Bolt Thrower headliner Baroeg Open Air

publiekDe eerste naam die Baroeg Open Air bekend maakt is de Engelse deathmetalband Bolt Thrower. De fameuze band zal het gratis festival afsluiten op zaterdag 20 september. Baroeg Open Air vindt plaats op de festivalweide in het Zuiderpark naast Ahoy.

Bolt Thrower bestaat sinds 1986 en heeft binnen de deathmetal een volkomen uniek geluid. Dat maakt de band een veelgevraagde act op festivals weet ook Baroeg Open Air programmeur Leon van Rijnsbergen. “Bolt Thrower kiest de optredens zorgvuldig uit. Ik ben dan ook zeer vereerd dat de keuze op BOA is gevallen. Ook andere festivals hebben de band een bod gedaan. Een belangrijke factor voor Bolt Thrower is dat BOA een gratis festival is. Het is ook het enige optreden van Bolt Thrower in Nederland in 2014!”

In 2014 zal Baroeg Open Air weer twee podia hebben en zal de nadruk liggen op een underground en alternatieve programmering. Naast het hoofdpodium is er een tweede podium waar overdag ruimte is voor startende talentvolle acts en ’s avonds voor elektronische acts.

Onlangs was Baroeg Open Air voor de tweede maal op rij genomineerd voor een IJzeren Podiumdier in de categorie Beste Festival. Deze prijs van de Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals (VNPF) ging uiteindelijk naar het festival Best Kept Secret. Baroeg Open Air gaat dit jaar voor een derde nominatie en de winst van deze titel.

Extra informatie
Datum: zaterdag 20 september
Locatie: Zuiderpark, Ahoyweg 10, Rotterdam
Aanvang: 12:00 uur
Entree: gratis

Nodig hier je vrienden uit en voor meer informatie ga je naar de website van Baroeg Open Air.

Foto: J. van Wijhe

Nieuwe videoclip voor Analogue Dear

analogueAls prelude voor het nieuwe album van de Rotterdamse artiest Analogue Dear is er een videoclip uitgebracht. Het nog titelloze album komt deze zomer uit en is gecreëerd rondom het concept dat elk geluid -afgezien van vocalen- in, op, door en met een akoestische piano is gemaakt.

Het album is geboren vanuit het uitgangspunt dat het mechanische geluid wat een piano produceert (het tikken van de hamers tegen de snaren, het kraken van het pedaal, de werking van honderden kleine houten onderdeeltjes) onwenselijk is voor moderne productiemaatstaven, maar wél van intrinsieke waarde is voor de klank van het instrument. Hoewel deze geluiden vrijwel altijd worden weggepoetst in producties, benadrukt Analogue Dear deze juist door microfoons opzettelijk ”verkeerd” te plaatsen ten opzichte van de piano.

Analogue Dear – Stories We Tell Ourselves

Over Analogue Dear: de Rotterdamse pianist en toetsenist Sjaak Douma (My Corduroy Life) bracht In juli 2012 onder de naam Analogue Dear zijn eerste ep Drawing Patterns uit. Het album is een experiment op het vraagstuk wat er gebeurt wanneer een instrumentalist een bandplaat maakt zonder noemenswaardige ervaring buiten zijn hoofdinstrument. Het resultaat is een ep schatplichtig aan het indietronica-geluid van het Berlijnse Morr music label, Death Cab For Cutie en Radical Face.

Voor meer informatie bezoek je de website van Analogue Dear.