Bliksemstage: Dag mee met de Popunie

Wij zijn leerlingen van RVC De Hef en we zitten in leerjaar 1. Wij volgen de opleiding vmbo en hadden een bliksemstage bij de Popunie.  We hadden de taken verdeeld en we gingen aan de slag. We zijn aan het werk gegaan op het kantoor van Popunie. Jeuris en Gilijandro gingen DJesco interviewen. Dilan en Selwan gingen een recensie schrijven. Nigel had de foto’s gemaakt en heeft een boekingsschema gemaakt. Shaydeline dat ben ik en ik heb dit verslag geschreven.

Interview Djesco    

Wanneer ben je begonnen met rappen?
Toen hij 13 jaar was.

Hoe oud ben je?
27.

Wanneer kom je nieuwe album?
Net zijn ep uitgebracht. Weer bezig met schrijven.

Hoe ben je in aanraking met Popunie gekomen?
Bij Most Wanted was Djesco tweede geworden en toen heeft hij zich op het laatste moment nog ingeschreven voor de Grote Prijs van Rotterdam. Die heeft hij gewonnen.

Hoe was je verleden?
Djesco had twee broers, de een was professioneel bmx-er die werd gesponsord door Red Bull en de andere broer ging het slechte pad op.

Met welke rapper wil je een album maken?
SFB.

Wat deed je toen je geen rapper was?
Djesco deed aan voetbal, maar kon vanwege een blessure niet meer doen.

Waar zou je op vakantie gaan?
Curacao.

Waar wil je  graag optreden?
Metropolis in Zuiderpark, bij Ahoy bijvoorbeeld.

Waar ben je op gegroeid?
Rotterdam Zuid.

Welke tips heb je voor mesen die ook zanger/zangeres  willen worden?
Volg je gevoel en ga je eigen weg. Bedenk dat ik ook mijn diploma’s heb en je een back-up plan moet hebben voor als je voor muziek wilt gaan.

Wat is je echte naam?
Remi.

Welke rapper ken je persoonlijk ?
Ik ken Frenna bijvoorbeeld.

Wie was je voor beeld om rapper te worden?
Ali  B vroeger, Negativ en nu J.Cole.

Recensie van de ep

Wij vonden Regroup het leukste nummer, omdat het rustig was.

 

Vanuit JINC kwam RVC de Hef op bliksemstage.

JINC organiseert bliksemstages waarbij kinderen van de basisschool en het VMBO naar bedrijven gestuurd worden voor een korte, krachtige kennismaking met een aantal beroepen. Daarbij steken ze de handen uit de mouwen; ze doen een ochtend lang echt ervaring op.

Novel Fae – In The Reading Room

  • In The Reading Room

  • Novel-Fae
    • Genre: indiefolk
    • Release-type: ep, digitaal
    • Label: self-released

De ep ligt al een tijdje op de plank en binnenkort verschijnt er zelfs alweer een compleet album van Novel-Fae, getiteld Rural States. Maar eerst richten we ons op de ep In The Reading Room. De folkband huist tegenwoordig in Zweden, maar de roots van frontman vanElsacker liggen in Rotterdam, die op deze ep zijn bandleden thuislaat.

Op de vijf nummers hoor je alleen de frontman en zijn gitaar (en op slotnummer Let’s Go Out Tonight, een gedurfde cover van The Blue Nile, zijn piano) en wat direct opvalt is zijn stem. En niet altijd in positieve zin, want hij schiet hier en daar behoorlijk uit de bocht, vooral bij de delen waar hij zijn stem de hoogte in tilt, en dat doet hij nogal vaak. Toch heeft vanElsacker in basis een prettige stem en hij zou er goed aan doen bij zijn composities te kiezen voor lagere noten, want daarmee komt hij een stuk beter voor de dag.

De vijf nummers op In The Reading Room maken het de luisteraar eveneens niet makkelijk. Soms blijf je minutenlang geboeid, maar op bepaalde momenten zorgt het gebrek aan variatie ervoor dat je gedachtes afdwalen. Ook na meerdere draaibeurten komt daar geen verandering in. Let wel, er zit absoluut potentie in Novel-Fae, en we mogen gerust nieuwsgierig uitkijken naar het komende album. Dat hebben ze met het eerdere album Backwoods Reverie uit 2017 wel afgedwongen. Het voordeel van de twijfel, dat verdienen ze zeker wel.