Akoestisch trio The Boy Who treedt op tijdens ToBe Gaat Vreemd

Iedere vrijdagavond verzorgt Stichting ToBe de muzikale programmering onder de titel ToBe gaat Vreemd in Café De Vreemde Eend aan het Bagijnhof in Dordrecht.

Talentvolle leerlingen en cursisten van ToBe, maar ook gastmusici treden op in een akoestische set met muziek die uiteenloopt van pop, folk, blues en singer/songwriter tot licht klassiek, jazz en wereldmuziek.

theboywho

ToBe gaat Vreemd wordt altijd geopend door een van onze huismuzikanten, vanavond zullen Nick & Rozanne een paar liedjes ten gehore brengen waarna The Boy Who de hoofdact zal verzorgen. “The boy who cried wolf” is het verhaal van een jongetje dat zo vaak van zich liet horen, dat er op een gegeven moment niemand meer wilde luisteren. Ze hopen dat er wel naar hun geluisterd wordt, vandaar de naam The Boy Who. Zodat er nog een open eind is en jullie misschien denken: “We hope the boy will cry some more”!

The Boy Who is ontstaan op een familie vakantieweekend waar Tom en Anna, neef en nicht, elkaar voor het eerst muzikaal troffen. Beide zijn ware muziekfanaten en hun samenspel beviel hen onverwachts erg goed. Al snel ruilde Tom de piano van het vakantieverblijf in voor gitaar en mondharmonica, waarmee hij Anna’s zang begeleidt. Anna en Tom speelden vervolgens enthousiast op verschillende gelegenheden, waaronder open podia en in kroegen. Aanvankelijk speelden ze aanstekelijke covers, die ze tegenwoordig aanvullen met eigen repertoire. Om de muziek meer diepte te geven kwam een half jaar geleden, eveneens op gitaar, Jos ten tonele. Muziek en gezelligheid bracht dit trio samen en dat is precies wat ze op de dag van vandaag bindt. Muziek en gezelligheid.

The Boy Who is een akoestisch trio, bestaande uit Anna Huizenga (vocals), Jos Platschorre (gitaar) en Tom Hartman (gitaar/mondharmonica). De setlist is een feest van herkenning, vol easy-listening, pop, golden oldies en aanstekelijke eigen nummers. Voor ieder wat wils met een geheel eigenzinnige akoestische twist!

Rond 21.30 openen Rozanne en Nick de jam sessie

Extra informatie
Datum: Vrijdag 8 februari
Locatie: Café De Vreemde Eend, Bagijnhof 27, Dordrecht
Aanvang: 21:30  uur
Entree: gratis

Voor meer informatie bezoek je de website van Café de Vreemde Eend.

Doldwaze themadag en concertavond rondom het casio-keyboard in WORM

Vol trots presenteert het Rotterdamse muziekplatform KIKVORS in samenwerking met WORM Parallel University (WPU) niets meer en niets minder dan KIKVORS 3.0: In The Key Of Casio; een doldwaze themadag en concertavond rondom ieders favoriete muzikale kinderspeelgoed: het casio-keyboard.

kikvorscasio

Dit geweldige gebeuren zal zaterdag, 16 februari in de middag aanvangen met een casio-workshop van casio-specialist Bertin. In deze workshop zal een introductie worden geboden aan de lo-fi casio muziek en gewerkt worden aan een heuse casio-compositie. Het resultaat zal later die dag de opening van de concertavond betekenen. Bertin zelf zal hier ook een spetterend optreden verzorgen. Bertin van Vliet werd geboren in 1973 en studeerde wat later af van een kunstacademie met popart schilderingen van gestileerde Edison poppen en onherkenbare portretten van bekende acteurs. Vandaag de dag spendeert hij zijn kostbare tijd met het maken van muziek, het opnemen van lo-fi albums en het uitvoeren van geïmproviseerde elektronische solo-optredens. Hij maakt tevens video’s met ‘still-photography’ en gevonden VHS-beelden. Zal dat ook bij WORM het geval zijn? We zullen zien!

Verder leuken Dion & The Magic Chords de avond op met een speciaal voor de gelegenheid in elkaar gedraaide casio-set. Rond 23:00 uur volgt een vertoning van de VHS-klassieker Casio Play Today Video Series – An Introduction To Your Casio Tone Bank Keyboard With Jay Levy, gevolgd door ‘Pinda-casio – de curieuze casio-catastrofe’, een vrolijke mengelmoes van performance, jam-sessie, film en sociale interventie. Constante factor van het evenement is dj duo Jan Solo + Frau Holle, die elektronische lo-fi muziek zal draaien tot in de late uurtjes. Een genot voor iedereen die 8 bit meer dan genoeg vindt!

De Casiophonic Workshop is een introductie in de lo-fi casio muziek waarbij op alternatieve manier ritmes en loops worden gecreëerd en vervolgens met effecten worden bewerkt. De deelnemers kunnen vanaf 16.00 ’s middags zelf aan de slag met casio-keyboards, mixers en effectapparatuur. Ze gaan zelf geluiden samplen met een keyboard en deze bewerken tot een loop, ritme of melodie. Deelnemers worden gedurende de dag voorzien van enkele hapjes en drankjes. Aan het einde van de dag wordt een tijdens de workshop uitgedachte compositie live ten uitvoer gebracht ter opening van de concertavond. De andere concerten zijn uiteraard ook zonder verdere kosten voor de deelnemers te bezoekers. Plaatsen zijn echter beperkt, dus reageer zo gauw mogelijk via: info@yoshiminotaband.com. Vragen aan dit adres zijn ook meer dan welkom!

Extra informatie
Datum: Zaterdag 16 februari
Locatie: WORM, Boomgaardsstraat 71, Rotterdam
Aanvang: 16:00 uur (workshop) / 20:00 uur (concertavond)
Entree: Workshop: 12 euro – inclusief concertavond) / Concertavond 6 euro aan de deur, 5 euro voorverkoop)

Nodig hier je vrienden uit en voor meer informatie bezoek je de website van WORM.