Amanda Almeida – Amanda vs Amanda

  • Amanda vs Amanda

  • Amanda Almeida
    • Genre: Acapella / Close Harmony
    • Release-type: EP
    • Label: Self-released

Onlangs kreeg ik de debuut-ep van Amanda vs Amanda in handen. Op de coverfoto zag ik twee frisse meiden staan dus ik dacht aan een duo. Ook toen ik de cd voor het eerst afluisterde. Maar niks bleek minder waar. Ondanks de vele stemmen die je hoort op deze ep blijkt Amanda vs Amanda slechts uit één persoon te bestaan!

Amanda Almeida is een Rotterdamse singer/songwriter met Kaapverdiaanse roots die zich onderscheidt door alle stemmen a capella in te zingen en geen instrumenten te gebruiken. De enige beats die je hoort, produceert ze zelf als beat boxer. Amanda is jong, maar zeer bewust van de wereld om haar heen, ze kaart diverse maatschappelijke onderwerpen aan in haar songs.

En hoe klink het nu? Ik moet zeggen dat het helemaal niet slecht klinkt. Amanda heeft een volwassen, loepzuivere stem met een goed bereik die goed tot zijn recht komt in nummers als Sorrow Of Souls en Exists To Live.

De tracks zijn goed ingezongen, maar klinken eigenlijk veel te braaf en te ‘safe’. Als een kabbelend beekje op de achtergrond. Met een dijk van een stem als die van Amanda moet je knallen zoals Massive Attack in Unfinished Symphony!

Amanda heeft in het verleden meegedaan met de Voice Of Holland, maar is niet door de voor-audities gekomen. De wil om door te breken naar het grote publiek is er dus wel, en in dat licht zou ze moeten overwegen om voor een andere aanpak te kiezen. Ook zware maatschappelijke problemen kun je in hits verwerken. Zie Price Tag van Jessie J en Call On Me van Starley.

Nummer vier op de ep I Am Rich en wat mij betreft het beste nummer Devil On My Shoulder, schreeuwen er gewoon om eens flink onder handen genomen te worden door een paar jonge, getalenteerde dj/producers die zich mogen uitleven in hun huis studio’s. Ik weet zeker dat er iets moois uit komt!!

Volg Amanda Almeida op Facebook

Stem nu voor de publieksprijs Hiphop & Electronics Sena Grote Prijs van Rotterdam!

Vanaf nu kun je op jouw favoriete GPR finalist stemmen in de categorieën Hiphop en Electronics. Per categorie zullen vijf finalisten op zaterdag 7 oktober strijden in de live finale in BIRD. Naast de felbegeerde juryprijs, is er ook een publieksprijs te winnen.

Hoe kun je stemmen?

Elke finalist heeft een persoonlijk Facebook-event. Je kunt stemmen op je favoriet door jezelf op aanwezig te zetten in het desbetreffende Facebook-event. Hieronder vind je de vijf finalisten met bijbehorende link. Stemmen kan t/m zaterdag 7 oktober, de stemmen worden geteld na afloop van de laatste act.

De Electronics finalisten

Stem hier voor Animistic Beliefs.  Stem hier voor Dread Pitt.        Stem hier voor Holowave.

Stem hier voor Kiki Bonanza.      Stem hier voor Rej.

De Hiphop finalisten

Stem hier voor ALEXA.                  Stem hier voor De Kraker.          Stem hier voor FABZ Pi.

Stem hier voor MC JR & T’hacquisition.     Stem hier voor Shagga Ranx. (geen foto)