzikanten – door het hele land. De Popronde is niet aan een muziekstijl gebonden en alle concerten zijn gratis toegankelijk.

Voor meer informatie over de Popronde, bezoek je de website of ga je naar de Facebook of Twitter pagina.

Popronde Rotterdam wordt georganiseerd door Francis Pronk.

Fonds voor Cultuurparticipatie organiseert sessie talentbegeleiding tijdens Rotterdam Beats

rdam beatsOp vrijdag 14 november a.s. organiseert het Fonds voor Cultuurparticipatie tijdens het hiphopfestival Rotterdam Beats van 16:00 tot 16:45 uur in het HipHopHuis een sessie over talentbegeleiding. Talentontwikkeling is een belangrijk onderwerp in het cultuurbeleid en daarbij is er steeds meer aandacht voor de talenten in de ‘urban arts’. 

MC Akwasi opent de sessie met een spoken word performance. Vervolgens zal onder leiding van FunX-dj Shay Kreuger een paneldiscussie plaatsvinden met professionals uit de muziekindustrie, waaronder MC Pax (Habek / the Kyteman Orchestra), Geert van Itallie (directeur Melkweg) en Henca Maduro (Epitome Entertainment / New Skool Rules). Onderwerpen die ter sprake komen zijn onder andere hoe ze als hiphop(urban)kunstenaar zelf hun weg hebben gevonden en hun rol als begeleider van creatieve talenten. Centraal hierin staat de vraag wat een talent nodig heeft om zich goed te kunnen ontwikkelen en hoe dat verandert als gevolg van veranderingen in de scene. Het publiek krijgt uiteraard de mogelijkheid om te participeren.

Het Fonds zal ook kort stilstaan bij de subsidiemogelijkheden voor kunstprojecten en na afloop van de paneldiscussie kun je met fondsmedewerkers in gesprek gaan om te peilen of jouw project in aanmerking komt voor subsidie van het Fonds voor Cultuurparticipatie. Neem alvast een kijkje op onze website en de website van ‘Jij maakt het mee’.